Kun voit hyvin myös jouluna, nautit siitä paljon enemmän

Jouluähky on monelle tuttu ilmiö ja toiset ihan tarkoituksellakin sallivat jonkinasteisen ylensyönnin jouluna. Jouluun liittyy kuitenkin paljon muutakin, joka heikentää hyvinvointia. Itse en ainakaan halua olla joulunpyhinä jatkuvasti väsynyt ja valitella ärtynyttä vatsaa. Halusin kirjoittaa tämän postauksen sinulle, joka haluaisit saada joulusta kaiken irti ja palata sen jälkeen arkeen rentoutuneena. Ilman, että tarvitsee olla millään lailla hankala.

Joulu on sitäpaitsi mitä loistavinta aikaa hyvinvointiin panostamiselle. Kerrankin on pakko pysähtyä, eikä ole kiire minnekään. Vaikka tulisikin syötyä (paremmin kuin) hyvin, voi silti voida kevyesti. Aamiaiset kannattaa pitää kevyinä ja vedenjuontia ei saa missään nimessä unohtaa. Jouluruoat ovat hyvin suolaisia ja rasvaisia. Punaviini ja glögi kuuluvat tyypillisesti jouluun, mutta kohtuus niissäkin. Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä ollenkaan jouluna dokaamista, mutta yllättävän monen jouluun melkoisen runsas alkoholinkäyttö. Tylsää, sillä sen seurauksena on vain hirveä väsymys, paha olo ja usein myös ne joulun riidat liittyvät juuri siihen viinalla läträämiseen. Kuulostan ehkä tekopyhältä, mutta olen itse vain niin kyllästynyt voimaan huonosti.

Lyhyesti, aamut kannattaa aloittaa terveellisellä aamiaisella. Älä unohda päivittäisiä vitamiineja ja runsasta vedenjuontia. Jos tiedät, että vatsasi reagoi jouluruokiin herkästi, kannattaa kokeilla ruoansulatusentsyymeja ja syödä ainakin aamiaiset, välipalat ja iltapalat oman ruokavalion mukaisesti. Pyhäpäivät kannattaa pyhittää myös läheisten lisäksi liikunnalle, kun siihen on kerrankin aikaa. Porukalla voi tehdä niin kotitreenejä kuin pitkiä kävelylenkkejäkin tai lähteä rinteeseen tai vaikka hiihtämään. Ulkoilu piristää ja reipasta liikkujaa ei väsytäjatkuvasti. Sitäpaitsi joulu on loistavaa aikaa nukkua univelat pois. Voikaa hyvin, myös jouluna ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment