Ei niin kiva aloitus lomalle..

Plääh, ärsyttää edes kirjoittaa tällaista negatiivissävytteistä aloitusta postaukselle, mutta toivottavasti tämä toimii edes varoittavana esimerkkinä jollekin, ettei teidän talvilomanne ala ihan samalla tavalla kuin mulla. Ensin tuskailin huonon wifin kanssa, joka ei meinannut toimia macbookissani ollenkaan. Olin kuitenkin iloinen siitä, että puhelin toimi. No, ei toimi enää. Tai siis koko puhelinta ei ole enää missään, sillä se varastettiin hotelliltamme.

Olen aina aivan supertarkka tavaroistani ja pelkään varkaita Suomessakin. Lomaillessa olen kuitenkin tottunut ilmeisesti liian hyvään ja musta on tullut aivan liian sinisilmäinen. En ole koskaan käyttänyt esimerkiksi tallelokeroa, sillä olen luottanut viiden tähden hotelleihin ihan sokeasti. Oikeasti rakastan sitä, että suihkusta tulee kuumaa vettä samantien, aurinkolasit pyyhitään altaalla, kaikkialla tervehditään nimeltä ja siivoojat käyvät kaksi kertaa päivässä. Olen huoletta jättänyt niin passini kuin merkkivaatteeni ja -asusteeni minne sattuu, vailla minkäänlaista huolta. Siksi onkin aivan todella inhottava ajatus, että viiden tähden resortista varastetaan puhelin ja varas on joku hotellin henkilökunnasta. Oli muuten safety box käytössä sen jälkeen..

Onneksi nykyään puhelinvarkaudet eivät ole samanlainen katastrofi kuin aiemmin. iCloud -varmuuskopiointi on ajan tasalla ja yhteyttä voi pitää onneksi niin läppärin kuin iPadin kautta tärkeimpiin ihmisiin. Kaiken lisäksi, onni onnettomuudessa, ystävämme ovat tulossa tänne Suomesta torstain ja perjantain välisenä yönä, joten saan uuden puhelimen ja sim-kortin heidän mukanaan. Silti, VI-TUT-TAA. Oikeasti kirosin koko köyhän maan sinne alimpaan helvettiin ja mökötin monta tuntia. Suurin ärsytys onneksi on nyt laantunut, mutta odotan kuin kuuta nousevaa sitä uutta puhelinta saapuvaksi. Okei, on ne kaveritkin ihan kivat. Siihen asti ihmetellään Dominikaanista ja tätä Karibian letkeää menoa.. Vuokrattiin auto – ensin kauhistutti, mutta onpahan hauskaa nähdä aivan eri tavalla näitä seutuja. Nämä kuvat ovat Cabareten Kite Beachilta, jossa auringonlaskun aikaan oli upeat aallot ja valtavasti leijoja. Kädet ristiin, että loput tästä lomasta menisi kuitenkin paremmin kuin hyvin. Antakaa vertaistukea, onko teiltä varastettu joskus jotain?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


9 Comments
 • Satu
  Posted at 14:43h, 11 helmikuun Vastaa

  Ah voi ei, toi on niin perseestä – vaikka vaan materiasta onkin kyse! Hyvä et varmuuskopioinnit on sentään up to date :)
  Käytän iteki tallelokeroa ihan sairaan harvoin, vaikken oo edes viiden tähden resorteissa lomaillut(mäki mieltäisin ne jotenki turvallisemmiks siis). Viimeks juurikin Karibialla taisin yhen kerran laittaa passin tallelokeroon, vikana päivänä ennen kotiinkähtöä – siihen saakka passi ja isot käteisvarat loju pari viikkoa milloin missäkin laukkujen uumenissa :D
  Niin ja vertaistukea: vuosia sitten laitoin puhelimen laukkuuni lentokoneen boardausjonossa ja kun koneesta ulos astellessani aloin sitä etsimään, ei puhelinta ollut enää missään. Ihan hieno fiilis.

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:44h, 12 helmikuun Vastaa

   Oh shit, olitko kotimatkalla vai vasta menossa kun puhelin vietiin?

   Kuulostaa ihan multa, mulla lojuu aina kaikki tavarat missä sattuu lomalla enkä todellakaan edes tiedä koko aikaa, missä passi on :D Tai no, nykyään tiedän :D

   • Satu
    Posted at 07:32h, 15 helmikuun Vastaa

    Asuin silloin ulkomailla ja olin tulossa pienen mutkan kautta Suomeen ”lomalle”, joten hieman se hankaloitti yhteydenpitoa kavereihin keitä piti nähdä. Onneks facebook oli silloin jo kovassa käytössä, ja perheenjäsenten puhelinnumerot muistan (edelleen) ulkoa :)

    • mirvaannamarian
     Posted at 21:22h, 15 helmikuun Vastaa

     Luojalle kyllä kiitos somesta, helpottaa kummasti kun voi facebookin kautta pitää yhteyttä :) Toista oli joskus 2007 kun multa viimeksi varastettiin puhelin, totaalipimento ja samalla hävisi kaikki numerot sekä kuvat :D

 • Tanja
  Posted at 15:36h, 11 helmikuun Vastaa

  Muutama vuosi sitten Miamissa mulla jäi puhelin huoneeseen kun lähdettiin syömään ja ilmeisesti siivooja oli sen vienyt. Kerroin heti respassa tilanteen ja he sanoivat että korvaavat tietysti jos vakuutukseni ei kattaisi. Kotona vakuutusyhtiö sanoi että ellen ole tehnyt rikosilmoitusta, he eivät korvaa. Otin yhteyttä hotelliin jossa sitten olikin muutettu mieltä ja sanottiin ettei heidän siivoojat varasta…Tappelin asiasta kuukausia kunnes sain shekin joka piti lunastaa Miamista. Hoh hoijaa..
  Tästä opin että aina samantien rikosilmoitus enkä poistuisi enää hotellista ilman korvauksia.

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:43h, 12 helmikuun Vastaa

   No huh huh! Molemmilta kyllä todella typerää toimintaa. Shekit ovat jenkeissä yleisiä, mutta onhan toi nyt ihan hölmöä kun tietää, että kyseessä on suomalainen.

   Rikosilmoituksen pystyy muuten tehdä jälkikäteenkin :) Mä tein yhdelle varastetulle puhelimelle juuri niin, yli 6 kk sen varkauden jälkeen rikosilmoitus ja imei-sulku kun asia unohtui hoitaa silloin, ja vakuutusyhtiö korvasi. Joskin vähentävät aina puhelimista törkeesti hintaa kun on muka ikää, vaikka kyseessä oli alle vuoden vanha puhelin, hinnasta lähti muistaakseni pari-kolme sataa pois.

 • Merja
  Posted at 18:23h, 11 helmikuun Vastaa

  Se todellakin on ärsyttävää! Multa vietiin Budapestissa suositellusta ja arvostetusta Spa-hotellista, huoneesta, Stellan aurinkolasit. Kotelo jätettiin. Ja raivostuttavinta kaikessa oli respan ylimielisyys…”maybe you lost them…” vakuutus korvaa kyllä mutta sitä mallia ei enää myyty missään.

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:38h, 12 helmikuun Vastaa

   Eikä! :( Kai valitit tosta jälkeenpäin? Vähintä mitä voisi tehdä, olisi pyytää anteeksi.

 • 24 tuntia ilman puhelinta - MirvaAnnaMarian
  Posted at 15:35h, 11 syyskuun Vastaa

  […] tapahtuu näin, sillä kotonahan olisi tietysti heti puhelin saatavilla. Joku ehkä muistaa, kuinka vietin viikon Dominikaanisessa Tasavallassa ilman puhelintani, kun joku viiden tähden hotellin henkilökunnasta varasti […]

Post A Comment