Huoleton elämä – näin sinäkin saavutat sen

keskiviikko toukokuu 31 2017 Comment

Olen aina halunnut olla aikuinen. Lapsena, huolettomana nuorena ja nuorena aikuisenakin. En koskaan ajattele, että olisipa sitä vielä lapsi – kuinka elämä olisikaan helppoa. Tavallaan se olisi, mutta kaikki ne kasvun vuodet olisivat kuitenkin edessäpäin. Ihmettelen usein heitä, jotka haikailevat huolettoman elämän ja erityisesti sen nuoruuden perään. Tuntuu että nykyään on yhä enemmän heitä, ketkä eivät koskaan halua kasvaa aikuisiksi. Mikä aikuisuudessa on muka niin tylsää? Ja miksi huoleton elämä on muka vain nuoria varten?

Olen miettinyt, onko minulta jäänyt mahdollisesti joku maailman paras elämänvaihe elämättä vai mistä johtuu, etten todellakaan haikaile huolettomien nuoruusvuosien perään? Oikeastaan koskaan elämässäni ei ole ollut tilannetta, että olisin voinut lähteä vaikka aivan ex tempore viikoksi purjehtimaan, viettää koko kesän ulkomailla tai juhlia aamuun asti arkenakin. Tilaisuuksia olisi ollut kyllä useinkin, mutta olen niistä kieltäytynyt. Olen tehnyt nuoresta asti töitä, paljon myös viikonloppuisin. Minulla on ollut koiria aina, kun olen asunut yksin. Olen aina säästänyt rahaa ja miettinyt ostoksia ja matkoja kuitenkin melko fiksusti. Tästä huolimatta, elämäni ei ole todellakaan tylsää. Oikeastaan ihan päinvastoin.

Elämä nuorena ja nuorena aikuisena on kuitenkin lopulta melko stressaavaa. Pitäisi tehdä fiksuja päätöksiä omasta tulevaisuudesta, tehdä töitä ja opiskella. Maksaa itse laskut ja kantaa vastuu omista tekemisistään. Vaikka voisitkin valvoa aamuun asti ja juhlia joka ikisenä kesälomapäivänä, huoleton elämä ei ole sitä. Muistan kyllä muutamat arkiaamut, jolloin olen käynyt nukkumaan vasta auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Silloinkin minulla on ollut pitkä kesäloma, jonka olen ansainnut tekemällä töitä ympäri vuoden.

Huoleton elämä löytyy lopulta, kun ottaa vastuun teoistaan, katsoo hieman seuraavaa päivää pidemmälle ja luo tasapainoa arkeen. Viikonloppupainotteinen elämä on hauskaa hetken aikaa, mutta huolettomuutta se ei ikävä kyllä tuo kuin hetkeksi. Takaraivossa on aina se maanantai, tilin saldo tai vähintään tunne, koska tämä loppuu. Säännöllinen työ, kotona vietetty aika tai edes pieni lapsi ei tee elämästä tylsää. Ne eivät estä pitämästä hauskaa. Sekin on hyvä muistaa, sillä joskus tuntuu ettei äitinä voi tehdä puoliksikaan niin paljon asioita kuin lapsettomat ystävät. Olen itsekin esimerkki siitä, että pystyy. Nyt kun vihdoin olen aikuinen, osaan myös nauttia kaikesta aivan eri tavalla kuin nuorena. Elämässä on tietynlaista pysyvyyttä ja se jos joku on todella huoletonta, kun monen vuoden kokemuksella tiedän pärjääväni ihan itse.

Sinä nuori aikuinen, joka luet tätä ja tuskailet viettäväsi koko kesän töissä – olet onnekas. Sinulla on töitä ja jos jatkat samassa paikassa, ensi kesänä pitkä kesäloma. Huoleton, hauska ja maailman paras kesä ei vaadi lomaa tai jatkuvaa juhlimista. Kaikkein huolettomin on kesä, jonka päättymistä ei tarvitse pelätä etukäteen. Aina tulee uusia ja väliin mahtuu kolme muutakin vuodenaikaa täynnä erilaista ohjelmaa, mutta kuitenkin sitä toimivaa arkea ja rutiineja. Sitä on huoleton elämä, aikuisenakin.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.