Mitä jos olisinkin tehnyt jotain toisin?

keskiviikko maaliskuu 07 2018 5 comments

En olisi kuulkaa kuvitellutkaan kymmenen vuotta sitten, että 10 vuoden kuluttua olen näinkin viisas. (Lisää tähän sarkastista naurua..) Eletyt vuodet tuovat niin paljon rauhallisuutta, itseluottamusta, varmuutta ja juuri sitä viisautta. Välillä aina tekisi mieli sanoa Mirvalle vuoteen 2008, että olisitpa tiennyt. Mutta enhän minä olisi voinut tietää, ilman kaikkia näitä kokemuksia ja tapahtumien täyteisiä vuosia tässä välissä. Silti mietin aina aika ajoin kun tarkastelen elämääni taaksepäin, että mitä jos olisinkin tehnyt jotain toisin?

En usko sattumaan. Uskon, että kaikella, niillä muka sattumillakin, on tarkoituksensa. Sen sattuman on ollut vain tarkoitus tapahtua. Silti, on hauska kuvitella, että mitä jos en olisi vaikka koskaan hypännyt siihen veneeseen, jossa tapasin lapseni isän? Jos olisinkin mennyt purjehtien Hankoon ja jatkanut matkaani aivan uusille aalloille? Tai mitä jos olisinkin lähtenyt töihin sairaalamaailmaan? Tai vielä kauemmas, mitä jos olisinkin saanut unelmieni työpaikan 18-vuotiaana aivan toiselta paikkakunnalta kuin pääkaupunkiseudulta? Joskus tarkastelen asioita myös niinkin syvältä, että mitä jos en olisi vaatinut silloin suunniteltua sektiota synnytystavakseni? Lapseni olisi luultavasti kuollut. Mitä jos olisin vastannut siihen puheluun, jonka äitipuoleni soitti viimeisinä elinpäivinään? Olisiko hän vielä hengissä? Mitä jos en olisi huomannut ollenkaan sitä sporaa, jonka etuovista ajoin sisään? Se olisi osunut suoraan minuun. Joskus alkaa ihan ahdistaa, kun ajattelen näin. Onneksi tulen aina järkiini ja totean vain itselleni, näin oli tarkoitus tapahtua.

Ihmiset pohtivat, mitä tekisivät toisin jos voisivat palata ajassa taaksepäin. Se on niin ajanhukkaa. Tottakai itsellänikin on asioita, joita olisin hyvin mielelläni jättänyt tekemättä, mutta kaikki ne ovat tehneet minusta sen ihmisen, mitä olen tänä päivänä. Tuntuu muutenkin vähän siltä, että ihmiset elävät ihan liikaa menneessä. Onkin hyvä opetella antamaan anteeksi, niin itselleen kuin muille, ja katsomaan elämää vain eteenpäin. Joka ikinen päivä voi olla se päivä, jolloin päätät alkaa elää toisin ja aloittaa kaiken alusta. Sen ei tarvitse olla vuoden ensimmäinen päivä, ei edes maanantai, eikä aamu. Voit päättää muuttaa asennettasi just NYT. Joskus helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä nyt ainakaan enää katsele taaksepäin. Et voi sille mitään, that’s it ja suunta on tästä vain eteen. Vaikka kaikella onkin tarkoituksensa, oman elämän kulkuun voi vaikuttaa todella paljon. Mutta vain sinä itse, ei kukaan muu.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


5 Responses to “Mitä jos olisinkin tehnyt jotain toisin?”

 1. ElinaM sanoo:

  Joskus elämä on pelottavan pienistä sattumista kiinni. Hui, meni ihan kylmät väreet tuon spora-jutun kohdalla. Ja myös niiden muiden… Sitä joskus tajuaa, että tiedostamattaan on vaikuttanut asioiden kulkuun ja saattaa tuntea siitä lopputuloksesta riippuen joko helpotusta tai surua. Miten pienestä se elämänkulku onkaan kiinni. Joskus lapsena aina mietin, miten hienoa olisi, jos voisi nähdä tulevaisuuteen ja tietää etukäteen mitä tapahtuu. Enää en missään nimessä haluaisikaan. Se, ettei tiedä lopputulosta auttaa kasvamaan ja valmistautumaan muutoksiin.

  • mirvaannamarian sanoo:

   Niinpä <3 Hyi mä en haluaisi ikinä nähdä tulevaisuuteen, oon miettinyt että pitäiskö mennä vaikka ennustajalle joskus, mutta en haluaisi sitten ehkä kuitenkaan kuulla mitään tulevasta.. :D

 2. Annika / pellavaa&pastellia sanoo:

  Hyviä ajatuksia! ”Voit päättää muuttaa asennettasi just NYT. Joskus helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä nyt ainakaan enää katsele taaksepäin.” Tämä on niin totta. Vain itse voi vaikuttaa viime kädessä siihen, onko onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä. Asenteella voi ratkaista paljon, miltä tuntuu elää. Olosuhteitaan tuskin voi paljoakaan muuttaa, mutta suuntaamalla katseet eteenpäin tekee itselleen palveluksen, jolla on myönteisiä vaikutuksia pitkälle tulevaan.

  • mirvaannamarian sanoo:

   Totta, ja juuri sillä, että haluaa edes katsoa sinne eteenpäin ja yrittää olla positiivinen, on iso vaikutus mielialaan. Välillä ei kiinnosta mikään ja kaikki tuntuu tosi merkityksettömältä, mutta silloin se armollisuus itseä kohtaan ja edes se, että yrittää ymmärtää niitä omia negatiivisia tunteita, on jo tietynlaista eteenpäin katsomista ja asenteen muuttamista.

 3. Pihla sanoo:

  Elämästään ei voi nähdä ennusteita, mutta jos on hyväksynyt nykyisen elämän, on kohti oikeaa tietä. Ei kai sitä sitä ikinä tiedä milloin olisi oikealla tiellä. Tsemppiä sinulle! :-)

Leave a reply

Your email address will not be published.