5 vinkkiä – täydellinen kesämekko

lauantai kesäkuu 17 2017 Comment

Mekot ovat suosikkivaatteitani ympäri vuoden. Mekko on aina helppo ja tyylikäs, jos sen osaa valita oikein. Koska kesä ja mekot kuuluvat yhteen, ajattelin kirjoittaa muutaman vinkin ostoksille jos se täydellinen kesämekko on vielä löytämättä.

1. Materiaali Kesällä luonnonmateriaalit ovat parhaimpia. Todennäköisesti pukeudut mekkoosi juuri aurinkoisella ja lämpimällä säällä, joten kannattaa suosia viileitä materiaaleja kuten pellavaa, viskoosia ja puuvillaa. Pellava ja viskoosi rypistyvät helposti, pellavassa rypyt eivät haittaa mutta viskoosivaatteet kannattaa silittää aina pesun jälkeen. Matkalaukussa ne pysyvät parhaiten suorana rullaamalla. Jos ostat sekoitemateriaaleja tai tekokuituja, tarkista nyppyyntyykö kangas heti. Muutaman vuoden takainen hittimateriaali scuba (onkohan sille jotain suomennosta?) oli kyllä kivannäköinen päällä, mutta laukut tekivät siihen nyppyjä heti ensimmäisellä käyttökerralla.

2. Malli Erilaisia mekkomalleja on lukemattomia. Kannattaa kokeilla mikä istuu omalle vartalollesi parhaiten. Se, mikä näyttää upealta aivan erikokoisen ja erityylisen bloggaajan yllä, ei välttämättä ole sinulle paras vaihtoehto ja toisinpäin. Kaikki on kiinni vartalon mittasuhteista. Pidän itse enemmän väljistä ja avarista kaula-aukoista, joten kuvan mekossa oleva suhteellisen ylös ulottuva ja pieni kaula-aukko ei ole mikään suosikkini. Mekon materiaali (100% puuvillaa), kukkayksityiskohdat ja söpö levenevä helma kuitenkin kompensoivat tätä enkä edes ajatellut pientä kaula-aukkoa sovitushetkellä. Aina kannattaa ja pitää sovittaa!

3. Istuvuus Vaikka malli olisi täydellinen, mekko ei aina istu. Ei edes se maailman suloisin kesämekko. Jätä vähänkin huonosti istuva vaate aina kauppaan. Kun aloin ostaa vain täydellisesti istuvia ja mukavan tuntuisia vaatteita, vaatekaapistani tuli hetkessä mielenkiintoisempi ja sieltä löytyi aina jotain päällepantavaa. Huonosti istuvasta vaatteesta tulee vain paha mieli eikä se ole kuukauden tai vuodenkaan kuluttua yhtään sen sopivampi.

4. Kestävyys Satsaa laatuun, niin kesämekko näkee vielä monta aurinkoista vuodenaikaa. Hyvä materiaali ja ajaton väri sekä malli antavat mekollesi lisää käyttövuosia. Hintakaan ei aina kerro kestävyydestä. Tämä postauksen kuvien mekko on puuvillaa ja se tuntuu todella laadukkaalta. Sen ajattoman lookin ansiosta uskon sen pysyvän käytössäni pitkään. Hintaa sillä oli kokonaiset kuusitoista euroa ihan normaalihintaisenakin.

5. Hinta Koska kesän vaatteet tulevat myyntiin jo aikaisin keväällä, ne alennetaan pian. Suomessa on alennettu jo monia kesävaatteita vaikka kesä on tuskin kunnolla alkanutkaan. Viimeistään juhannuksen jälkeen lähes kaikki kesätuotteet ovat alennuksessa. Kannattaa siis kytätä niin verkkokauppojen kuin liikkeidenkin alennusmyyntejä ja olla ajoissa liikkeellä. Lukuisista kokemuksista tiedän, että varsinkin pienet koot menevät todella nopeasti. Toisaalta ne kaikkein parhaimmat mallit myydään loppuun jo ennen alea, joten täydellinen kesämekko kannattaa ostaa heti jos se tulee nyt vastaan.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.