L niin kuin Lappi

Mun elämäni aakkosissa L on Lappi. Ymmärrän ihan hirveän hyvin erilaisuutta, mutta en kyllä ymmärrä ihmistä, joka ei täällä viihdy. Keväinen Lappi on häikäisevän kaunis ja täynnä tekemistä. Kun on viettänyt täällä pimeimpänä kaamosaikana lähes kolme viikkoa, tätä valoa ja pikkupakkasia osaa arvostaa vieläkin enemmän. Tiedättekö, hiihtolenkeilläni hymyilen itsekseni tuolla jängällä. Aidommin ja leveämmin kuin kotona ikinä. Lasken päiviä seuraavaan kertaan ja huokailin itsekseni onnesta. Toiset haluavat talvea pakoon aurinkoon, mä voisin olla täällä vaikka joulusta pääsiäiseen.

Talviurheilu on vienyt mennessään. Perinteinen ja luisteluhiihto ovat nykyään ihan henkireikiä. Minulle, joka hampaat irvessä ja verenmaku suussa hiihdin väkisin kouluaikoina ja vihasin suksia ja koko lajia ihan sydämeni pohjasta. Ladulle on päästävä päivittäin, oli keli mikä tahansa. Tyyli sitten kelin mukaan, mutta mua eivät kyllä pakkaset hidasta. Laskettelurinteessä olen käynyt myös ihan päivittäin ja opetin kovasti myös tuota 3-vuotiasta. Tultiin me jo pariin otteeseen alas etelärinteitä, melkein huipulta saakka. Löysin sukset ja niillä laskemisen ilon uudelleen vasta viime talvena. En edes muista aikaa, jolloin en olisi osannut lasketella, joten selkäytimestä se taito vaan tulee ja taisin laskea taas melkein jokaisen rinteen, mitä täältä löytyy. Viihdyin vuosikymmenen pelkällä laudalla kunnes hurahdin suksiin. Eilen palasin pitkästä aikaa laudallekin, niin kivaa!

 

Päivät ovat olleet niin täynnä ohjelmaa, että tuntuu ihan hassulta palata kotiin. Ihan kuin olisimme olleet täällä pidempäänkin. Silti tänään, illan hämärtyessä, metsässä hiihdellessäni oikein kunnolla hengitin tätä Lapin taikaa. Puhtaampaa ilmaa ei löydä mistään ja tämä hiljaisuus on jotain niin ihmeellistä – en koskaan lakkaa hämmästelemästä sitä. Nyt istutaan Kittilän kentällä ja odotellaan konetta Helsinkiin. Parin viikon päästä takaisin. Mökki Lapista oli veneen lisäksi paras ostos ikinä.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


3 Comments
 • Eerika
  Posted at 12:10h, 15 maaliskuun Vastaa

  En vois olla enemmän samaa mieltä! Yli kymmenen vuotta Lapissa ja nimenomaan Levillä käyneenä oon joka kerta niin lumoissani siitä kaikesta kauneudesta siellä. Miun sisälle laskeutuu aina rauha, kun oon pohjosessa… <3 Oon jopa salaa haaveillu joskus asuvani Lapissa, mutta toisaalta tiedostan, ettei arki siellä olis varmaan sen kummosempaa kun täälläkään. :)

 • Annika / pellavaa&pastellia
  Posted at 21:44h, 15 maaliskuun Vastaa

  Kylläpä välittyi ihana tunnelma tänne asti! =) Kimmeltävä, paksu, koskematon vitivalkoinen lumihanki on yksi kauneimmista asioista maailmassa! Itse olen asunut Lapissa jo 12 vuotta ja niistä kolme vuotta Levillä=) Lappi on ihana paikka asua, vaikkakin pitkät pimeät talvet verottaa voimia. Kevään pikkupakkaset ja puhdas säkenöivä lumi palauttavat voimia ja keho oikein imee auringonsäteet itseensä muuttaen ne energiaksi ja iloksi!

  • mirvaannamarian
   Posted at 23:01h, 15 maaliskuun Vastaa

   Mä usein mietin että miten te lappilaiset selviätte sen kaamoksen yli?! Mutta kevät kyllä palkitsee 💕

Post A Comment