Ylimääräiset nesteet pois kropasta muutamassa päivässä

Kuka veti tänä(kin) vuonna pääsiäismunaöverit? Herkutteli liikaa raskaalla ruoalla? Laiskotteli tai liittyikö pääsiäisen juhlintaan kenties myös alkoholi? Vaikka pyrin lomallakin katsomaan aina mitä syön, pääsiäisloma Lapissa tuntuu kyllä kropassa. Kun mökissä on kuusi aikuista, kolme lasta ja kaikille pitäisi tehdä joten kuten sopivaa ruokaa, ei huvita kauheasti nirsoilla ja olla hankala. Ei tarvinnut paljoakaan poiketa omista ruokatottumuksista, kun olo on heti epämukava. Detox olisi paikallaan, mutta millekään mehupaastolle ei huvita ryhtyä. Mikä siis avuksi?

En usko varsinaisten detox -kuurien toimivuuteen, tai ainakaan siihen, että niillä saisi parempia tuloksia kuin ruokavaliota fiksaamalla. Ylimääräiset nesteet ja tukalan olon saa nimittäin helposti pois todella luonnollisilla konsteilla. Uskon siihen, että normaalisti toimiva keho kertoo kyllä mitä tarvitsee. Kun kropassa on liikaa ns. ”myrkkyjä”, tekee mieli juoda paljon, syödä vihreitä kasviksia, tehdä raikkaita smoothieita ja muutenkin vähän keventää ruokavaliota. Tässä postauksessa kerron enemmän siitä, miten itse käytännössä puhdistan kehoa ja noudatan terveellistä ja luonnollista detoxia, jos on sellainen olo että kroppa sitä kaipaa. Onpa muuten hullua, miten paljon kroppa on muuttunut reilun vuoden takaisesta kuvasta, joka on tuon linkkaamani postauksen ensimmäinen. Pieniä, mutta isoja muutoksia, jotka omaan silmääni ainakin osuvat heti.

Pääsiäisloman jälkeiseen ruokavaliooni kuuluvat siis oleellisesti runsas vedenjuonti, vihreiden kasvisten määrän maksimointi, sekä maidon, sokerin ja valkoisten jauhojen poistaminen ruokavaliosta kokonaan. Normaalisti sallin lähes päivittäin itselleni pieniä poikkeuksia näistä, mutta silloin kun haluan oikeasti keventää oloa, pyrin olemaan aika ehdoton. Silloin riittää lyhyempikin aika ja kroppa palautuu pian entiselleen. Samoin olo. Tukala, pöhöttynyt ja turvonnut fiilis välittyy myös mielialaan. Siksi onkin hyvä tukea puhdistusta tekemällä itselle mielekkäitä asioita (ne eivät ole suklaat ja sipsit sohvan pohjalla), vaan juuri tällaisissa tilanteissa omaa kehoa kannattaa vaalia ja antaa sille liikettä sekä paljon raitista ilmaa. Loskasäässä ulkoilu nyt ei ole sitä mielekkäintä puuhaa, mutta lopulta sekin on vain varustautumiskysymys.

Koska liikuin paljon ja melko kovilla sykkeillä Lapin reissun aikana, loppuviikon ajattelin ottaa iisisti ja juoksun sijaan kävellä sekä vaihtaa nopeatempoiset salitreenit joogaan ja uintiin. Uimaan voisi mennä hallin sijaan Altaalle, jossa saa uida ulkona sekä pulahtaa lopuksi jääkylmään meriveteen. Mitä parhainta hemmottelua kropalle. Koska jostain syystä olen viimeaikoina halunnut kokeilla kaikkea uutta, suunnittelin aloittavani ensi syksynä avantouinnin! Kylmässä vedessä uiminen kannattaa aloittaa nimenomaan syksyllä, jolloin vesi ei ole vielä ihan niin kylmää ja kroppa ehtii tottua suuriin lämpötilavaihteluihin. Tai näin olen ainakin kuullut. Toistaiseksi pysyn kuitenkin Allas Sea Poolin nopeissa pulahduksissa hyiseen meriveteen. Se, jos joku on aivan superhyvä startti vähän parempaan elämään! Ja hei, jos sinulla on huippuhyviä detox -vinkkejä, jaathan niitä meille muillekin?

Lue lisää tästä aiheesta..

Ja mikä lopulta on terve ja hyvinvoiva keho?

Detox, luonnollisesti ja terveellisesti

Helppoja ja kevyitä joogaliikkeitä

Harkitsetko elämäntaparemonttia?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
6 Comments
 • Pi
  Posted at 21:04h, 05 huhtikuun Vastaa

  Olet upea nuori nainen👍🏻😍

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:16h, 05 huhtikuun Vastaa

   Voi kiitos 🤗💕 Lämmittää mieltä tällaisena päivänä kun on tukka nutturalla, naama punaisena menossa väsyneenä paikasta toiseen.. Kesä ja päivetys tänne ja äkkiä! 😄

 • Ansku
  Posted at 22:02h, 05 huhtikuun Vastaa

  Itse suosin nesteenpoistossa ja kevennyksessä juomaan paljon vihreetä teetä ja Pukka cleanse teetä ja syön selleriä

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:36h, 06 huhtikuun Vastaa

   Millaista toi Pukkan Cleanse tee on? Oi selleri, mä tykkään sen mausta ihan hirveesti :D

 • H
  Posted at 22:14h, 05 huhtikuun Vastaa

  Heippa! Jäi kiinnostamaan tuo viittauksesi toisen postauksen ekaan kuvaan. Miten kroppasi on muuttunut ja miksi? Upealta näyttää joka tapauksessa :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:35h, 06 huhtikuun Vastaa

   Mä oon tossa vuosi sitten otetussa kuvassa paljon siromman näköinen, nyt oon saanut treenien myötä lihasta varsinkin ylävartaloon, vatsa on eri mallinen ja reidet paksummat :D Ja esimerkiksi farkut, joita käytin tuon kuvan ottamisen aikaan, ovat mulle nyt pieniä vaikka rasvaa on kropassa paljon vähemmän :)

Post A Comment