Helppo ja kevyt detox

Jouluherkkujen jälkeen on varmasti itse kullakin vähän raskas olo. Pikkujoulukausi voi vielä näkyä ja tuntua, varsinkin jos juhlia on ollut useampia. Jouluruoat ja yletön määrä suklaata saavat yhden jos toisenkin miettimään, että helppo detox voisi olla paikallaan heti vuoden alussa. En pidä lainkaan dieeteistä, en paastoista enkä kannusta ketään ryhtymään sellaiselle – liian raju puhdistuskuuri voi sekoittaa kroppaa entisestään. Siksi uuden vuoden voi aloittaa oikeasti jokaiselle sopiva ja helppo detox, joka kevyesti puhdistaa elimistöä ja tukee uusien terveellisten elämäntapojen aloittamista.

Tärkeintä on syödä tarpeeksi. Nälkäisenä sortuu aivan vääriin ruoka- ja välipalavalintoihin, jota tuskin haluat. Tasainen verensokeri pitää myös nälkäkiukun ja väsymyksen loitolla. Muista siis pienet välipalat pääaterioiden välissä. Itse en esimerkiksi pärjää aamiaisen ja lounaan väliä ilman pientä syötävää, joten terveellisiä välipaloja on hyvä pitää aina mukana, niin kotona, työpaikalla kuin vaikka laukussakin. Jos haluat puhdistaa kehoasi kuitenkin vielä tavallista enemmän, kokeile viikon ajan seuraavaa..

Suosi näitä: Sitrushedelmät ja etenkin sitruunavesi aamuisin. Juo iso lasi puoli tuntia ennen aamiaista. Jos kroppa tuntuu turvonneelta, erilaiset nestettä poistavat ruoka-aineet voivat auttaa – selleri, kahvi, ananas, kurkku. Paras keino poistaa nestettä kehosta on kuitenkin juoda vettä, vaikka moni luulee edelleenkin sen vain lisäävän turvotusta. Päinvastoin. Jos vaikka sormet tuntuvat turvonneilta, puoli litraa-litra vettä poistaa turvotuksen takuulla. Vihreät kasvikset ovat tärkeimpiä kehon puhdistajia. Samoin vihreät superfoodit, spirulina ja chlorella, kannattaa ottaa käyttöön, ainakin detoxviikoksi. Ne sitovat itseensä kehon myrkkyjä ja poistavat ne nopeammin elimistöstä. Lehtikaalia, punajuurta, porkkanaa, mausteita (etenkin kurkumaa ja cayennepippuria), inkivääriä, omenoita, saksanpähkinöitä ja valkoista teetä kannattaa sisällyttää jokaiseen päivään jollekin aterialle. Smoothie on kätevä tapa nauttia etenkin vihreitä kasviksia ja punajuurta, jos ne eivät muuten maistu.

Vältä näitä: Viikon ajan pystyy varmasti olla ilman sokeria, lisäaineita, alkoholia, tupakkaa (ainakin vähentää sitä jos et voi olla kokonaan ilman), prosessoituja valmisruokia ja keinotekoisia makeutusaineita. Aseta ensin tavoitteeksi vain viikko. Sen jälkeen tavasta saattaa jäädä pysyvä, kun korvaat nämä kropan myrkyttäjät terveellisillä ruoka-aineilla ja pidät nälän loitolla. Kropan puhdistuskuurin aikana ei kannata harrastaa raskasta liikuntaa. Sen sijaan liikkeessä pitäisi olla päivittäin, mutta kevyesti. Kävely, uinti ja kevyt jooga ovat hyviä vaihtoehtoja detoxin aikaiseksi liikunnaksi. Myös arjen hyötyliikunta riittää, jos sitä harrastaa päivittäin.

Lisää aiheesta..

Miksi sitruunavettä tulisi juoda joka aamu?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
2 Comments

Post A Comment