Terve ja hyvinvoiva kroppa on hyvin harvoin fitnesskroppa

 

Minulla ei ole mitään fitnessharrastusta, -ammattia ja kisaamista vastaan. Minua itseäni ei kuitenkaan koskaan saisi kisaamaan, punnitsemaan ruokia tai saati sille dieetille. En ole valmis elämään niin kurinalaista elämää ja rajoittamaan muuta elämääni fitnessharrastuksen takia niin paljon. Toisille tämä sopii hyvin, mutta oma pääni ei varmasti kestäisi. Pahin fitnessbuumi on onneksi laantunut, mutta silti vastaan tulee paljon kisajuttuja, dieettiasiaa ja fitnessinfoa edelleen. Tottakai, se on toisille harrastus, elämäntapa tai työ. Samalla lukijan tulisi ymmärtää, ettei fitness ole ainoa tie hyvinvoivaan ja terveeseen kroppaa. Fitnesskroppa ei aina edes ole hyvinvoiva, vaikka se niin lihaksikas ja rasvaton onkin.

Mulla on tällä hetkellä omassa kropassani todella hyvä olo. En seuraa painoani säännöllisesti, mutta aina kun olen käynyt vaa’alla viimeisen vuoden aikana, olen painanut 57 kiloa. Rasvaprosenttini oli tammikuussa mitattaessa 16 ja sen jälkeen olen liikkunut paljon enemmän kuin sitä ennen, joten se on luultavasti vielä hieman tuosta pudonnut ja vastaavasti lihasten osuus on kasvanut. Muutama vuosi sitten, ennen raskautta rasvaprosenttini oli 24. En ole harrastanut fitnesstä missään muodossa, enkä ole liikkunut lainkaan pakonomaisesti. Syön terveellisesti ja monipuolisesti, mutta vältän kaikkia herkkuja. Jos haluan syödä jotain hyvää, syön. Hormonitoiminta ja aineenvaihdunta toimivat normaalisti, enkä pode omantunnontuskia väliin jääneestä treenistä. Vastaavasti silloin kun treenasin pakonomaisesti, kituuttelin liian vähäisillä kaloreilla ja vältin rasvaa kuin ruttoa, voin todella huonosti niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vastaavasti jo silloin lehdet ja media loivat minulle järjettömiä paineita olla laiha ja mahdollisimman timmissä kunnossa. Oman hyvinvointini kustannuksella.

Painonpudotus ja kunnon kohottaminen ei oikeasti edes vaadi järjettömiä ponnisteluja. Tulokset syntyvät hitaasti, mutta varmasti silloin, kun liikkumisesta ja oikeasta ruokavaliosta saa elämäntavan. Jokainen pystyy siihen, jos vain löytää sen motivaation. Tsemppiä alkaviin elämänmuutoksiin ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
1 Comment
 • Kiti
  Posted at 13:46h, 08 joulukuun Vastaa

  Just näin! Tasapaino on tärkein asia. On hirveää, että jotkut yrittävät elää fitness-elämää ilman minkäänlaista valmennusta tai ohjausta. He kuvittelevat, että kaikkien täytyy dieetata kuin ammattikisaajien. Siinä voi käydä huonosti.
  Parasta on kuunnella omaa oloaan ja tehdä pieniä muutoksia parempaan. :)

  -K-
  http://kitibeauty.blogspot.pt/2017/12/mita-on-luonnonkauneus.html?m=1

Post A Comment