Minä ja valmisruoka? Arvonta, sekä muutama paljastus arjestani..

Minä ja valmisruoka? Haha, en olisi ihan äkkiä uskonut näkeväni tätä päivää. Mua pyydettiin yhteistyöhön Knorr Veggie Snackin kanssa ja ensimmäinen ajatukseni olikin – no way, mä en syö eineksiä, joten en kyllä voi sellaisista kirjoittaakaan. No, luin kuitenkin Veggie Snackien tuotetiedoista ja yllätyin. Ei e-koodeja ja tuotteissa käytetty palmuöljykin on kestävän kehityksen mukaisesti tuotettua. Päätin ottaa haasteen vastaan ja ottaa testiin valmisruokaa. Haha, ja muistin samalla, että vaikka valmisruokia olen viime vuodet vältellytkin, oon tilannut lentokoneessa lukemattomat kerrat kuppinuudeleita, siis ne on niin hyviä! Näistä kipoista tuli ihan sama fiilis.

Knorr Veggie Snack on siis kuivassa muodossa oleva kiireisen ihmisen puolivalmis ruoka, johon sekoitetaan vain kiehuva vesi, haudutetaan noin 5-7 minuuttia ja safka on valmis. Ikään kuin ne kuppinuudelit. Se ei sisällä lihaa, joten on nimensäkin perusteella sopiva vaihtoehto myös kasvissyöjälle. Veggie Snackeissa on neljä eri makua, Mediterranean Couscous, Primavera Penne, Thai Green Curry Rice & Quinoa sekä Mexican Chili Rice. Mun suosikiksi nousi couscous ja meksikolainen riisi. Vaikka ajattelinkin maustaa niitä vielä lisäksi vähän suolalla ja pippurilla, en lopulta edes kaivannut mausteita. Yllätyin todella positiivisesti, ja yllätyt muuten varmasti sinäkin, jos yhtään olet vielä epäileväisellä kannalla.

No, milloin valmisruokaa? En edelleenkään lähtisi korvaamaan kunnon lounasta tai päivällistä normaalissa arjessa valmiilla versiolla, mutta siihen normaaliinkin arkeen kun mahtuu päiviä, jolloin ei vain yksinkertaisesti ehdi syödä. Viimeksi tällä viikolla, kun olimme lähdössä iltalennolla Espanjaan ja koko päivä oli aivan täynnä ohjelmaa, ei lounaalle ollut yksinkertaisesti aikaa. Hah, onneksi oli Veggie Snackit kotona! Terveellinen kasvisvaihtoehto, eikä tarvitse syödä vain jotain, mitä kaapista löytyy. Kuinka monet kerrat olenkaan keittänyt kaurapuuroa lounaaksi, jos ei vain ole ehtinyt mitään muuta ja pakko kun on syödä.. Muistan myös hyvin sen ajan, kun tein vielä vuorotyötä ja töissä oli hyvä olla aina jotain syötävää lyhyillekin tauoille. Ruoan roudaaminen kotoa oli kuitenkin työlästä, kauppaankaan ei aina ehtinyt ja kun muisti ottaa eväät laukkuun, ne todennäköisesti joko levisivät sinne (mulla on edelleen yhdessä laukussa kanapastatahroja) tai unohtuivat koko päiväksi lämpimään. Veggie Snackit säilyvät huoneenlämmössä aina niin kauan, kunnes valmistat ne. Eikä haittaa unohtuneet eväät, kun näitä ostaa valmiiksi työpaikalle. Kotonakin näitä on hyvä pitää kaapissa valmiina. Mä vien lisäksi ainakin veneelle ja toin näitä nyt myös tänne Espanjan kämpille. Paljon liikkuvalla ihmisellä (ja lapsilla) nälkä voi iskeä ihan yhtäkkiä.

Bloggaajien arki näyttäytyy suurimmaksi osaksi todella kiiltokuvamaisena, enkä kyllä itsekään muista liiemmin laittaneeni mitään ”huonoja” kuvia blogiin tai Instagramiin, enkä esittele sotkuista kotiakaan ikinä. Toisaalta kyllä siivoan niin paljon, ettei sitä sotkua pyykkivuorta lukuunottamatta nyt niin hirveästi synnykään. Toki aina jos jotain on vähän rempallaan, rajaan sen kuvasta pois ja harvemmin koskaan reaaliajassa päivitän mitään terveellisiä lounas- tai aamiaiskuvia muualle kuin Instagramin storyyn. Olen monet kerrat syönyt jotain jämägranolaa kaapista ja samaan aikaan postannut kuvia 10 raaka-aineen vihersmoothiesta ja itsetehdyistä croissanteista. Teemukissa mulla oli kerran oikeasti siideriä, meni ihan täydestä, sillä keksin kuvan ottamisen villasukista ja teemukista vasta sen jälkeen, kun vaihdoin terveellisen valkoisen teen raikkaaseen kuivaan omenasiideriin. Ja otti mun ystävä musta kerran salaa kuvankin, kun vielä poltin röökiä ja mun käsissä oli kaksi erilaista juomaa. Terveys- ja hyvinvointibloggaaja, indeed. Mutta sitähän se hyvinvointi ja hyvä olo on. Tasapainoa, pääosin terveellisten ja hyvän olon valintojen puolella, mutta aina joskus täytyy poiketa normeista, syystä tai toisesta.

Jos sun arki on kiireistä ja tarvitset silloin tällöin nopeita ja helppoja, mutta kuitenkin terveellisiä vaihtoehtoja arkiruokailuusi, kannattaa tutustua Knorrin Veggie Snackeihin. Mikä on sun lempimaku? Kerro kommenttikentässä ja voit voittaa itsellesi Veggie Snack-tuotepaketin. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä. Onnea kisaan ja stressitöntä tulevaa viikkoa!

Yhteistyössä:

Knorr Veggie Snack &


37 Comments
 • Riikka
  Posted at 19:55h, 13 toukokuun Vastaa

  Thai Green Curry Rice & Quinoa kuulostaa erittäin herkulliselta 😍

 • Eerika
  Posted at 21:00h, 13 toukokuun Vastaa

  Luulen, että miuhun uppois noi kaikki, mut ekana upottaisin lusikkani tohon Mexican chili riceen! :) Pasta ois kova kakkonen, oispa viel vaan gluteeniton…

 • Marjo
  Posted at 21:17h, 13 toukokuun Vastaa

  Suosikkini on primavera penne

 • Rose
  Posted at 21:30h, 13 toukokuun Vastaa

  Mediterranean couscous!

 • dii
  Posted at 21:35h, 13 toukokuun Vastaa

  Lempimaku on tuo mediterranean couscous!

 • Tiia
  Posted at 21:36h, 13 toukokuun Vastaa

  Rice & quinoa kuulostaa hyvältä :)

 • Donja
  Posted at 21:44h, 13 toukokuun Vastaa

  Haluaisin ensin maistaa kaikkia ja päättää sitten suosikkimaun! Tuolta Knorrin sivuilta ei löytynyt näitä tuotteita lainkaan??

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:51h, 13 toukokuun Vastaa

   Ääk, tässä muuttui viime hetkellä tuo linkin sivu, eikä tosiaan muuten olekaan veggie snackeja tuolla. Auts! Mä selvitän tämän heti huomenna, kiitos kun sanoit :)

 • Jonna
  Posted at 22:48h, 13 toukokuun Vastaa

  Thai Green Curry Rice & Quinoa olisi varmasti hyvää :)
  Kotiäidin kaappiin nämä olisivat täydellinen valinta kiireisen arjen keskellä äitikin ehtisi syödä jotakin :D

 • S
  Posted at 23:50h, 13 toukokuun Vastaa

  Mediterranean couscous kuulostaa hyvältä :)

 • Susa
  Posted at 06:34h, 14 toukokuun Vastaa

  Helpottaisi kovasti omaa syömistä. Kun töiden ja treenien jälkeen palaa kotiin, on lapset yleensä syöneet, siinä ei sitten jaksa enää itselle laittaa ruokaa joten yleensä sapuskoiminen jää keitetyiksi kananmuniksi ja riisikeksiksi. Nämä jeesaisi ja ensimmäisenä syödyksi pääsisi Thai Green Curry Rice & Quinoa :).

 • Teija
  Posted at 07:46h, 14 toukokuun Vastaa

  Primavera penne voisi olla suosikkini.

 • Airi
  Posted at 08:09h, 14 toukokuun Vastaa

  Mexican chili kuulostaa hyvälle.

 • Minna
  Posted at 09:09h, 14 toukokuun Vastaa

  Mexican chili ehdottomasti :)

 • Riikka
  Posted at 12:46h, 14 toukokuun Vastaa

  Millainen proteiinisisältö näissä on? Onko nämä vähän köykäisiä sellaisenaan lounaaksi? Mun valinta kokeiluun olisi Thai Green Curry Rice & Quinoa, koska kvinoassa on kivasti proteiiniakin :). Olisi kiva voittaa näitä niin pääsisi testaamaan miten nämä toimii lapsiperheen arjessa :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 15:02h, 14 toukokuun Vastaa

   Mä en oo itseasiassa tätä proteiinisisältöä edes ajatellutkaan, en itse enää kiinnitä sen saantiin niinkään huomiota takavuosien proteiiniövereiden jälkeen. Mutta vatsan sai täyteen vaikka tosi nälkäisenä just tällaisen söinkin :D Lapsiperhearjessa pelastaa monelta nälkäkiukulta!

 • Eve
  Posted at 13:39h, 14 toukokuun Vastaa

  Mediterranean couscous kuulostaa kaikista parhaimmalta!

 • Tuuli
  Posted at 13:54h, 14 toukokuun Vastaa

  En oo vielä maistanu, mutta Thai-versiota haluaisin kokeilla ensimmäisenä.

 • manna
  Posted at 17:34h, 14 toukokuun Vastaa

  Couscousta maistaisin ensin.

 • Tupu
  Posted at 21:03h, 14 toukokuun Vastaa

  Primavera penne kuulostaa parhaimmalta!

 • Nimetön
  Posted at 08:36h, 15 toukokuun Vastaa

  Noissa näyttää silti olevan sokeria:( Tietenkin välillä voi joustaa mutta omassa arjessa pyrin välttelemään ruokia, joihin on lisätty sokeria.

 • Kukkanen
  Posted at 16:43h, 15 toukokuun Vastaa

  Thai green curry rice and quinoa!

 • Maria
  Posted at 23:40h, 15 toukokuun Vastaa

  primavera penne :)

 • Elise H.
  Posted at 03:53h, 16 toukokuun Vastaa

  Primavera Penne kuulostaisi hyvältä, mutta mielelläni maistaisin kaikkia :)

 • Pellavasydämen Mervi
  Posted at 11:24h, 16 toukokuun Vastaa

  Kun en ole koskaan maistanut, on vaikea sanoa parasta. Ehkä tykkäisin kaikista? Aikaisemmassa elämässäni en varmasti olisi valinnut kasvisvaihtoehtoa, liha oli niin ”välttämätön”. Sittemmin – vatsaleikkauksen jälkeen – lihan syöminen ei enää innosta ja minusta on tullut salaatinpuputtaja. Ja siksi nuokin näyttää kokeilunarvoisilta.

 • anna
  Posted at 10:12h, 17 toukokuun Vastaa

  Thai Green Curry Rice & Quinoa :-)

 • Mari
  Posted at 11:54h, 17 toukokuun Vastaa

  Mexican chili on suosikkini.

 • Juulia
  Posted at 13:38h, 17 toukokuun Vastaa

  Luulenpa että Mexican Chili Rice olisi lemppari!

 • asta
  Posted at 10:56h, 19 toukokuun Vastaa

  Mexican Chili Rice

 • JennaO
  Posted at 11:18h, 19 toukokuun Vastaa

  Thai Green Curry! Ahh nää on ihanan helppoja ja pelastais juurikin kiireisten työpäivien lounaskriisit. Olen aamuisin niin hajamielinen, että eväät jää jääkaappiin kotiin ja töistä on sen verran pitkä matka kauppaan, ettei lounastauolla ehdi. Pitäis hankkia vino pino näitä kaappiin töihin, niin pysyis nälkä loitolla eikä tarvitsis stressata eväspuolta!

 • asta
  Posted at 11:34h, 19 toukokuun Vastaa

  Mexican Chili Rice on suosikkimakuni.

 • NannaS
  Posted at 01:36h, 20 toukokuun Vastaa

  Couscous

 • Pussi
  Posted at 10:09h, 20 toukokuun Vastaa

  Chili rice olisi varmasti kokeiltava :)

 • Eeva
  Posted at 19:49h, 21 toukokuun Vastaa

  Toistaiseksi olen maistanut ainoastaan Thai Green Currya, joten se on lemppari :D

 • Olppa
  Posted at 20:04h, 23 toukokuun Vastaa

  Rakastan thairuokaa, siksi Thai Green Curry kuulostaa parhaalta :)

 • Ansku
  Posted at 19:29h, 26 toukokuun Vastaa

  primavera penne :)

 • Ellu
  Posted at 13:04h, 29 toukokuun Vastaa

  Tuo Primavera Penne kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta pastan ystävän makuun.

Post A Comment