5 ideaa brunssille tai vaikka piknikille

perjantai huhtikuu 27 2018 Comment

Oikeastaan jokaiseen viikonloppuuni kuuluu brunssi tavalla tai toisella. Toisinaan käymme kaupungilla ”valmiissa pöydässä”, mutta usein teen brunssia itse, jolloin se on ikään kuin runsaampi aamiainen. Mun suosikkeja Helsingin brunsseista ovat Ekberg, Block by Dylan, Sandro ja Klaus K. Ja jos haluaa fiinimpää niin Kämp, mutta usein on kiva mennä brunssille ihan rennosti trikoissa, Kämpiin sitä haluaa jotenkin aina vähän edes laittautua. Mutta koska koti on maailman paras paikka ja kotona on ihana kokata aina kun siihen on aikaa, viikonloppubrunssit ovat meillä aika vakio. Tässä mun viisi vinkkiä onnistuneeseen brunssiin tai miksei piknikkiin – niiden aika on ihan kohta!!

Tee valmiiksi niin paljon kuin pystyt edellisenä iltana niin säästät aamulla hermojasi ja aikaasi. Tuorepuurot valmistuvat yön aikana, niihin voi heittää vain marjat ja muut koristeet päälle juuri ennen tarjoilua. Croissantit ja karjalanpiirakat valmistuvat helposti myös pakasteista jos et ehdi kipaista kauppaan tai leipomoon. Raakakakkutaikinaa tehdessä kannattaa tehdä pikkukakkuja sivuun silloin, kun on aikaa ja ne voi ottaa sulamaan sitten brunssia edeltävänä iltana. Ennakointi kannattaa aina, oli kyseessä mikä asia hyvänsä. Mutta ei ex tempore brunssitkaan huono idea ole, saati piknikit!

Omia tämänhetkisiä suosikkiruokiani ovat maustetut tuorepuurot, joihin sekoitan esimerkiksi marjoja ja banaanin siivuja, mansikoilla ja brie-juustolla täytetyt croissantit, ruokaisat piirakat kuten esimerkiksi sieni-fetapiirakka sekä jokin raakakakku, jonka usein teen ihan pienen pieneen, noin kahden annoksen vuokaan.  Yleensä pyrinkin pitämään brunssin hyvin terveellisenä, sillä kovin rasvaiset ja sokeriset herkut saavat olon vain väsyneeksi. En siedä laiskaa ja saamatonta oloa, joka muuten usein johtuu vääränlaisesta syömisestä.

Terveelliset lisät kuten inkivääri-sitruuna-porkkanamehushotti, vihersmoothie ja chiasiemenet saa hyvin ujutettua brunssin avulla muillekin, niitä yleensä vältteleville perheenjäsenille. Hah! Jotkut ystävistäni ovat ensimmäistä kertaa maistaneet esimerkiksi juuri näitä yllä mainittuja juttuja brunssillani ja innostuneet sitä kautta tekemään niitä itsekin.

Syö brunssi aamiaisen ja lounaan välisenä aikana jos se on aamiaispainotteinen. Ruokaisamman brunssin voi nauttia vaikka iltapäivällä, mutta syö silloinkin kunnon aamupala. Vaikka omat brunssini ovatkin yleensä myöhäisiä aamiaisia, syön aina heti herätessäni jotain pientä. Parhainkaan brunssi ei ole nälkäkiukun arvoinen, sillä siitä jää silloin vain huono fiilis.

Kutsu ystävät ajoissa brunssille (tai piknikille) ja tehkää valmisteluja yhdessä. Ruoanlaitto on parhaimmillaan ihana sosiaalinen tapahtuma, joka ei tosiaan vaadi liikaa hifistelyä ja vaivannäköä. Parasta on kiireettömästi yhdessä nautittu maistuva ja terveellinen ruoka perheen tai ystävien kesken. Nauttikaahan viikonlopusta ♥

 

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Leave a reply

Your email address will not be published.