Miksi lapsen kanssa halutaan matkustaa?

perjantai maaliskuu 02 2018 2 comments

Olen kirjoitellut tästä aiheesta aiemminkin, mutta taas lapsen kanssa reissusta palanneena pyörittelin näitä ajatuksia mielessäni. Toiset eivät voi ymmärtää, miksi lapsen kanssa halutaan matkustaa, toiset varaavat kaikki lomansa lasten ehdoilla. Ainakin itse kuulun siihen joukkoon, joka haluaa mennä lomalle mieluummin lapsen kanssa. Usein, kun kerron lähteväni johonkin lomalle, minulta kysytään tuleeko Micael mukaan. Todella harvassa ovat sellaiset reissut, joihin lähden ilman lasta. Kaipaan häntä aina kuitenkin niin paljon, etten nauti lomasta läheskään samalla tavalla. Syksyllä tein pari lyhyempää matkaa aikuisten kesken ja ikävä oli sydäntä riipaisevaa. Mietin kokoajan, miten paljon lapsi nauttisikaan tästä ja tästä.. Lapsen kanssa matkustaminen on tietenkin erilaista, mutta sitähän se koko elämä lapsen kanssa on. Aivan erilaista kuin aiemmin.

Lapsen kanssa voi tietysti matkustaa periaatteessa mihin tahansa, lapsesta ja omasta kärsivällisyydestä riippuen. Minulle oli aluksi vähän hankalaa hyväksyä, että lomakohdetta ei ehkä pääse tutkimaan niin läpikotaisin kuin aiemmin, sillä pieni lapsi rajoittaa ihan jo liikkumistakin. Kun matkustimme Balille 1v 4kk ikäisen vilkkaan pojan kanssa, sain kuulla paljon matkavinkkejä. Kiivetkää tulivuorelle auringon noustessa, veneretki Gilille, bisseä säkkituoleissa rannalla ihaillen samalla auringonlaskua, visiitti riisipelloille ja ehdottomasti surffauskurssille.. Olin Balilla melkein kaksi viikkoa, enkä tehnyt näistä yhtään mitään. Koska pieni lapsi. En koe silti jääneeni mistään paitsi, meillä oli aivan ihana loma.

Varsinkin lapsettomana sitä halusi tehdä mahdollisimman paljon, nähdä eri paikkoja ja hotellin uima-altaalla vietetty päivä tuntui suorastaan ajan haaskaukselta. Silloin ajattelin lapsen kanssa matkustamisen olevan suorastaan hirveää, sillä lapsi asettaa lomalle niin paljon rajoituksia.

Mutta lapsen kanssa matkustaminen on aivan ihanaa. Nyt 3,5-vuotias poikani oikein odottaa reissuun lähtöä (on muuten hyvä kiristyskeino myös kiukkukohtauksissa, ”soitetaan Finnairille ja perutaan sun lento..”) ja kertoo siitä innoissaan kavereilleen, samoin hän kertoo myös usein kotona kuinka kaverit ovat olleet milloin missäkin maailmalla. Kun lapsi on reissannut kuukauden ikäisestä lähtien, hän osaa jo käyttäytyä lentokoneessa, eikä lentomatkan alku ole enää niin suurta seikkailua ja sitä kautta riehumista. Tämän ikäiselle voi jäädä jo jokin pieni muistijälki matkustamisesta ja vaikkei jäisikään, se, että lapsi hetkellisesti on aivan onnensa kukkuloilla, on sen arvoista. Lapset myös nauttivat vanhempien stressittömyydestä ja kiireettömästä yhdessäolosta, sekä myös siitä lämmöstä, uimisesta ja hiekkaleikeistä. Lasten kanssa reissaaminen on paljon muutakin kuin sitä ”lastenhoitoa ulkomailla”.

En katso lainkaan kieroon lasten kanssa kauas matkustavia perheitä. Toisten mielestä lapsiperheiden pitäisi matkustaa vain lyhyen lentomatkan päähän lapsiystävällisiin kohteisiin. Vaikka toivon toki matkakohteideni olevan mahdollisimman lapsiystävällisiä ja selvitän tätäkin asiaa etukäteen, ei se sulje oikeastaan mitään pois. No okei, ehkä jonkun Intian nyt jättäisin väliin, mutta lähes kaikkialle lapsen kanssa voi matkustaa, riippuen lapsesta. Oman supervilkkaan ja juoksentelevan pojan kanssa en lähtisi vielä kaupunkilomalle, mutta monet pikkuiset niissäkin kohteissa viihtyvät. Pitkät lentomatkat eivät ole ongelma, kunhan niihin valmistautuu hyvin. Me ollaan lennetty pitkiä mannertenvälisiä lentoja kaikkina vuorokaudenaikoina ja kaikki lennoilla olleet lapset ovat käyttäytyneet todella hyvin.

Nämä ovat ainakin itselleni syitä matkustaa lapsen kanssa. Mitä mieltä te olette? Lapset hoitoon vai ehdottomasti mukaan reissuun?

PS. Pidätkö blogistani? Voit äänestää sitä ehdolle Inspiration Blog Awardseissa tästä linkistä – lämmin kiitos jo etukäteen ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Responses to “Miksi lapsen kanssa halutaan matkustaa?”

  1. Pii sanoo:

    Nyt kyllä pitää sanoa: Hän on valloittava kaveri😀

Leave a reply

Your email address will not be published.