Viiden tähden erot

perjantai helmikuu 16 2018 7 comments

Millainen mielikuva sinulla on viiden tähden hotellista? Mietin pitkään, miksi maailmassa on olemassa se yksi seitsemän tähden hotelli ja löytyy Abu Dhabista yksi kuudenkin tähden majoitus. Että eikö sen viiden tähden pidä olla nimenomaan se täydellisin vaihtoehto? Mitä enemmän matkustan, sitä enemmän ymmärrän niitä Burj Al Arabin seitsemää tähteä. Varmaan olen tottunut liian hyvään, mutta voin todeta, että siinä luksuksessakin on paljon eroja. Viiden tähden hotelli ei ole aina viiden tähden hotelli.

On hassua, että aivan erilaisilla hotelleilla voi olla se viisi tähteä. Usein myös sama hinta, mutta todellisuudessa eroja on valtavasti. On paikkoja, joissa tunnen itseni hyvin vaatimattomaksi ja on paikkoja, jotka eivät ole mielestäni todellakaan viiden tähden arvoisia ja joissa haluan pitää merkkikamppeeni visusti kaapissa. Palvelueroista nyt puhumattakan. Viiden tähden hotellissa olen joutunut itse kantamaan laukkuni huoneeseen, mutta olen myös saanut väistellä siivoojaa, joka käy kolmesti päivässä pöyhimässä sohvatyynyt 300 neliön sviitissä. Viiden tähden hotellissa minulle on kerrottu, ettei huoneeseen voi tilata ruokaa ja toisaalla olen saanut aamuyölläkin sipulittoman pasta carbonaran ja kookosveden krapulan välttämiseksi. On 15 vaihtoehdon pillow menu, on kanalalta haiseva litteä höyhentyyny.

Seitsemän tähden hotellissa on oma palvelija, joka  järjestää alkoholia silloinkin, kun koko maassa on sen myyminen kielletty. Palvelija, joka pitää hiuksistasi kiinni, kun oksennat kullattuun vessanpönttöön koska olit juuri saanut alakerran akvaarioravintolasta seitsemän tähden ruokamyrkytyksen.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


7 Responses to “Viiden tähden erot”

 1. Anna sanoo:

  Moi Mirva! Tää oli mielenkiintoinen postaus. Samalla tästä paistaa ehkä jokin humblebrag-tyylinen agenda taustalta (”Mulla on varaa tällaiseen!”), mutta samalla rakastan tätä sun huumoria. Ihanan ristiriitaiset fiilikset tuli tästä – jatka siis samaan malliin! :D

  • Me sanoo:

   Olen samaa mieltä! Älä käsitä väärin, pidän blogistasi mutta tämän postauksen sanoma ei oikein auennut. Lähinnä tuli vain fiilis, että tässä haluttiin korostaa kuinka lomailet luksushotelleissa, joihin kaikilla ei ole varaa. Jäin myös pohtimaan, yöpyisitkö esim. Bur Al Arabissa jos et olisi miehesi kanssa? Koska onhan kuitenkin tullut aika selväksi, että miehesi on se parisuhteenne varakkaampi osapuoli, joka mahdollistaa sinulle nykyisen elintasosi. Enkä tarkoita tätä pahalla – olet joskus aiemmin kertonut, että sinua ei haittaisi, vaikka eläisit hieman vaatimattomammin kuten ennen miestäsi. Olisikin mielenkiintoista jos voisit tehdä postauksen tästä aiheesta eli siitä näkökulmasta, miten elämäsi muuttuisi jos ette olisi enää miehesi kanssa yhdessä. Toki yhteinen lapsi vaikuttaa varmasti elintasoon, vaikka olisitte erossakin mutta varmasti jotain muutosta nykyiseen elämääsi tulisi.
   Ihanaa lomaa, nauttikaa vielä viimeiset päivät!

   • mirvaannamarian sanoo:

    Mun eilinen vastaus tuohon Annan kommenttiin ei jostain syystä ole tullut tänne, täällä on tosi huono netti.. Mutta pointtina siis se, että olen oikeastaan aika vaatimaton ja hyvin harvoin edes tuon elämäntyyliäni mitenkään sen erityisemmin esille. Nyt tämä tuli postausaiheena mieleeni, kun täällä Karibialla viiden tähden hotellit eivät ole ihan niin viiden tähden hotelleja. Ja jos esimerkiksi julkaisen kuvan itsestäni turistiluokassa, se on normaali lomallelähtöpäivitys. Jos businessluokassa, mulla on monien mielestä vain tarve esitellä fiiniä elämäntyyliäni.

    Postaus aiheesta ”miten elämäni muuttuisi jos eroaisin” kuulostaa vähän hullulta :D Tottakai se muuttuisi, jokaisen suhde muuttuu jos/kun ero tulee. Idiootti on hän, joka ei ole siihen varautunut millään tavalla.

 2. Maria sanoo:

  5 tähden hotelli luokitukseen on ihan lista, mitä tavaroita huoneessa pitää olla ja mitä palveluita hotellissa täytyy olla, jotta tähtitason hotelli ansaitsee. Tavaroiden ja palvelun laatu eivät vaikuta 5 tähteen, tätä varten on muita hotellipalkintoja.

  • mirvaannamarian sanoo:

   Tää oli mulle uutta tietoa, ajattelin että nimenomaan palvelulle on joku vaatimustaso :)

 3. Maria sanoo:

  Ollaan kerran oltu viiden tähden hotellissa. Jossa majoitettuun isoon villaan merenrannalla. Mutta jos aloitan lomani sillä että joudun kahdesti huomauttamaan siivouksesta, toisella kerralla kuvien kera ja sitten alkoi tapahtua, ei se vastaa mielikuvaa viiden tähden hotellista.
  Kerran neljän tähden hotellissa homma toimi paremmin kuin odotettiin. Jääpalat tuli illalla, samoin sängyn avaus ja tossut matolle sängyn viereen, vessoihin uudet rullat ja kynttilät. Vaikka oltiin huoneistossa, ei henkilökunta häirinnyt.

  Eroja todellakin ja hinta ei aina kerro totuutta mitä saa. Monesti palvelussa näkyy kulttuurierot, Aasiassa on ollut ehdottomasti paras palvelu. Vaikka viiden tähden hotellissa majoittautuminen kuulostaa taatusti kalliilta, me teemme matkat aina low seasonin aikana. Rakastan sitä fiilistä kun hotelleissa on hiljaista :) Altaalla saa olla rauhassa yms… se jos mikä on luksusta.

  • mirvaannamarian sanoo:

   Sesonki vaikuttaa tosiaan valtavasti hintoihin! Oltiin joskus jouluna Singaporessa ja sama hotelli oli ainakin puolet halvempi kesällä!

Leave a reply

Your email address will not be published.