Perusvoide on kaikkea muuta kuin tylsä + arvonta!

sunnuntai joulukuu 10 2017 63 comments

Jo lapsena innostuin kosmetiikasta, äidin hyväntuoksuisista ja -tuntuisista voiteista sekä ihon hoidosta. Purkkia ja purnukkaa löytyi kodistani hirveitä määriä, niiden hinnalla olisi varmasti maksanut helposti yhden kuun vuokrankin. Tuoksuhulluna hamstrasin herkullisen hedelmäisiä, marjaisia ja trooppisia vartalovoiteita ja suihkugeelejä mielin määrin. En tiedä mitä itselleni ja iholleni tapahtui, mutta kesällä 2012 iho alkoi oireilla ensimmäisen kerran. Jalkapohjat alkoivat kuoriutua. Aluksi luulin sen johtuneen käytännössä paljain jaloin vietetystä kesälomasta. Syksyn aikana koko kroppa alkoi kuitenkin kuivua ja aloin saada allergisia oireita. Muistan, kun marraskuussa menin lääkäriin valittamaan käsi-ihottumaa. Lääkäri totesi heti kättelyssä, että tähän aikaan vuodesta kaikilla nyt on vähän kuivat kädet. Kun otin käsineet kädestä, hänen ilmeensä kuitenkin muuttui. Kämmenet olivat täynnä hyvin kipeää ihottumaa ja haavaumia, rystyset vuotivat verta ja nikkeliallergiaa muistuttava ihottuma oli levinnyt jokaiseen sormeen. Sain lähetteen iho- ja allergiasairaalaan, jossa monen eri allergian lisäksi minulla todettiin koko kropan atooppinen ihottuma sekä dermografismus. Lähdin kotiin allergialääkkeiden ja perusvoidereseptien kanssa. Perusvoiteita?! Juuri niitä, joista kirjoitan nyt ylpeänä suomalaisena kaupallisessa yhteistyössä Orionin kanssa.

Kun hyllyt notkuvat niitä mansikan ja kookoksentuoksuisia kimmeltäviä vartalovoidepurkkeja, on vähän shokki siirtyä käyttämään perusvoidetta. En edes muistanut, olinko koskaan käyttänyt perusvoidetta ennen sitä. Sitä tylsää, paksua, valkoista rasvaa, joka ei tosiaan tuoksu miltään. No, musta oli tullut atoopikko ja perusvoiteet tulivat jäädäkseen. Hyvin pian, kun jätin kaikki superhajustetut ja värjätyt vartalotuotteeni, pahin ihottuma rauhoittui. Vartalon jatkuvaan kutinaan auttoi perusvoidepesu ja kädetkin paranivat pikkuhiljaa. Myöhemmin olen käyttänyt myös paljon luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta osasta niistäkin saan myös allergiaoireita. Perusvoiteet eivät ärsytä rikkoutunuttakaan ihoa. Postaukseen loppuun kokosin omia vinkkejäni perusvoiteiden käyttöön – näillä voi korvata monta muuta tuotetta, lue ja ylläty!

Orion on suomalainen yritys, jonka valikoimaan kuuluu yli 400 tuotenimikettä. Orion tunnetaan varmasti parhaiten kotimaisena lääkevalmistajana, mutta tiesitkö, että maailman ensimmäinen perusvoide Hydran kehitettiin jo vuonna 1953? Perusvoiteissa ei ole lainkaan hajusteita ja ne ovat yhtä antiseptisiä kuin lääkkeetkin. Löydät kattavan tietopaketin perusvoiteista tämän linkin takaa. Tuo ensimmäinen, Hydran, oli muuten ainut voide, joka paransi hurjan käsi-ihottumani silloin, kun se oli pahimmillaan. Äiti haki sitä kerran minulle apteekista ja farmaseutti oli todennyt, että rouva hyvä, tämä on kyllä tarkoitettu kuiville ja halkeileville kantapäille. Taisin käyttää sitä vuoden yökäsivoiteena, se pelasti käsieni ihon. Tämä yhteistyökampanja on kuitenkin keskittynyt neljään suosittuun Orionin perusvoiteeseen. Carbalan ja Ceralan ovat erityisesti atooppiselle iholle tarkoitettuja, keramideja sisältäviä huippukosteuttajia. Ceralan on mattapintainen ja sopii myös kasvoille, Carbalan on paksu, mutta nopeasti imeytyvä. Kun itse kävin atooppisen ihottumani takia viime talvena lääkärillä, hän suositteli atoopikoille erityisesti Carbalania. Aqualan L on Suomen suosituin perusvoide, jonka monet tunnistavat raikkaan keltaisesta tuubista. Tämä on klassikko! Bellavita on A-vitamiinia sisältävä kasvoille tarkoitettu kosteusvoide, joka on monelle tuttu jo lapsuudesta äidin tai isoäidin kylpyhuoneen kaapeista. Nyt joulukuussa Aqualan L ja Bellavita -voiteet ovat -15% alennuksessa! 

Aqualan L on meillä käytössä ihan koko perheellä. Sairaalassa työskennellessäni tämä oli luottotuotteeni. Hanskat ja jatkuva peseminen kuivattavat käsiä, joten Aqualan L on löytynyt jokaiselta osastolta, jossa olen ollut. Se on nopeasti imeytyvä, joten sitä voi käyttää helposti lapsenkin iholla. Lapsen ihoa ei kannata rasvata turhaan, mutta Micael on ainakin perinyt itseltäni kuivan ja hilseilevän ihon, joten suihkun tai kylvyn jälkeen varsinkin talviaikaan iho vaatii kosteutta. Lapsen saa helposti innostumaan rasvauksesta, kun antaa hänen itse levittää voiteensa. Tätä jokakodin perusvoidetta saa eri kokoisissa pakkauksissa, joista 500 g pumppupullo on kylpyhuoneeni vakiovaruste ja matkakokoinen minituubi kulkee niin käsilaukussa arkena kuin matkustaessanikin. Lentäessä minulla on nykyään aina mukana Aqualan L vartalon ja käsien kosteuttamiseen sekä Ceralan kasvoille.

Bellavita on hoitanut suomalaisten naisten ihoa jo vuodesta 1955. Aika huimaa, jo ennen kuin äiti oli edes syntynyt! Siihen lisätty A-vitamiini vahvistaa ja uudistaa ihoa tehokkaasti, joten se soveltuu ikääntyvällekin iholle. A-vitamiinista on hyötyä myös nuoren ja epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä mitä nopeammin iho uusiutuu, sitä nopeammin myös epäpuhtaudet poistuvat siitä. Olen jo vuosia käyttänyt A-vitamiiniseerumia ja ihon ollessa erityisen herkkä, hajusteetonta Bellavitaa yö- ja päivävoiteena. Bellavitaa on saatavilla myös miedosti hajustettuna versiona, joka onkin voiteen alkuperäisversio.

Perusvoide on todella monikäyttöinen ja sillä voi korvata monta tuotetta, tässä vielä tiivistettynä omat vinkkini Orionin perusvoiteiden käyttöön, lisää löydät täältä..

Bellavita suojaa ihoa myös pakkasilla ulkoillessa. Levitä Bellavitan yövoidetta noin puoli tuntia ennen ulkoilua, niin vältyt kylmän viiman kuivattamalta iholta. Ainakin omassa ihossani pakkanen ja kuivuus näkyvät heti. Talvella lenkkeillessä ja hiihtäessä iho kiittää kun ennaltaehkäiset ongelman.

Aqualan L poistaa tehokkaasti meikit. Kasvojen kaksoispuhdistus on ollut viime vuosina pinnalla, eikä ihme. Meikkien poistaminen öljyllä tai voiteella ennen varsinaista pesua puhdistaa ihon todella tehokkaasti. Valkoistakin kasvopyyhettä voi käyttää vailla pelkoa meikkitahroista. Levitän Aqualan L:n kasvoille käsin ja huuhtelen vedellä, jonka jälkeen pesen kasvot varsinaisella kasvojenpuhdistusaineella.

Sääret sheivaamiseen perusvoide on täydellinen apu. Aqualan L sopii tähänkin tarkoitukseen loistavasti. Iho jää pehmeäksi eikä kiristä yhtään ihokarvojenpoiston jälkeen!

Bellavitalla voi keventää meikkivoidetta. Päivävoidetta kannattaa levittää meikkivoiteen sekaan pieni määrä, jolloin meikkivoiteesta tulee ohuempi, ihosta kuulaampi ja kosteutetumpi. Toimii muuten todella hyvin talvella ja meikkivoidettakin säästyy.

Hyvin rasvainen perusvoide suojaa hiusrajan ihon hiuksia värjätessä. Kuiva iho imaisee itseensä väriä paljon helpommin kuin kostea iho, joten kampaajalle mennessä kannattaa sipaista ekstrakerros kosteusvoidetta kasvoille ja suojata hiusraja vielä paksummalla voiteella.

Levitä Carbalan kostealle iholle. Suihkun jälkeen sääriä ei kannatakaan kuivata, vaan Carbalan kannattaa levittää heti. Sen kosteutta sitovat ainesosat pääsevät vaikuttamaan parhaiten juuri näin.

Todella kuivan hiuspohjan voi myös pestä perusvoiteella. En uskonut tätä ennen kuin kokeilin. Perusvoide toimii myös hyvin hiusnaamiona.

Pakkasilla myös lemmikkien iho on koetuksella. Chihuahuani Lila sai talvisin atopialäiskiä etenkin korviin, joten rasvasin niitä usein Ceralanilla.

Kun atopialäiskät ilmaantuvat kasvoille, laitan yöksi paksun kerroksen Ceralania niiden päälle. Tuo on oikeastaan tällä hetkellä ainoa voide, joka auttaa itselläni kasvojen atooppiseen ihottumaan. Ceralan on mattapintainen, joten sen voi levittää samalla koko kasvojen alueelle.

+ ekstra! Saattaa kuulostaa varmaan ihan hullulta, mutta tuskailin kuukausia narisevan kylpyhuoneen lasioven kanssa. Joka ilta ja joka aamu se ärsytti ja ostoslistalla oli ”jotain” narisevia saranoita varten. Yhtenä päivänä keksin suihkia Orionin Aqualan Oil -öljyä suihkepullosta saranoihin. Hahaa! Ei narise enää, hyvä feng shui palasi makuuhuoneeseen sekä kylppäriin ja suihkuttelin vielä terassin ovenkin kun lopputulos oli niin korvia huumaavan hiljainen. Olen käyttänyt Aqualan Oilia lapsen laastariliimojen poistamiseen, mutta siitä on näköjään työkalupakkiinkin..

Mihin sinä käytät perusvoidetta? Jaa omat voidevinkkisi kommentiboksissa niin osallistut samalla Orionin tuotepaketin arvontaan. Arvontaan voit osallistua 17.12.2017 asti ja sen tarkemmat säännöt löydät täältä. Onnea kisaan ja kaunista joulunalusaikaa ♥

Yhteistyössä: Orion

&


63 Responses to “Perusvoide on kaikkea muuta kuin tylsä + arvonta!”

 1. Pajulintu sanoo:

  Saunan ja suihkun jälkeen voitelen joka kerta perusvoiteella käsivarret ja sääret. Jalkoihin käytän rasvaisempaa voidetta. Käsiä rasvailen monta kertaa päivässä perusvoiteella, on niin kuiva iho.

 2. klaara sanoo:

  Suihkun jälkeen rasvaan vartaloni Aqualin perusvoiteella, kasvoissani käytän Bellavitaa. Ovat tarpeeksi rasvaisia näin talviaikaan kuivalle iholleni.

  • Marja Pipatti sanoo:

   Minulla on joka päiväisesessä käytössä Aqualan L lääkärin määräyksestä ja sillä pesen itseni ja voitelen ja kyllä on iho pysynyt hyvänä!

 3. Viivi sanoo:

  Atoopikkona Agualan ja Agualan L voiteet olleet käytössä lapsesta asti. Myös tosiaan meikit puhdistuu kätevästi kyseisillä tuotteilla! ❤️

 4. Matilde sanoo:

  Suihkun jälkeen laitan perusvoidetta.

 5. tiiu sanoo:

  Ihan vaan ihon rasvaukseen ja siinä voiteita kuluukin ihan riittävästi.

 6. Miia sanoo:

  Lähinnä ihon kosteutukseen

 7. Tuuli sanoo:

  Uusia vinkkejä ei ole, mutta tietysti ihan koko vartalon perusrasvaukseen, varsinkin talviaikaan kuivuu.
  Lisäksi tosiaan tuo meikinpoisto ja hiusrajan suojaus hiuksia värjätessä on hyväksi havaittu. Käytössä Aqualan L.

 8. Anna sanoo:

  aqualan l toimii esim meikin puhdistuksessa :-)

 9. Minna P sanoo:

  Aqualan L on ollut suosikkini jo vuosia. Käytän kasvovoiteena meikin alla. Sillä myös puhdistan meikit.

 10. Eeva sanoo:

  Suihkun jälkeen rasvaan ihon kauttaaltaan Aqualan L-l-voiella.

 11. Sallikka sanoo:

  Ihan ihon kosteutukseen :)
  matsalikka@gmail.com

 12. Elise H. sanoo:

  Useimmiten käytän ihan käsivoiteena :) Mukana arvonnassa!

 13. manna sanoo:

  Käytän ihan vaan tylsästi kosteutukseen:)

 14. Helena sanoo:

  Ennen nukkumaan menoa rasvaan jalat rasvaisemalla voiteella ja kevyemmällä kädet ja sääret.

 15. Anna Ylitalo sanoo:

  Käytän aina perusvoidetta suihkun jälkeen ja aamulla kyynärpäihin, olkapäihin, dekolteelle ja polviin.

  anna-ylitalo@hotmail.fi

 16. MarjaKoo sanoo:

  Ihon kosteutukseen ja kynsille joskus.

 17. Jenna O sanoo:

  Sekoitan sitä meikkivoiteen sekaan. Levittyy meikkivoide paljon paremmin eikä kuivata ihoa :)

 18. Jade sanoo:

  Rasvaan ihoa usein, varsinkin talvella. Yöksi kunnon rasvaukset kyynärpäille, käsille, kantapäille…

 19. Annika sanoo:

  Käytän perusvoiteita käsivoiteena ja suihkun jälkeen koko vartalon kosteuttamiseen.

 20. Reetta sanoo:

  Käsiin, sääriin, oikeastaan ihan koko vartaloon aina kun vaan jaksaa rasvata :)

 21. Hanna Nyström sanoo:

  Vartalon kosteuttamiseen

 22. piitu sanoo:

  Eniten käytän suihkun jälkeen iholle jotta se ei kuivuisi.

 23. Riiti sanoo:

  Aina suihkun jälkeen täytyy rasvata iho, joskus pesen käsiä lisäksi myös perusvoiteella. Rasvalla pesu on auttanut talvella ihottumaisiin ja haavaisiin käsiin ja nyt iho onkin pysynyt vielä ehjänä.

 24. nanni sanoo:

  Suihkun jälkeen rasvailen vartaloa perusvoiteella

 25. Juulia sanoo:

  Käytän sitä ihottumaherkällä iholla kosteuttamiseen!

 26. NannaS sanoo:

  Käytän välillä myös noen poistoon käsistä. Toimii :)

 27. Jenni sanoo:

  Rasvaan perusvoiteella koko kropan päästä varpaisiin aina suihkun jälkeen. Välillä meikinpoistoaineen hukkuessa puhdistan sillä myös meikit kasvoilta :) Tuo carbalan kuulostaa hyvältä, täytyykin ostaa sitä seuraavalla apteekkireissulla ja testata rutikuiviin jalkapohjiin

 28. Tanja sanoo:

  Lähinnä suihkun ja saunan jälkeen rasvailen itseni huolellisesti. Kuiviin käsiin minulla on rasvapurkki aina käden ulottuvilla; yksi autossa, yksi luottokäsilaukussa ja yksi työpaikalka jne. Jalkoja rasvaillen iltaisin carbalanilla.

 29. Emilia sanoo:

  Rasvaan perusvoiteella koko kropan päästä varpaisiin aina suihkun jälkeen. :)

 30. Veera sanoo:

  Käytän perusvoidetta kosteuttamaan psoriasis ihoani ja kuivia käsiäni. Perusvoiteella hiusten pesu auttaa myös kutisevaan, psoriseen päänahkaani.

 31. helena sanoo:

  ORION ihan parasta🎄🎁👙👠

 32. SannaMi sanoo:

  Ihan ihon raskaikseen:)

 33. Vilma sanoo:

  Voi vitsit mikä arvonta!! <3 mullahan on siis atooppinen iho ja nyt talvisin mulla tulee poikkeuksetta atooppista ihottumaa. Eli nämä voiteet, etenkin Ceralan tullut erittäin tutuksi. Toimivia tuotteita, todettu hyviksi jo useiden vuosien aikana!

 34. Sara sanoo:

  Käytän Aqualan L rasvaa superkuivan ihoni meikkienpesuun sekä sheivaukseen! :)

 35. Teija sanoo:

  Meikin poistoon käy loistavasti ja tietysti päivittäiseen kosteutukseen.

 36. Terhi sanoo:

  Hyviä vinkkejä! Joskus talvella (ohuet) sukkikset ovat niin sähköiset että hame kiertyy jalkoihin kiinni, tällöin sukkisten päälle voi laittaa vähän perusvoidetta 😊

 37. Airi sanoo:

  Jalat rasvaan liki joka ilta yöksi, siihen käy hyvin nämä perusrasvat ja sukat jalkaan sitten.

 38. Pee sanoo:

  Sähköinen tukkakin asettuu kun sivelee kevyesti rasvatuilla käsillä.

 39. Henna sanoo:

  Täällä on tullut jo niin hyviä vinkkejä, että yhdyn samoihin mielipiteisiin.

 40. tt3 sanoo:

  Käytän perusvoiteita aina peseytymisen jälkeen. :)

 41. mallukka sanoo:

  Perusvoiteita käsiin ja suihkun jälkeen, joskus kiva kokeilla uutuuksiakin.

 42. ansu88 sanoo:

  Ihon kosteuttamiseen.

 43. Seijahannele sanoo:

  Käytän perusvoidetta vartalon ihon kosteutukseen sekä toisinaan myös käsivoiteena.

 44. Sonja sanoo:

  Meikin puhdistukseen.

 45. Tuija sanoo:

  Käytän perusvoiteita ihon kosteutukseen ja käsien rasvaamiseen.

 46. Salli sanoo:

  Perusvoiteita käytän suihkun jälkeen koko kehon kosteutukseen. Iho aika kuiva etenkin talviaikaan.

 47. Ulrika sanoo:

  Nyt tulee toki vinkki kilpailevalta yritykseltä, mutta jos oikein paksun huulivoiteen etsii, ja tykkää esimerkiksi bepanthenin paksuisista voiteista, niin voin sydämen täydeltä suositella ceridal lipogeeliä, purkki maksaa n. 6-7 e apteekista ja kestää pitkään.

 48. Inkeri sanoo:

  Suihkun, sanunan ja uinnin ja auringossa olemisen jälkeen jalkoihin ja käsiin kauttaaltaan, välillä koko kropalle ja sekö lisäksi kasvoille.
  Lisäksi huuliin, kun tuntuu, ettei mikään huulirasva auta.

 49. seija utriainen sanoo:

  Ihan perusvoiteilla mennään missä mahdollisiman paljon kosteutta

 50. marjuska sanoo:

  Näin talven aikaan atooppinen iho janoaa kosteutta. Meillä menee voidetta tuubi kaupalla. On hienoa kun voi hyvin mielin läträtä voiteen kanssa. On hienoa tietää turvallisesta kosteutuksesta iholle.

 51. Sari Paavolainen sanoo:

  Suihkun ja saunan jälkeen rasvaisempaa perusvoidetta, muuten normirasvat käytössä päivittäin koko perheessä. Lapsilla lievää atopiaa.

 52. nina Jokelainen sanoo:

  Perusvoide ei todellaan ole tylsä !

 53. Leena K sanoo:

  Suihkun jälkeen aina Aqualan koko vartalolle. Jalat Schollin jalkavoiteella ja käsille Estelle & Thild Hand Lotion.

 54. Marjo Valsberg KP se sanoo:

  Jokapäiväiseen ihon hyvinvointiin iltaisin,suihkun jälkeen

 55. kati sanoo:

  tarpeeseen tulisi iho niin kuiva talvisin ja hajusteettomia vaikea löytää tai hinta pien tuloiselle liikaa

 56. koivula kirsi sanoo:

  rasvaus pesunjälkeen aina

 57. mummo sanoo:

  CeralanPlus ajoittain kasvovoiteena on loistava ihon ollessa kuiva. Keholla tykkään Agualan Plus tai Agualan. Mielestäni on ihanaa tuo tuoksuttomuus. Perusvoiteet riittävät. En tarvitse kallita merkkituotteita :)

 58. Veronica sanoo:

  Niin kuiva iho on nyt talvella, rasvasta juolimatta tahtoo välillä hilseillä

 59. Mari Honkanen sanoo:

  Rajattujen pesumahdollisuuksien paikoissa kevyt perusvoide on loistava pesuvoide. Arvaatte millä pesen kriittiset paikat antibioottikuurin aikana kun tuntuu että kaikki paikat kuivaa ja kutiaa. Monet ulkomaiset tuttavani kadehtivat perusvoiteitamme. Heiltä kun ei vastaavia löydy, vaan tarjolla on vain tuoksuvia vartalotuotteita tai haiskahtavia lääkevoiteita.

 60. Jokinen Kirsi sanoo:

  Saunan mennessä rasvaista perusvoidetta poskiin niin ei punota kun tuun pois…

 61. Laura sanoo:

  Talvikuivalle ja kutisevalle iholle toimii hyvin myös sheivausgeelinä!

 62. Nelliina sanoo:

  Meikin poistoon kevyttä perusvoidetta. Bellavitan yövoide iham lemppari talvella ja ihana tuoksu. Mukana.

Leave a reply

Your email address will not be published.