Ilman vaatteita

maanantai elokuu 07 2017 3 comments

No olipahan taas otsikko. Mutta se kiteyttää aika hyvin tämän postauksen pointin. Alastomuus aiheena tuli mieleeni, kun olen viime viikkoina viettänyt harvinaisen paljon aikaa yleisissä saunoissa ja suihkuissa. Vierasvenesatamat, Allas Sea Pool, Stadikka.. Minä, joka kammoksuin ennen yleisiä pesutiloja ja uimahalleja. Suihkut olivat ehdottomasti epämukavuusaluettani.

Tämä ”kammoni” juontaa juurensa osittain varmasti lapsuuden koululiikuntatunneista, jossa kukaan ei halunnut mennä suihkuun sillä siellä pitää olla alasti. Uimahalleissakin käytiin suihkussa ja saunassa vastoin sääntöjä uikkarit päällä ja alastomuus oli pitkälle aikuisikään todella epämukavaa. Osittain se johtui tottumuksesta, osittain huonosta itsetunnosta ja siitä, etten todellakaan pitänyt kropastani ilman vaatteita. On hyvä muistaa, että vaatteilla ja uikkareilla saa ihmeitä aikaan. Kuten myös kuvakulmilla ja valolla. Voin vain kuvitella miltä nuorista naisista tuntuu, kun some tunkee päivittäin toinen toistaan täydellisempiä kroppia ruudulle ja oma vartalo tuntuu ilman vaatteita todella ahdistavalta ajatukselta. Siinä ei varmasti huvita mennä alasti uimahalliin tai liikuntatunneilla suihkuun.

Onneksi nyt vähän aikuisempana itsetuntoni on noussut terveelle tasolle. Mua ei oikeasti kiinnosta pätkääkään miltä minä itse näytän tai miltä joku muu näyttää siellä uimahallissa tai vierasvenesataman saunassa. Olen oikeastaan aika ylpeä suomalaisista juuristani. Siitä, että juuri me suomalaiset ollaan reippaasti ilman vaatteita saunoissa, joissa uikkarit saisi myös pitää päällä. Yleisissä saunoissa näkee jos jonkunlaista vartaloa, ja jokainen niistä on kaunis. Itsevarmuus kun on kauneinta, mitä ihminen voi kantaa. Vaatteet päällä tai ei.

Mitä ajatuksia alastomuus ja oma kroppa ilman vaatteita teissä herättää? Menettekö rohkeasti yleiseen saunaan ilman rihman kiertämää vai hävettääkö joku osa omassa vartalossa ja jos, niin miksi?

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


3 Responses to “Ilman vaatteita”

 1. Kalja-Snellman sanoo:

  Moikka
  Kiinnostava kirjoitus koska Mä olen vasta 4 vuotta sitten uskaltanut enemmän mennä julkiselle rannalle ottaan aurinkoa sitä ennen tosi harvoin. Vaikka olin sillonkin kovassa kunnossa ja vartalo oli ihan Ok tikissä. Eron jälkeen päätin että mä kerron mitä ajattelen, elän ja syön miten nään itse parhaakseni enkä välitä mitä muut ajatteleen mun ulkonäöstä tai miten elän! Järjen kanssa tietenkin 😃

  Loppu lihan syönti. Alkoi omanlainen kuntoilu. Puhuin mitä ajattelin. Juttelin vento vieraille lenkillä. Olen ollut todella ujo. Kävin talvella pari kertaa kalasatamassa alasti uimassa kun uikkarit jäi kotiin ennen töiden alkua. Myös viime talvena kävin Espoonlahdessa alasti uimassa kun taas jäi uikkarit ja kyllä yksi vanhempi nainen hymyili nätisti kun käveli vastaan parkkipaikalla. Aloin mökillä käymään alasti uimassa vaikka naapureiden ääniä kuului. Yleisissä saunoissa olen nykyään rohkeana niin kuin sinä. En piittaa jos joku katsoo mua. Olen sujut itseni kanssa. jokaisella on omanlainen vartalo ja omat mielipiteet.
  Ps. Alasti uiminen on aika vapauttavaa ja kivaa 😊

  • mirvaannamarian sanoo:

   Susta ei nyt ikinä uskois et oot joskus ollut ujo! Maailman ihanin ja rohkein Kalja-Snellman :D <3 Niin kiva kun kommentoit!

   • Kalja-Snellman sanoo:

    Kiitos Mirva 😊

    Luen paljon sun blogiasi. Yritän jatkossakin olla rohkea ja kommentoida 😊

Leave a reply

Your email address will not be published.