Hyvästi stressi – tätä et halua jättää väliin!

Reishi, eli lakkakääpä, on yksi vanhimmista luonnon parhaista lääkkeistä stressiä vastaan. Reishin väitettyjä terveysvaikutuksia on niin paljon, että käsittelen tässä postauksessa niistä vain muutamia, lähinnä stressin lievitystä. Reishi on siis sieni, josta valmistetaan yleensä joko uutetta tai jauhetta, joka sekoitetaan kylmään tai kuumaan veteen. Mulle juotettiin tätä kupillinen joskus kauan sitten yhtenä iltana, ja muistin sen jälkeen nukkuneeni aivan älyttömän hyvin.

reishi-2

Kun stressi ja huono vastustuskyky olivat pahimmillaan, muistin taas reishin olemassaolon. Nappasin Ruohonjuuresta Four Sigma Foodsin reishiuutetta ja ajattelin, että eipä tästä nyt mitään haittaakaan ole. Aloin juoda reishiä iltateen sijaan. Jo ensimmäisenä yönä nukuin paremmin kuin aikoihin. Uni oli aivan erilaista, syvää ja rauhallista. Näin myös pitkästä aikaa aivan ihmeellisiä unia monena yönä. Reishi jäi säännölliseen käyttöön.

reishi-3

Jossain vaiheessa syksyllä tajusin, että stressitasoni on aivan eri tasolla kuin aiemmin. Tuntui, että suhtauduin mahdollisiin vastoinkäymisiinkin eri tavalla. Ja ennen kaikkea, kroppa ei käynyt enää lainkaan ylikierroksilla. Viime viikolla muistin myös, etten ole ollut aikoihin kipeänä. En keksi tälle mitään muuta selitystä kuin reishin säännöllisen käytön. Siksi halusin kirjoittaa tästä vielä monille tuntemattomasta sienijuomasta, joka nimestään huolimatta on vieläpä todella hyvänmakuinen.

reishi-5

Reishin väitettyjä terveysvaikutuksia on tosiaan todella monia, mutta ennen kaikkea sen on sanottu lievittävän stressiä, rauhoittavan ja parantavan unenlaatua. Reishi on kuitenkin siitä erikoinen, että vaikka sen luulisi väsyttävän, se toimii myös virkistävänä. Hullua sanoa, mutta ikään kuin se auttaisi elimistöä tajuamaan, että nyt pitää piristyä tai vastaavasti, että nyt rauhoitutaan nukkumaan. Pitäkää hihhulina tai ette, mutta kokeilkaa. Kiinalaisessa lääketieteessä reishi on myös tunnettu syöpälääkkeenä ja länsimaiset uskovatkin sen myös ehkäisevän syöpää. Ainakaan tämä täysin luonnonmukainen sieni tuskin sitä aiheuttaa.

Itse ainakin koin niin paljon positiivisia vaikutuksia tämän juoman myötä, että olen nyt jatkanut sen säännöllistä käyttöä. Ja jos joku toinen saa tästä pienenkin avun stressioireisiin, oli postaus todella kirjoittamisen arvoinen. Kertokaa ihmeessä jos teillä on kokemuksia tästä reishijuomasta tai muista reishituotteista. Hihhulijuttuja vai ei?

reishi

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
6 Comments
 • Saija
  Posted at 23:10h, 29 marraskuun Vastaa

  Kiitos vinkistä <3 Vitsit täytyy käydä heti huomenna ostamassa tätä! :)

 • mirvaannamarian
  Posted at 08:50h, 30 marraskuun Vastaa

  Varaudu ainakin niihin sekaviin uniin heti alussa jos juot tätä iltaisin! :) Ja kerro sit miten se sulla toimi!

 • Jemina
  Posted at 12:54h, 30 marraskuun Vastaa

  heii!! oon nähny tätä jo useampaan otteeseen, mutta en oo uskaltanu ostaa sillä on mietityttänyt toi maku.. Millaselta se maistuu? täytyypi testailla… ittelläni ainakin aika rajua stressiä takana josta vieläkin kroppa ja mieli koittaa palautua.

  Multa löytyy kanssa hyvinvointiin painottuvaa blogia, että jos kiinnostelee niin saa mennä kurkkimaan <3 Suosituimmat postaukset on ollu nimellä " Tarina tytöstä joka hukkasi itsensä " ja " Pysähdy tyttökulta ennen kun oot loppu ". Äsken julkaisin kuvia lapin reissulta.

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

  ihana blogi sulla! jään seurailemaan <3

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:25h, 30 marraskuun Vastaa

   Tässä Four Sigma Foodsin versiossa on mukana lakritsijuurta (joka on mun herkkua..) niin se maistuu (mun mielestä) aivan superhyvältä! Aika makea jopa, yleensä olen laittanut varsinkin iltateen sekaan hunajaa tai agavesiirappia, mutta tää ei sitä kaipaa yhtään!

   Sun blogi vaikuttaa jo näin ensisilmäyksellä ihanalta, ja vitsi mitä kuvia!! <3 Tähän pimeään vuodenaikaan ainakin oma kuvausinto ja tietysti myös kuvausmahdollisuudet ovat ihan minimissä, nuo valoiset kuvat saivat hymyn huulille. Ihan mahtavaa loppuviikkoa sulle!

 • saris
  Posted at 11:12h, 18 syyskuun Vastaa

  Olen juonut päivittäin jo reilut puoli vuotta tätä ja kiinasta tuotua reishi-teetä että myös keittänyt lakkakääpä-viipaleteetä. En ole havainnut mitään vaikutuksia.

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:14h, 18 syyskuun Vastaa

   Kaikkiin eivät kaikki tuotteet luonnollisestikaan tepsi, mutta etkö oo nähnyt edes erikoisia unia? Ihan jokaikinen joka on tätä reishiä juonut iltaisin on sanonut että aluksi näki ihan hulluja unia ja myöhemmin koki sit rauhoittavan vaikutuksen. Harmi jos sulle ei toimi :(

Post A Comment