Kirjavinkkejä hyvään oloon

maanantai helmikuu 12 2018 Comment

Viimeisen vuoden aikana olen lukenut paljon enemmän kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä. Laidasta laitaan niin elämäkertoja, kaunokirjallisuutta, tieteiskirjallisuutta ja ihan silkkaa hömppää sekä self help-kirjoja. Olette toisinaan kyselleet kirjavinkkejä hyvinvointiin liittyen, joten kokosin tähän muutaman eri tyylisen vaihtoehdon, jos sinulla on hyvinvointikirja tai useampi hakusessa..

Idiootit ympärilläni Tämä on itselläni vielä kesken, mutta ajattelin lukea sen täällä lomalla loppuun. Ruotsalaisen tutkijan kirjoittama kirja erilaisista persoonallisuustyypeistä ja käyttäytymismalleista auttaa lukijaansa ymmärtämään vähän paremmin kanssaihmisiä ja heidän käyttäytymistään. Tämä on helppo kirja lukea ja se todella antaa varmasti ihan jokaiselle oivalluksia (omasta ja muiden) käyttäytymisestä. Suosittelen lämpimästi. Tätä voi jatkaa myös saman sarjan ”Psykopaatit ympärilläni” -teoksella, joka sopii varsinkin narsistisia piirteitä omaavien ihmisten kanssa tekemisiin joutuneiden lukulistalle mainiosti.

Inhimillisiä kohtaamisia Maaret Kallion uusin kirja ilmestyi syksyllä. Pidän Maaretin tyylistä puhutella lukijaa hänen esikoiskirjansa mukaisesti – lujasti ja lempeästi. Inhimillisiä kohtaamisia jatkaa edeltäjänsä tyyliä ja se sopii loistavasti suorittajatyypille, mutta hyvää ja hyödyllistä luettavaa se on ihan kaikille. Kuitenkin erityisesti jos sinulla on tapana olla itsellesi kovin ankara ja menneisyyden mörötkin kummittelevat kaapissa, kannattaa siihen tutustua huolella. Kirja antaa hyvää mieltä. Bonuksena Maaretin tuotannosta täytyykin mainita Lujasti Lempeä – Mielen työkirja. Lukemisen lisäksi se antaa sinulle työvälineitä oman mielesi hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tunne lukkosi Menneisyyden möröistä kun tuli puhe, on pakko nostaa Tunne Lukkosi esille. Luin tämän ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, enkä oikein päässyt kirjan ajatukseen käsiksi. Tajuan kuitenkin nyt, että elämäni oli silloin niin sekavassa vaiheessa, etten tunnistanut itseäni enkä varsinkaan lapsuuteni tapahtumien vaikutusta siihen, mitä minä olen nyt. Luin kirjan myöhemmin uudelleen ja sain siitä paljon enemmän irti (ja jos äiti luet tätä, voisit palauttaa sen sillä sitä ovat muutkin kyselleet lainaksi). Kirjan tunnelukkotesti osui todella oikeaan. Koko teoksen ideana on siis tutkia omia tunnelukkoja, jotka ovat syntyneet usein jo lapsuudessa. Tutustua niihin ja tehdä sitten omassa elämässään muutoksia niiden avaamiseksi. Kirja auttaa myös ymmärtämään muiden käyttäytymistä ja ainakin itse tunnistin sen lukemisen jälkeen monien läheisteni tunnelukkoja.

Hyvin eletty Tämä suloinen pinkkikantinen kirja on täynnä kepeyttä ja hyvää oloa. Se opettaa lukijalleen vastuullista shoppailua, kauneudenhoitoa ja muita jokapäiväisiä asioita. Se on myös kiva lahjaidea hyvinvoinnista ja vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneelle, joka haluaa kuitenkin säilyttää oman elämäntyylinsä eikä heittäytyä täysin ”hipiksi”. Se on helppoa ja kevyttä lukemista ja loistava vaihtoehto sosiaalisen median selaamiselle. Kirjassa on myös hyvin kaunis kuvitus.

Lautasellinen kauneutta Karita Tykän kirjat ovat olleet suosikkejani, mitä resepteihin tulee. Superterveellistä ja herkullista, mutta tässä on mukana myös ihania neuvoja hyvään oloon ja parempaan arkeen. Karita on varsinainen hyvinvointi-idolini ja kirjan lukemisen jälkeen koin itsekin voivani heti jo vähän paremmin. Inspiroivaa ja kevyttä luettavaa, tämän jälkeen ei tee mieli sisäfilettä tai kermakakkua.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Leave a reply

Your email address will not be published.