Ihan taviksen hyvinvointia

torstai maaliskuu 01 2018 3 comments

Olettekohan kiinnittäneet samanlaiseen asiaan huomiota kuin minä? Monissa hyvinvointijutuissa, olivat ne sitten lehdissä tai blogeissa, hyvinvointi menee vähän jo yli. Ainakin itse tunnen hetkellisesti pienen piston sydämessäni, kun en itse tiedäkään ayurveda-kehotyyppiäni (eikun sori, tiedänpäs, tein jonkun hömppänaistenlehden testin ja minussa oli niitä kaikkia) tai en ole luopunut alkoholista vaikka kirjoitan kuitenkin hyvinvointiin painottuvaa blogia. Onneksi tulen kuitenkin aina pian tällaisten juttujen jälkeen järkiini ja ymmärrän, että voin tietää paljon hyvinvoinnista, kertoa siitä muille ja voida samaan aikaan itsekin aivan erinomaisen hyvin ilman, että sitä tarvitsee vetää överiksi.

Aina kun tavoitellaan liiallista täydellisyyttä, on pienempi kynnys luovuttaa. Koska täydelliseen päämäärään ei pääse koskaan, tulee helpommin heitettyä pyyhe kehään kun ei onnistutakaan siinä, mihin pyrittiin. Toki on heitä, jotka sitten ravaavat kolmessa erilaisessa ayurvedakonsultaatiossa, viettävät kuukauden Intiassa joogaopettajakurssilla, juovat pelkkää pullovettä hanaveden haitallisten jäämien pelossa ja mainostavat lähtevänsä AINA ennen baariin lähtöä nukkumaan. On bikinifitnesskisaajaa ja muuta ruoan punnitsijaa, on maratoonaria ja triathlonistia, mutta ei se ole mikään hyvinvoinnin edellytys. Ihan tavikselle tuollainen elämä voi olla hankalaa, ja ihan tavis voi luulla, ettei lopulta voikaan enää puhua hyvinvoinnista kun omat lenkit ovat viittä kilometriä ja salitreenit parissa-kolmessa viikkokerrassa.

Hyvinvointi on energistä oloa, liikuntaa, itselle sopivaa ruokaa, kunnollista yöunta ja kropan ja mielen tasapainoa. Kun nämä asiat saa säännöllisiksi ja osaksi elämäntapaa, jokainen voi puhua omalla kohdallaan hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista. Liiallisella hyvän olon tai vaikka timmin kropan tavoittelulla saa itselleen turhaa stressiä ja paineita ja hyvinvointi voi olla tällöin vaikeaa ottaa elämäntavaksi. Kun liikunnan ilon vihdoin löytää, treenimäärät nousevat itsestään, kun liikkumaan todella haluaa lähteä. Päivittäinen liikunta ja ulkoilu parantavat unen laatua ja auttavat nukahtamaan nopeammin sekä puhdas ja terveellinen ruokavalio tukee virkeää oloa, jotta liikkumaan jaksaa lähteä. Positiivinen noidankehä on valmis. Samaan aikaan voi kuitenkin olla hyvällä omallatunnolla toisinaan jopa vähän laiska ja joskus poiketa omista tavoista, silloin kun pohjalla on säännöllisyys ja tapa elää.

Haluan pitää myös tämän blogini hyvinvointipainotteisena, mutta haluan kirjoittaa hyvinvoinnista nimenomaan ihan tavallisille ihmisille, kannustaa liikkumaan ja syömään hyvin ihan jokaista, tekemättä siitä kuitenkaan hankalaa. Jokainen pystyy muuttamaan elämäntapojaan, mutta pikkuhiljaa. Terveellisten elämäntapojen ylläpito on oikeasti lopulta niin helppoa, ettei paluuta entiseen enää ole. Miten teidän elämäntapamuutokset ovat edenneet? Tuntuuko hyvinvointi joskus liian hankalalta?

PS. Pidätkö blogistani? Voit äänestää sitä ehdolle Inspiration Blog Awardseissa tästä linkistä – lämmin kiitos jo etukäteen ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


3 Responses to “Ihan taviksen hyvinvointia”

  1. Maria sanoo:

    Amen, taas kerran Mirva ♥

    Se on just näin, että ei hyvinvointi ole mitään rakettitiedettä. Koko palettia ei tarvii eikä kannata vetää kerralla uusiksi. Pääasia, että elämästä nauttii ja voi hyvin niiden omien valintojensa kanssa :)

  2. […] MirvaAnnaMaria kirjoitti siitä, kuinka terveellisten elämäntapojen rima nostetaan usein liian korkeaksi, jolloin toisten näennäisen täydellisen elämän seuraaminen luo paineita. Tunnistan ilmiön – vaikka mielelläni seuraan liikuntaan, terveelliseen ruokaan ja hyvinvointiin keskittyviä medioita, en osaa täysin irrottautua niiden aiheuttamasta syyllisyyden tunteesta. […]

Leave a reply

Your email address will not be published.