Parin päivän pakkolepo

Lauantaiaamuna lähdin aikaisin salille. Kunnon yläkropan hikitreeni ennen uintia. Siinä hyppyjen ja punnerrusten välissä tunsin alaselässä vihlaisun. Unohdin koko jutun, jatkoin treenin loppuun ja kävin päivällä vielä uimassa. Alaselkä muistutteli toispuoleisesti olemassaolostaan pitkin päivää. Illalla vähän kipeämpi, sunnuntaina vihlonta lihaksessa tuntui vähän jatkuvasti. Kävin illalla ihan kevyesti treenaamassa ja lihaskipu oli ihan siedettävissä. Treenin jälkeen ei. Kävelin käytännössä yhdellä jalalla autoon ja koko illan tunsin itseni kipeäksi, samalla jopa vähän flunssaiseksi.

Luojan kiitos, selvisin vähällä. Sunnuntai-maanantain välisen yön nukuin huonosti kivun kanssa, mutta lääkityksellä ja ennen kaikkea sillä kuuluisalla levolla se meni hyvin nopeasti ohi. Miksi kirjoitan tästä? Olen elänyt ihmeellisessä urheiluhulluuden kuplassani, jossa olen tullut melkein hulluksi, jos en ole päässyt päivittäin liikkumaan. Nyt, kun jouduin vähän pakostakin pysähtymään, parin päivän totaalitauko liikunnasta tekikin hyvää. Olin maanantai-iltana ihan ihmeissäni, kun jouduin oikein keksimään tekemistä – ei tarvinnut treenata eikä siivota. Vaikka olo oli kokoajan vähän kipeä, tiesin että nyt on tärkeää levätä enkä edes harmitellut menetettyjä liikuntatunteja. Samalla, kun olo parani, osasin arvostaa terveyttä ja mahdollisuuttani liikkua kokoajan enemmän. Eikä siihen tarvittu kuin naurettavan pieni muistutus.

Lepo teki niin hyvää. Lensimme tänään aamupäivällä Lappiin ja vastoin aiempia tapojani, en sännännyt ensimmäisenä ladulle ja rinteeseen talviurheiluhuumassani. Oli ihanaa rauhassa laittaa tavarat paikoilleen, käydä kaupassa ja syödä porukalla ravintolassa. Äsken kaivoin kuitenkin sukset varastosta ja kävin jängällä ilta-auringossa hiihtämässä reilut kymmenen kilsaa perinteistä. Rauhallisesti ja sitä omaa kroppaa kuunnellen. Hymyilin itsekseni ja hengittelin tätä maailman puhtainta ilmaa keuhkojen täydeltä. Lappi tekee onnelliseksi ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment