Vuonna 2018 on vaikeaa olla äiti

keskiviikko tammikuu 24 2018 2 comments

Äitiys on tekosyy lihoa – kyllä hyvä äiti treenaa raskauden loppumetreille (oksentaa voi salillakin, liitoskipu on tietenkin ohimenevää ja pallovatsa vain kiva lisäpaino), jatkaa sitten vauvan kanssa juoksurattailla ja kantorepulla. Samaan aikaan pitäisi kuitenkin olla omalle kropalle armollinen, kerranhan se lapsi vain on vauva ja tarvitsee äitiä tietenkin ympärivuorokautisesti. Jumppamamma on itsekäs mamma. Haukut tulee oli aiheesta mitä mieltä hyvänsä, aina joku on eri mieltä.

Äidin pitäisi palata mahdollisimman pian työelämään, vain uranainen on oikea nainen. Niin perheen kuin valtionkin talous kukistaa, ja tulihan osallistuttua samalla niihin synnytystalkoisiin. Mutta eihän sillä lapsella ole mikään kiire päiväkotiin, alle vuoden ikäinen on vielä aivan liian nuori ja kaksivuotiaskin saisi olla vielä kotona. Varokin valitsemasta miestä, joka ei suostu jäämään hoitovapaalle.

Lapsen pitää harrastaa ja kokeilla useita lajeja (ja äidin pitää kuskata niihin harrastuksiin). Mutta auts, onhan se nyt maailman epäekologisin teko ajaa nyt autolla. Ja apua, lapsi ei saa missään nimessä rasittua liiallisesta harrastamisesta!

Kasvisruoka pelastaa maapallon. Lapselle pitäisi kuitenkin olla tuputtamatta omia erikoisruokavalioitaan. Hei soijahan on hirveetä myrkkyä.

Opeta siinä sitten avarakatseisuutta ja eri kulttuurien tuntemusta, kun lentolipun ostaja suurinpiirtein kivitetään netin keskustelupalstoilla. Opettaa nyt lapsensakin moiseksi luonnonvarojen tuhlariksi.

Lapsen kanssa on niin helppoa ja nautinnollista matkustaa! Ja sitten mutistaan kun joutuu maksamaan vielä täyden hinnan lentolipustakin 2 ikävuoden jälkeen, eikä se muista siitä reissusta mitään.

Ruutuaika minimiin, näin viisaita aikuisia meistäkin tuli kun rakennettiin käpylehmiä, ei tarvittu kosketusnäyttöjä, ei. Nykyajan lapset on niin fiksuja kun käyttävät älylaitteita sujuvasti jo yksivuotiaana.

Lapselle pitää säästää ja avata rahastotili jo synnytyssairaalassa. Onhan se nyt ihan naurettavaa antaa itse se kultalusikka suuhun, ei se opi ikinä pärjäämään omillaan.

Purkkiruoat ovat saatanasta. Mutta ota äiti omaa aikaa ja luovu siitä soseiden keittelystä itse! Arjen helpottaja on valmisruoka vai miten se meni?

Kierrätä, kierrätä, kierrätä. Osta käytettyä, myy käytettyä. Mutta muistathan, että sen upouuden kuorivaatteen vedenpitävyys lakkaa olemasta kun on tarpeeksi pesukertoja!

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Responses to “Vuonna 2018 on vaikeaa olla äiti”

  1. Nimetön sanoo:

    Just näin ympäri on aivan liikaa mielipiteet, miten on se oikea tapa olla hyvää äiti. Uskon että kuitenkin jokainen äiti tietää sen verran parempi, miten on hyvää äiti just omalle lapsille. Eikä kukaan muu voi olla siihen isompi asiantuntija kuin itse, miten olla oman lapsen kansa, milloin palaa töihin,miten saa pois raskaus kilot tai jättää saamatta. Mitä lapsi syö tai jättää syömättä. Siis miten vähemmän kuuntelee muiden mielipiteet niin rauhallisempi saa elää. Kannustan että äidit luottaa omaan sydämeen, se kertoa juuri se mitä onkin se oikea tapa olla juuri heille ja heidän lapsille.

    • mirvaannamarian sanoo:

      Fiksusti sanottu, niinhän sen pitäisi mennä mutta äitiys jos joku tuntuu jakavan mielipiteitä kuin uskonto konsanaan :D

Leave a reply

Your email address will not be published.