Näin taltutat syysväsymyksen

maanantai lokakuu 09 2017 2 comments

 

Väsyttääkö ja masentaako tähän aikaan vuodesta? Vaikka kuinka yritän löytää jotain kaunista lokakuusta ja toisaalta fiilistelenkin happirikasta ilmaa ja värikästä luontoa, en voi sille mitään että jatkuva vesisade ja harmaus saa mielen vähän matalaksi. Tai pikemminkin laiskaksi. Ärsyttää, kun toisaalta on intoa tehdä asioita vaikka kuinka, mutta olo on poikkeuksellisen saamaton. Koska en voi kuitenkaan jäädä paikalleni ja olla vain neljän seinän sisällä (luojan kiitos mulla on lapsi, olisin viettänyt muuten aivan liikaa aikaa sohvalla peiton alla), on ollut pakko tsempata ja keksiä keinoja, miten jaksaa lähteä liikkeelle ja piristyä päivittäin. Nämä auttoivat mua, joten poimikaa talteen jos väsymys vaivaa..

 

♥ Syö säännöllisesti ja tarpeeksi täyttävästi. Ainakin itselleni lämpimät ja sopivan mausteiset ruoat tuovat energiaa ja pitävät olon kylläisenä sekä samoin myös hyväntuulisena kun verensokerin pysyy tasaisena. Salaatti on hyvä lisuke, mutta niiden aika pääruokana on enemmänkin kesäaikana, näin ainakin omalla kohdallani.

♥ Pakota itsesi liikkeelle. Sohva houkuttelee varmasti enemmän, mutta mieti sitä onnistumisen tunnetta kun palaat lenkiltä tai treeneistä. Liikunta tuo AINA energiaa enemmän kuin ottaa, joten hikoilu todella kannattaa. Alku on hankalaa, mutta se lähtee nopeasti sujumaan ja vireystaso nousee huimasti.

♥ Älä korjaa väsymystä kahvilla. Kahvi on kyllä tärkeä jos sitä on tottunut juomaan, mutta varsinkin iltapäiväväsymykseen toimii paljon tehokkaammin pieni happihyppely tai kotona puuhastelu. Käy mieluummin ajoissa nukkumaan. Kahvi piristää useita tunteja ja voi vaikeuttaa yöunen saamista – olet seuraavana päivänä entistäkin väsyneempi.

♥ Aloita D-vitamiinin syönti viimeistään NYT ja hanki kirkasvalolamppu. Aamuisin nautiskelen kirkasvaloannostukseni yöpöydän lampusta ja päivisin pidän sitä työpöydälläni. Kirkasvalo ja D-vitamiini korvaavat ne puuttuvat auringonsäteet. Ja aina kun se aurinko paistaa, kannattaa mennä ulos ja nauttia ilmasta täysin rinnoin jos se on mahdollista. Tiesitkö, että 20 minuuttia auringonvalossa riittää jo piristämään ja poistamaan väsymystä?

♥ Keksi itsellesi jotain kivaa tähän syksyyn. Pimeä vuodenaika tuntuu todella masentavalta, jos ei ole mitään kivaa jota odottaa tai ei osaa nauttia joka päivä jostain ihanasta asiasta. Oli se sitten uusi pehmeä neule tai talvilomalla odottava aurinkoloma, se on hyvän mielen sijoitus joka varmasti lämmittää näissä vesisateissa.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian

 


2 Responses to “Näin taltutat syysväsymyksen”

 1. Laura sanoo:

  Moikka,

  Olen lukenut blogiasi vuosia ja saanut siitä paljon inspiraatiota, joten kiitos siitä!
  Mun on kuitenkin nyt pakko antaa hieman näin lukijan palautetta, koskien postauksien kuvia. Kuvat on aina kauniita ja hyvin sommiteltuja, mutta lisäät ”lähes saman kuvan” noin 5-6 kertaa per postaus. Se on toistoa ja hieman tylsää…
  Olen kiinnittänyt asiaan näin uskollisena lukija nyt pitkään jo huomiota :)
  Jotain uutta ja freshiä kaipaisin!
  Mukavaa syksyä!

  • mirvaannamarian sanoo:

   Kiitos Laura palautteestasi :) Tosta on tullut mulle vaan tapa, postailen sen verran usein että yhden postauksen kuvat on yleensä hyvin samantyyppisiä, ennen laitoin yhteen juttuun enemmän erilaisia kuvia, nykyään julkaisen mieluummin useammin postauksen enkä niinkään keskity kuviin.. Mutta pidän tän mielessä ja yritän monipuolistaa kuvitusta!

Leave a reply

Your email address will not be published.