Mitä olen oppinut 3-vuotiaan äitinä?

sunnuntai elokuu 27 2017 Comment

Ihan ensimmäisenä, maailman parhainta syntymäpäivää maailman parhaimmalle Micaelille ♥ Viimeiset kolme vuotta ovat olleet aivan huima matka ja suuren kasvun paikka pienen kolmevuotiaan pojan lisäksi myös äidille. Eilen juhlittiin ystävien ja sukulaisten kesken meillä kotona ja tänään varsinaisena syntymäpäivänä on vielä availtu muutamia lahjoja ja vietetty sunnuntaita kotona pienen rakkaan kanssa. Mutta mitä sitten olen oppinut 3-vuotiaan äitinä? 

♥ Tämä ikä on oikeastaan tähän asti ihaninta aikaa.

♥ Uhmaikä on ollut aivan erilainen mitä olin kuvitellut. Tärkein selviytymiskeinoni on ollut, ettei anna periksi kun kerran sanoo ei. Lapsi tarvitsee juuri sitä kieltämistä ja niitä pettymyksiä.

♥ 3-vuotias on jo todella älykäs. Muutenkaan lapsen älykkyyttä ei pitäisi koskaan aliarvioida.

♥ Elämä helpottuu kummasti kun lapsi osaa käydä itse vessassa. En astu enää lähellekään vaippahyllyä, jes!

♥ Iltasaduilla on iso vaikutus lapseen ja sadut tukevat myös puheen kehitystä. Lukeminen olisi kannattanut aloittaa jo paljon aiemmin.

♥ Mitä vähemmän aikaa viettää sisällä, sitä yhteistyökykyisempi lapsi on. Ihan tavallinen ulkoilu on nykyään aivan ihanaa.

♥ Arvomaailma muuttuu kolmessa vuodessa ihan valtavasti. Sitä ei voi ymmärtää edes ennen kuin sen kokee.

♥ Aika ei ole kullannut muistoja vieläkään. Raskaus ja toinen ikävuosi ovat vielä aivan kirkkaasti mielessäni kaikkine hankaluuksineen. Vauvavuosi ei muuten todellakaan ole aina se vaikein vaihe.

♥ Kolmevuotiaan kanssa voi jo keskustella ihan järkevästi. Tämä on varmaan yksi isoimmista asioista miksi koen elämän nyt paljon helpommaksi kuin ennen.

♥ Aika menee lopulta todella nopeasti. En voi uskoa, että aika lailla juuri tähän aikaan kolme vuotta sitten sain ensimmäistä kertaa oman lapseni syliini. Aikamoinen matka on kuljettu ja paljon seikkailuja on vielä edessä..

Saan olla niin ylpeä pienestä rakkaastani. Äidin rakas pieni iso poika. Kiitos tuhannesti juhliin osallistuneille, päivänsankari oli todella iloinen leikkikavereista ja lahjoista!

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.