Mun kaksi puolta

Oletko koskaan ajatellut, miten erilaisia puolia eri ihmiset meistä näkevät? Mietin joskus, että elämässäni on ihmisiä, jotka ovat nähneet minut vain korot jalassa, täydessä meikissä ja kiharissa hiuksissa. Heille tulisi varmasti yllätyksenä, millainen on koti-, ja arkiminäni. Kaupallisessa yhteistyössä Nokia Mobilen kanssa pääsin pohtimaan tämän blogipostauksen verran mun kahta puolta. Miksi? Uusi Nokia 8 valloitti puhelinmarkkinat huippuhyvän kameransa bothie-ominaisuudella – se näyttää käyttäjänsä elämästä kaksi puolta. Kirjaimellisesti, sillä sillä voi kuvata etu- ja takakameralla samanaikaisesti. Somevideot lähtevät tällä aivan uudelle tasolle. Kotimaisuus on lisäksi nykyään supertrendikästä, joten ennustan kyllä Nokialle valoisaa tulevaisuutta puhelinmarkkinoilla. Tuli kyllä nostalginen fiilis, kun ensimmäisen kerran käynnistin puhelimen. Käynnistysääni ja näytölle ilmestyvä Nokia-teksti veivät samantien muistoissani sinne nuoruusvuosiin ja lähes jokaisen suomalaisen ensimmäiseen puhelimeen.. Noista ajoista on tultu kyllä hurjasti eteenpäin, niin puhelimissa kuin omassa elämässäkin.

Niin, mikä ihmeen bothie? Uskon, että jokaiselle selfieitä kuvaavalle bothie-ominaisuus on todella tervetullut keksintö. Varsinkin videoissa joissa höpöttelee samanaikaisesti, on ihan kiva kuvata oman naaman lisäksi myös ympäristöä. Joskus tuntuu niin hölmöltä selittää instastoryssa, kuinka täällä on niin keväistä ja niin edelleen, kun samalla kuvaa vain omia kasvoja. Tässä tämä puhelin on ihan ylivoimainen. Nokia 8:n kamera on kyllä hämmästyttävän hyvä, uskoisitko, että tämän postauksen kuvista ne, joissa puhelin ei näy, on kuvattu sillä? Eipä liiemmin eroa järjestelmäkamerasta kuvankäsittelyn jälkeen. Näistä kuvista näkyy juuri ne mun kaksi erilaista puolta, joista postauksen alussa mainitsin..

Sen lisäksi, että toisinaan rakastan meikata ja käyttää naisellisia vaatteita kuten istuvia mekkoja ja korkoja, olen aina ollut vähän hurjapää. Moni yllättyy, kun kerron esimerkiksi ajavani moottorikelkkaa – enemmänkin kuin vain kevätauringossa tasaisella jäällä. Puen ihan yhtä mielelläni päälleni niin rintapanssarin ja polvisuojat kuin sen tyköistuvan cocktail-mekon ja punapohjaiset stilettikorot. Sporttiminä treenaa päivittäin ja kulkee huoletta tukka nutturalla ilman meikkiä, kun taas fiiniminä laittautuu tuntitolkulla, liikkuu lyhyetkin matkat taksilla ja tilaa ravintolassa useamman ruokalajin menun. Silti takana on vain se yksi ja sama persoona, joka haluaa myös rikkoa vähän ennakkoluuloja siitä, että naisellinen nainen ei muka uskalla hikoilla ihan kunnolla, jahdata sitä adrenaliinia kovassa vauhdissa tai lähteä kauppaan laittautumatta.

Ja tämä on vain pintaraapaisua. Olen monta kertaa kuullut, kuinka joku on hämmästellyt ääneen ”sähän oot oikeesti aika fiksu” keskusteltuani kanssani jonkin aikaa. Yllätän myös monet sillä, että osaan tehdä veneellä muutakin kuin ottaa kuvia ja juoda skumppaa, vaikka eihän sekään huono vaihtoehto ole. Ihminen voi todellakin olla samaan aikaan älykäs, meikattu, urheilullinen ja huoliteltu hurjapää. Puhelin tietysti kulkee aina mukana, oli sitten kevätauringossa samppislasillisilla tai sillä kelkkareitillä.

Nokia 8 luotiin ennen kaikkea sisällöntuottajia varten. Sen ominaisuudet, kuten 360°-tilaääni videoita varten, bothie-kaksoiskamera sekä huippulaadukkaat kuvat pääsevät oikeuksiinsa nimenomaan aktiivisesti sosiaaliseen mediaan sisältöä tuottavien tyyppien käsissä. Päivätyössäni tuotan mm. sisältöä eri sosiaalisen median kanaviin ja roudaan kameraa jatkuvasti mukanani. Nokia 8:n myötä olen usein voinut jättää kameran kotiin ja napata kuvia sekä videoita puhelimella, ilman että laatu siitä kärsii. Blogikuvat haluan toki kuvata edelleen järkkärillä, mutta Facebookiin tai Instagramiin tuotettu sisältö on usein turhankin laadukasta, ennen kuin se sinne ladataan. Silloin järkkärin käyttö on vähän turhaa, se vie tilaa niin laitteesta kuin käsilaukustakin. 

Nokia toi muistoja menneiltä vuosilta, mutta samalla se muistutti myös arvostamaan kotimaisuutta. Nokia on suomalainen menestystarina, josta saamme olla ylpeitä. Nokia 8 tuo esiin kaksi puolta. Olisi kiva kuulla, onko teillä tällaisia toisistaan eroavia puolia? Työminä ja arkiminä? Tai vaikka sporttiminä ja bisnesminä?

Yhteistyössä:

Nokia Mobile


No Comments

Post A Comment