Helteet kirjoittavat tarinoita uusiksi

Kuten edellisenkin postaukseni aloitin, Suomessa on lämpimämpää kuin Espanjassa. Suomessa on lämpimämpää kuin Rivieralla ja Suomessa on lämpimämpää kuin moneen vuoteen. Me lennettiin viime yönä takaisin kotiin ja yleensä ne kolmen tunnin lentokoneyöunet näkyvät ja tuntuvat kropassa. Helsinki-Vantaalla  oli vastassa lämmin tuulahdus, joka tuoksui jotenkin tutulta. Äkkiä kotiin vaihtamaan vaatteet ja päiväkodin kevätjuhlaan. Pieni matkustaja jaksoi niin hienosti esiintyä. Sydän pakahtuu ylpeydestä ihan joka kerta.

Kevätjuhlasta taas vaatteiden vaihtoon ja suunta kohti landea. Siellä se oli. Laskettuna veteen, samalle paikalle mihin se lokakuussa melkein jo pikkupakkasilla ajettiinkin. Shortsit ja collegepusero olivat ihan liikaa, vaikkei ollut edes lounasaika. Köydet irti ja nokka kohti kotisatamaa. Täydellinen keli, peilityyni meri ja tällaiset aivan käsittämättömät hellelukemat. Siinä fendareita irrotellessa muistin sen tuoksun, lapsuuden kesät.

Suomalaiset ovat piru vie ansainneet sen kunnon kesän. Seksihelteet, terassikelit, superhelle, lämpöaalto, you name it. Kolme peräkkäistä surkeaa ”kesää” kolkuttelevat mielessä jatkuvasti. Pessimistisyys näkyy puheissa. ”No tässähän tää kesä sitten olikin, ensi viikolla on taas pakkasta, saatiinhan me pari päivää nauttia..” Aurinkoa rakastava pimeän maan kansa takertuu näihin oikeisiin hellepäiviin kuin hukkuva oljenkorteen. Kadut täyttyvät vitivalkoisista sääristä, paidattomista miehistä, sukista ja sandaaleista. Illalla kotiin kävelee palaneita hartioita, rumia rusketusrajoja ja hieltä haisevia duunareita. Väittäisin, että paljon onnellisempia ihmisiä.

Helteet kirjoittavat tarinoita uusiksi. Saavat lähtemään liikkeelle, olemaan vähän ajattelemattomia ja elämään hetkessä. Sen me suomalaiset nykyään osaamme. Kun on ollut kolme helteetöntä, aivan paskaa kesää, me otetaan näistä kaikki irti. Kädet rakoilla kiristelin köysiä, noukin lippistä merestä, autoin hymyillen Skattalle rantautuvaa venettä kaikesta reissuväsymyksestäni huolimatta, jätin matkalaukut purkamatta ja vaihdoin ulkoporealtaaseen veden. Kesä, älä mee. Tee meidänkin lapsille niitä aurinkoisia muistoja.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


No Comments

Post A Comment