Kaksi superterveellistä lisää aamiaiselle

keskiviikko helmikuu 22 2017 Comment

Kaurapuuro ja smoothie ovat siitä ihania vaihtoehtoja aamiaiselle, että niihin saa sekoitettua käytännössä ihan mitä tahansa. Vaihtelen aina aika ajoin niiden ainesosia, etten vain kyllästy. Aamiaisen pitää olla hyvää. Mielellään vielä terveellistäkin.

Viimeaikoina aamiaisistani, etenkin kaurapuurosta, on löytynyt sentrifugioitua kookosöljyä ja maapähkinävoita. Niiden yhdistelmä on uskomattoman herkullinen! Joukkoon voi heittää vielä vaikka vähän marjoja tai chiasiemeniä. Täyttävä ja ravitseva aamiainen on valmis. Näitä voi hyvin lisätä myös sen smoothien sekaan. Kookosöljy on monille tuttu, mutta kannattaa tutustua erityisesti tähän Voimaruoan erityisen puhtaaseen sentrifugioituun kookosöljyyn. Vielä entistäkin parempi valinta.

Kookosöljy ja maapähkinävoi sisältävät todella paljon rasvaa, mutta nämä rasvat ovat kropalle vain hyviä. Tästäkin kertoo esimerkiksi muutos oman kroppani rasvaprosentissa, joka ennen käyttäessäni pelkkiä kevyttuotteita oli yli 20. Nyt se on  16 ja ruokavaliooni kuuluu kuitenkin suhteellisen paljon (hyviä) rasvoja. Ne hyvät kun saavat ne pahat liikkeelle ja poistumaan nopeammin.

Kaloreita näissä terveellisissä herkuissa on kuitenkin paljon. Vaikka ravintosisältö onkin erinomainen, kannattaa varsinkin painonpudottajan olla tarkkana määrissä. Kohtuus kaikessa. Kookosöljyä nyt ei tule ehkä niin paljon lisättyä sen öljymäisyyden vuoksi ainakaan ruokiin, mutta maapähkinävoi on monille niin herkkua, että sitä saattaa helposti syödä vaikka lusikalla suoraan purkista. Toisaalta se on parempi vaihtoehto kuin moni muu herkku, mutta sen terveellisyysvaikutelma saattaa olla hämäävä. Muutama ruokalusikallinen päivässä on kuitenkin varmasti vain hyvästä!

Terveellisiä aamiaishetkiä ja energiaa keskiviikkopäivään!

 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.