Ideoita viikonloppubrunssille

perjantai lokakuu 13 2017 Comment

Perjantai on hyvä päivä suunnitella viikonlopun ruokaostokset etukäteen. Ruokakaupassa käyminen on muutenkin ärsyttävää, saati viikonloppuina kun siellä on tuhat muutakin kävijää. Perjantaina hyllyt ovat vielä täynnä ja hedelmät tuoreita. Jos sinulla ei ole viikonlopuksi tekemistä, kutsu ystävät luoksesi brunssille. Näin tein itse viime sunnuntaina ja olipa ihana valmistella aikaisin aamulla rauhassa toinen toistaan herkullisempia aamiais- ja brunssiruokia. Olen syönyt jos jonkinlaisia hotelliaamiaisia ja kalliita brunsseja, mutta kotona tehty on aina se paras. Tässä muutamia mun ideoita brunssille, onnistut näillä taatusti.

 

Terveelliset herkut Brunssin jälkeen ei ole niin raskas olo kun ruoat ovat kevyitä ja terveellisiä. Chiapuurot, kaurajogurtti marjoilla ja granolalla sekä vihreä smoothie toimivat varmasti ja täyttävät vatsaa sopivasti. Hedelmät ja marjat maistuvat kaikille.

Luksusta astioilla Appelsiinimehun tai smoothien voi kaataa viinilasiin ja kahvin nauttia kristallilasista. Kultaiset aterimet ovat kiva lisä brunssipöytään. Täysin eripariset astiat voivat olla myös kiva osa kattausta.

Klassikot Vaikka brunssista tekisi terveellisen, monet arvostavat brunssiklassikoita kuten riisipiirakoita, vohveleita ja lettuja, croissantteja ja munakasta. Suolaiset piirakat ovat helppoja toteuttaa ja lämmin ruoka kuuluu brunssille. Viimeksi tein sieni-fetapiirakan joka maistui hyvin kaikille.

Jotain makeaa Brunssiin kuuluvat makeat jälkiruoat. Terveellinen vaihtoehto voi olla esimerkiksi raakakakku, myös mudcakesta saa terveellisen version käyttämällä raakasuklaata ja kookosjauhoja.

Erilainen aamukahvi Jo pelkkä kahvi tuntuu ylelliseltä kun vaahdottaa maidon ja ripottelee sen päälle kanelia. Matcha latte on monelle brunssivieraalle myös uusi herkullinen tuttavuus.

Valmistelen itse brunssin aina edellisenä iltana niin pitkälle kuin pystyn. Chiapuurot jääkaappiin, piirakkapohjan taikina valmiiksi, juustokakku hyytymään.. Kattauksenkin voi tehdä etukäteen jos ei halua viettää koko aamua keittiössä.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.