10 x miksi rakastan arkeani

tiistai lokakuu 03 2017 2 comments

Omat ruoat Vaikka ulkomailla saa usein terveellisiä vaihtoehtoja, tälläiselle suht nirsolle omat ruoat, superfoodit ja vitamiinit ovat todella tärkeitä ja kaipaan niitä aina ulkomailla ollessani. Ylipäätään kotona syömistä ja itsetehtyjä aamiaisia. Hotellibrekuihin kyllästyy äkkiä.

Aamuherätykset Vaikka olenkin paha torkuttaja, rakastan kun kello soi aikaisin aamulla! En voi sietää pitkään nukkumista (yli 8.30 on viikonloppunakin myöhä) ja päivä lähtee hyvin käyntiin kun hyppää sängystä ylös siinä seitsemän tienoilla.

Alkoholittomuus Reissuilla tulee aina juotua paljon enemmän alkoholia kuin kotona. Vaikka kyse ei olisikaan suurista määristä, olo on kovin nuutunut ja muutamasta päivän aikana nautitusta viinilasillisesta. Kotona en esimerkiksi koskaan juo arkisin edes lasillista viiniä ruoan kanssa ja jos viikonloppuna käytän alkoholia, on kyseessä oltava kunnon juhlat tai baariviikonloppu.

Trikoot Juoksutrikoot ovat maailman paras vaate! En pidä niitä oikeastaan koskaan reissuissa paitsi lennoilla, mutta kotona ne ovat jalassa koko ajan.

Ystävät Nyt olen saanut onnekseni lomailla paljon ystävien kanssa, mutta ikävä kyllä useimmisten ystävyyssuhteet jäävät reissujen ajaksi unohduksiin. Kotona niitä on paljon helpompi ylläpitää ja käydä kylässä puolin ja toisin.

Rutiinit Olen kertonut usein rakastavani rutiineja. Lapsi on tuonut tietysti hieman muuttujia niihin, mutta ennen tiesin jopa kellontarkasti, kuinka kauan minulla menee aamulla meikkaamiseen tai aamiaisen syömiseen. Vaihtelu virkistää ja ajan toisinaan esimerkiksi eri kautta töihin, mutta muutoin rakastan normaaleja arjen rutiineja. Erityisesti aamurutiinit ovat minulle todella tärkeät.

Harrastukset Vaikka pyrinkin liikkumaan aina lomaillessakin, omat juoksulenkit ja oma sali ovat hurjan tärkeitä ja kotoisia paikkoja. Kaipaan sitä arjen säännöllistä liikuntaa ja harrastuksia aina reissatessa. Niin omia kuin lapsenkin.

Työ Työ ja töissä käyminen ylipäätään on minulle todella tärkeää. Teen työni aina ihan 100% kunnolla ja nautin siitä, että minulla on vihdoin mahdollisuus tehdä säännöllistä päivätyötä. En osaisi tehdä kokonaan kotona töitä vaikka joskus tuntuu, että saisin paljon enemmän aikaiseksi jos työmatkat eivät olisi niin pitkiä ja saisin työskennellä tehokkaasti heti heräämiseni jälkeen.

♥ Oma sänky Yksikään hotellipeti eikä valtava pillow menu ole vienyt vielä voittoa omasta sängystä. Se on maailman paras.

Säännöllisyys Toistuvat rutiinit ja aikataulujen tietäminen etukäteen helpottavat elämää ja nopeuttavat arkea. Esimerkiksi aamut ovat pari päivää loman jälkeen todella tahmeita ja tuntuu että kaikkeen kuluu paljon enemmän aikaa. Kun kaikkeen tekemiseen taas tottuu, säännöllisyys tekee asioiden hoitamisesta helppoa ja nopeaa.

Sanonta borta bra men hemma bäst pitää todellakin paikkansa. Vaikka matkustaminen on ihanaa ja rakastan nähdä kaikkea uutta (Barcelona oli muuten just niin kiva kuin kuvittelinkin!), koti on aina maailman paras paikka ja ainakin omasta mielestäni usein paluumatka on aina menomatkaa kivempi. Uusia seikkailuja on luvassa pian, mutta nyt nautin näistä sadepäivistä kotona..

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Responses to “10 x miksi rakastan arkeani”

  1. Olen niin samaa mieltä tästä! Rakastan arkea ja sen rutiineja yhtä paljon kuin rakastan matkusteluakin. Molemmissa on puolensa ja tuntuu etuoikeutetulta, että saa elää sellaista elämää, jossa on mahdollista reissata ja jossa arki kaikkine sävyineen ei tunnu tahmealta, vaikka toki meillä kaikilla (varsinkin ihan pienten lasten äideillä) on niitä huonompia ja väsyneempiä päiviä.

    • mirvaannamarian sanoo:

      No sanoppa muuta, en varmasti tykkäis tästä työnteostakaan saati aamuherätyksistä näin paljon jos sitä ei pääsisi välillä karkuun.. Mutta just tähän tilanteeseen olen todella tyytyväinen enkä henkilökohtaisesti ymmärrä heitä jotka pakenevat vaikka talvea ulkomaille ja viettävät aina kuukauden kerrallaan reissussa. Mulle riittää ihan lyhytkin aika ja kotiin on taas ihana tulla <3

Leave a reply

Your email address will not be published.