10 hyvinvointirutiiniani

torstai elokuu 10 2017 6 comments

Olin kirjoittelemassa kauneudenhoitorutiineista ja vinkeistä, joita olen oppinut vuosien varrella kauneudesta kunnes tajusin että hyvä olo ja hyvinvointi ovat lopulta paljon ratkaisevammassa asemassa. On turha yrittää levittää sitä täydellistä meikkivoidetta, jos kokee voivansa huonosti. Silloin ei myöskään näytä hyvältä. Siksi päätin tehdä ensin postauksen omista päivittäisistä keinoistani koskien nimenomaan sen hyvän olon edistämistä, eli tässä 10 hyvinvointirutiiniani.

Maidottomuus ja valkoisen sokerin jättäminen ruokavaliosta ovat ainakin oman vatsani kannalta todella tärkeitä. Suoliston hyvinvointi heijastuu kaikkeen. Maidosta ja sokerista teen joskus poikkeuksia esimerkiksi kyläillessä, mutta ehdoton ei on kuitenkin keinotekoiset lisä- ja makeutusaineet. Niitä ei syö koskaan.

Liikun joka päivä. En missään nimessä treenaa tai juokse päivittäin, mutta jonkinlaista liikuntaa on harrastettava aina. Pallopelit lasten kanssa, koirien kävelytys ja normaalit arkiaskareet kuten kotityöt ovat tehokasta hyötyliikuntaa. Liikkuminen on hyvinvointi ehdoton edellytys ja se on kaikille iästä tai koosta riippumatta ihan välttämätöntä.

Suosin puhdasta ruokaa. Vältän mahdollisimman paljon kaikkia keinotekoisia lisä- ja torjunta-aineita sisältäviä tuotteita ja ostan hyvin paljon luomu- ja lähiruokaa jonka alkuperästä voin olla varma. Luomutuotteet eivät aina ole kuitenkaan paras valinta, sillä joskus niiden säilyvyyttä on paranneltu ”huonoilla” ainesosilla. Ruokaviidakko on nykyään kyllä melkoinen. Kaikki hedelmät ja vihannekset ostan kuitenkin aina luomuna.

Vitamiinit purkista. En usko mitenkään, että saisimme nykyään ruoasta kaikki tarvittavat vitamiinit. Käytän päivittäin magnesium-, B12-, sinkki-, sekä monivitamiinilisää suihkeiden muodossa, jolloin ne imeytyvät parhaiten.

Alkoholia kohtuudella. En voisi kuvitellakaan juovani alkoholia viikottain. Kun lähden ulos, lähden ihan kunnolla ulos, mutta jätän kaiken muun tissuttelun aina ihan minimiin. En oikeastaan koskaan käy edes yksillä lasillisilla. Ruoan kanssa juon mieluiten ihan tavallista vettä.

Kasvispainotteinen ruokavalio näkyy ja tuntuu kropassa. En ole ehdoton kasvissyönnin kannalta ja jos mitään muuta ei ole tarjolla, saatan syödä myös lihaa. Ainakin kyläillessä. Pihviä en kuitenkaan saa alas enää millään eikä vatsani pidä siitä lainkaan. Silloin kieltäydyn kohteliaasti ja kroppa todellakin kiittää tästä.

Sitruunavesi aina aamuisin auttaa niin vastustuskykyä kuin aineenvaihduntaakin toimimaan paremmin. Sitruunan mehu puristettuna vesilasiin ja sen juominen pillillä starttaa joka ikisen päivän hyvin.

Sähköhammasharja auttaa pitämään hampaat kunnossa. Muutenkin säännölliset hammastarkastukset ja -puhdistukset ovat tärkeitä, mutta päivittäisellä kunnon puhdistuksella on kuitenkin se suurin merkitys. Kun veneellä olen pessyt hampaita tavallisella hammasharjalla, tuntuu etteivät ne lähde lainkaan puhtaiksi. Sähköhammasharja on todella tehokas puhdistaja ja eron tavalliseen harjaan ihan oikeasti tuntee.

Ihon kuivaharjaus pitää sen sileänä, mutta vaikuttaa myös sisäisesti parantaen esimerkiksi aineenvaihduntaa. Hei hei selluliitti ja eloton iho!

Oma aika hiljaisuudessa on ihan elinehto hektisen pikkulapsiarjen keskellä. Joskus on saatava olla ihan hiljaa ja ihan yksin. Syksyllä ajattelin taas alkaa herätä aiemmin, että ehdin nauttia kahvikupillisen ja aloittaa päivän ihan yksin. Kesällä nukkumaanmenoajat ovat vähän venyneet ja aamu alkaa kauhealla kiireellä ja metelillä. Vastaavasti nipistän illoista itselleni edes sen pienen hetken hiljaisessa asunnossa.

Musiikki Päivittäin suljen itseni muulta maailmalta kuuntelemalla musiikkia autoa ajaessa tai lenkillä ja treenatessa langattomista kuulokkeista. Kuvissa näkyvät blogin kautta saadut Sudio Swedenin Regent-kuulokkeet ovat olleet nyt ihan päivittäisessä käytössä ja ne ovat ihan huiput. Koodilla mirva15 saat 15% alennusta Sudio Swedenin verkkokaupasta!

Nauru tekee niin hyvää! Huonoina päivinä pyrin näkemään niitä ystäviäni, jotka saavat minut aina paremmalle tuulelle. Heidän vaikutuksensa mielialaan on aivan uskomaton. Vastaavasti taas pyrin poistamaan elämästäni ne negatiivista energiaa ja fiilistä levittävät tyypit. Ihmiset, jotka saavat sinut nauramaan ovat juuri niitä tärkeimpiä.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


6 Responses to “10 hyvinvointirutiiniani”

 1. Jenni sanoo:

  Mitä vitamiineja käytät? :) Oot niin perehtynyt asiaan ja hyvinvointiin yleensäkin, että ehkä osaat suositella merkkiä tai merkkejä, jotka oikeasti ovat tehokkaita, eli imeytyvät elimistöön hyvin jne. Mä olen käyttänyt ihan vain apteekin perustuotteita, ikinä en ole käynyt testauttamassa elimistön vitamiini-/hivenainetilannetta ja olen vähän skeptinen, että toimiiko käyttämäni tuotteet oikeasti tarpeeksi hyvin. Joten kiva olis kuulla tuotteista, mitkä sä olet kokenut itsellesi hyviksi :)

  • mirvaannamarian sanoo:

   Kannattaa suosia limakalvoilta imeytyviä vitamiineja esim. suihkeiden muodossa! :) Mulla on magnesiumia tippoina, monivitamiini-, B12-vitamiini-, ja sinkkisuihkeet päivittäisessä käytössä :) Samoin probiootit/maitohappobakteerit mutta ne kapseleina. Muita käytän satunnaisesti tai ns. kuuriluontoisesti, D-vitamiinit aloitan aina lokakuussa suihkeena nekin.

 2. Mari sanoo:

  Olisi kiva lukea enemmän ruoka-asioista esim. ruokapäiväkirjan myötä. Tuntuu että olet todella perehtynyt terveelliseen ruokavalioon, jospa sitä kautta saisi vinkkejä omaankin arkeen! :)

  • mirvaannamarian sanoo:

   Kiitos ideasta! kaipaisitko enemmänkin vinkkejä itse ruokiin (mitä sitä söisi minäkin päivänä?) vai pikemminkin mikä on terveellistä ja mikä ei? :)

 3. […] 10 hyvinvointirutiiniani […]

Leave a reply

Your email address will not be published.