2 x suosikkismoothie ja tärkeät vitamiinit

maanantai marraskuu 13 2017 Comment

Tähän aikaan vuodesta on tärkeää kiinnittää huomiota vitamiinien saantiin. Monipuolisesta ruokavaliosta saa onneksi hyvin tarvittavia ravintoaineita, mutta vaikka välttelisitkin purkista syötäviä vitamiineja, viimeistään nyt osa niistä kannattaa ottaa käyttöön. Suomessa d-vitamiinia saa seuraavaksi tarpeeksi auringosta ensi keväänä, joten suosittelen tehokasta d-vitamiinivalmistetta. Samoin omegat, b-vitamiini ja laadukas monivitamiini kannattaa hankkia nyt. Liikkujille vielä magnesium. Vaikka vitamiineja saakin purkista, kannattaa silti muistaa syödä talvellakin monipuolisesti ja suosia paljon hedelmiä ja kasviksia.

Kesällä ainakin itse syön paljon enemmän salaatteja sekä marjoja ja hedelmiä ihan sellaisenaan. Talvella suosin enemmänkin smoothieita. Siinä missä kesällä laitan smoothien aina jäitä, talvella jätän ne yleensä pois ja teen smoothiesta muutenkin vähän täyttävämmän. Alla kolme helppoa suosikkiani, poimi reseptit talteen..

Tämä trooppisen keltainen smoothie on paras smoothie, mitä olen koskaan tehnyt

1 mango

1 papaija

1/2 ananas

2 banaania

vettä tai kookosvettä nesteeksi

halutessasi jäämurskaa

Blendaa kaikki ainekset samanaikaisesti sekaisin ja kaada smoothielasiin chiasiemeniä, jos haluat vielä täyttävämmän välipalan. Banaania sisältävät smoothiet eivät säily freshin näköisinä kauaa, joten ne kannattaa nauttia heti.

Vihreä piristää ja puhdistaa kehoa

lehtikaalia

minttua

korianteria

kurkkua

inkivääriä

sitruunan tai limen mehua

omenaa

taateleita 

vettä tai kookosvettä

halutessasi jäämurskaa

Tämä vihersmoothie on raikas kestosuosikkini vuodesta toiseen. Inkivääri, omena ja sitruuna tuovat siihen kivasti kirpeyttä ja happamuutta. Haluan syödä lehtikaalia sen terveysvaikutusten vuoksi, mutta en pidä sen kuivakkaasta koostumuksesta sellaisenaan joten juon sen smoothien muodossa. Vihreä smoothie kannatta tehdä osissa eli sekoittaa ensin vihreät ainekset ja tilkka vettä blenderissä, kunnes seos on täysin tasaista. Lisää vasta sen jälkeen muut ainekset. Näin vältyt smoothien seassa olevilta ”sattumilta”.

Kaikesta harmaudesta huolimatta toivon energiaa, valoa ja hyvää fiilistä tähän viikkoon! ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.