Kesän paras kattaus

Aurinkoiset moikat ainakin vielä toistaiseksi kesäisestä Helsingistä! Mun rakkain kesäpuuha on ihan ehdottomasti veneily ja tänä vuonna ollaankin saatu nauttia täydellisistä venekeleistä jo toukokuussa, siis ihan mieletöntä. Veneilyyn kuuluu tietysti olennaisena osana myös ruoanlaitto ja olemme jopa toisinaan lähteneet veneelle vain syömään. Säällä kuin säällä ollaan grillattu niin saaressa kuin laiturissakin. Meni monta vuotta, etten käyttänyt oikeastaan ollenkaan kertakäyttöastioita. Veneellä, niin omalla kuin ystävienkin, on tullut kuitenkin aina syötyä kertiksistä ja olen löytänyt itseni viimeisten vuosien aikana monta kertaa kauppojen kertishyllyltä. Nyt pääsin tekemään blogiyhteistyötä Huhtamäen kertakäyttöastioiden kanssa ja kertomaan kesän suosikkikattauksestani, dinneristä merellä. Kotona haluan aina panostaa kattaukseen jos meille on tulossa vieraita ja usein asettelenkin kankaisia lautasliinoja ihan hullun kauan hopeisiin renkaisiin, käytän katelautasia ja koristelen pöytää pienillä sisustusesineillä. Veneellä ja ulkona syödessä tällaisia asioita ei edes ajattele, vaan paras kattaus on juuri niin rento kuin koko aurinkoisen päivän fiiliskin. Jos joku haluaa tuntitolkulla fiksailla piknikkattausta viltin päällä, antaa mennä vaan. Mulle kuitenkin helppous ja kiireettömyys on tässä kesässä parasta. Koska kattaus itsessään ei ole aina se maailman kaunein, tykkään ainakin että astiat ovat nättejä!

Ruokahan maistuu aina parhaimmalta ulkona, mutta pitkään veneillessä sitä tulee syötyä myös sisälläkin, ainakin viime kesänä muutamassa myrskyssä. Meillä on veneellä myös ”oikeat” astiat, mutta on vaan todettava, ettei olla käytetty niitä kertaakaan. Aamukahvin tykkään juoda oikeasta kupista, mutta kokeilepa tehdä kymmenelle hengelle illallinen ja tiskatakin vielä? Veneen keittiössä nyt ei muutenkaan ole niin valtavasti tilaa, mutta ennen kaikkea kertakäyttöastioilla säästää aikaa siihen tärkeimpään, kesän viettoon rakkaiden kanssa. Ekologisuus on tietysti pinnalla ja kertakäyttöastioiden määrää yritetään vähentää. Sanotaanko, että kyllä mä vielä mökillä voisin tiskatakin astioita, jos porukkaa olisi kovin vähän ja sieltä löytyisi astianpesukone. Saareen lähtiessä tiskaaminen ei käy kyllä veneellä mielessäkään, on aivan tarpeeksi aikaavievää tiskata välttämättömät ruoanvalmistusastiat, kuin koko kaveriporukan astiasto laseineen. Kertikset voi kierrättää ja ainakin Suomessa on vierasvenesatamissa todella hyvät kierrätysmahdollisuudet. Kotona nyt ei tulisi mieleenkään syödä kertiksistä ja meillä on esimerkiksi bambusta valmistetut pestävät pillitkin, mutta saaristo-olosuhteissa tilanne on toinen. Suomen kesä on lyhyt ja itse en aio sitä käyttää kyllä tiskaamiseen siellä, missä se on käytännössä mahdotonta. Muistan kyllä lapsena tiskanneeni kaikki mökin astiat merivedessä rantakalliolla, mutta nyt kun ajattelen niin vähän jopa kauhistuttaa.

Pidän kauniista kattauksista. Kertisastiat saavat kesällä ollakin ihan överit ja mahdollisimman runsailla kukilla koristellut. Kaukana ovat ne tylsät, vanhat ja yksinkertaiset valkoiset lautaset, lasit ja aterimet. Tämä Huhtamäen Ida-kesäsarja on niin raikas ja kesäinen, mun suosikki! Yhtä kaunis kuin nämä alkukesän helteiset päivät, kun kaikki kukkii ja ulkona tuoksuu taivaalliselta. Kartongista valmistetut kertakäyttöastiat ovat kotimaisia ja ne on valmistettu Suomessa, Hämeenlinnassa. Kartonkituotteille on myös myönnetty Avainlippu. Tuotteiden PEFC-sertifiointi takaa sen, että kartonkituotteet on valmistettu kestävästi hoidettujen metsien puusta. Kuosikin on suomalaisen suunnittelutoimiston tekemä. Tästä tulikin mieleeni, olipa hassua nähdä Miamissa asti Huhtamäen kertakäyttömukeja. En ollut edes ajatellut, millainen vientituote meillä onkaan täällä Suomessa. Huhtamäen Facebook-sivulla on muuten käynnissä huikea kilpailu, josta voit voittaa 150 euron arvoisen piknik-korin, joka sisältää Ida-astioita sekä lippu.fi lahjakortin. Kannattaa käydä siis osallistumassa ja napata tuo palkinto itsellesi!

Ja haluttiin me järjestää pieni arvonta täällä mun blogissakin. Missä tilanteessa sinä turvautuisit näihin kesäisiin kertakäyttöastioihin? Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan Ida-sarjan kesäinen astiasetti, joten nyt kannattaa ainakin keksiä niille käyttöä!  Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä. Me ainakin syödään näistä koko viikonloppu, sillä lähdetään nauttimaan aurinkoisesta viikonlopusta saaressa. Vaikka kovin ekologinen haluan ollakin, on mulle kaikkein tärkeintä silti yhdessä vietetty kiireetön aika. Tiskata saa kotona ihan ympäri vuoden!

Yhteistyössä:

Huhtamäki &


13 Comments
 • Ellen
  Posted at 22:13h, 01 kesäkuun Vastaa

  Ihania kuvia ja niin kesäisen tunnelmallista, vaikka onkin 1 kesäkuuta. Kertiksiä käyttäisin niin veneillessä kuin piknikillä. Kauniin herkullinen väritys näissä astioissa ja helposti pienillä asioilla saa kattauksen runsautta. Kesäkukilla ja hedelmäasetelmilla. Kaunis kattaus on puoliruokaa 🌼🌸🌼 Kauniita kesäpäiviä ja ihania muistoja tallennellen tästäkin kesästä 🌼🌸🌼 -Ellen-

  • mirvaannamarian
   Posted at 00:26h, 02 kesäkuun Vastaa

   Niin hassua että näitä kesämuistoja on jo vaikka kuinka tältä kesältä, mutta on vasta kesäkuun eka 😍 Piknikille ehdottomasti kertikset, selkä vääränä ssis raahata oikeita mukana 😄

 • Maria
  Posted at 23:24h, 01 kesäkuun Vastaa

  Tarkoitus lähteä kesällä tyttären kanssa pyöräretkelle ja piknikille. Kertakäyttöastiat olisi hyvä ottaa mukaan, kun eivät paina mitään eikä tarvitse varoa että joku menisi rikki.
  Ihanat kuvat taas kerran.

  • mirvaannamarian
   Posted at 00:27h, 02 kesäkuun Vastaa

   Kiitos Maria❤️ Tosi hyvä pointti toi rikkoutumattomuus, pyöräilykään ei aina oo ihan tasaista menoa 😄

 • Karkki
  Posted at 07:34h, 02 kesäkuun Vastaa

  Mökillä. Meillä ei ole juoksevaa vettä, joten varsinkin viikonloppureissuilla mielellään huijaa jonkin aterian ja kattaa kertiksillä. Käsin tiskaus on itseasiassa kivaa vaihtelua, mutta ei ihan tolkuttomilla määrillä 😂

 • Jade
  Posted at 09:49h, 02 kesäkuun Vastaa

  Piknikille ja joskus mökilläkin grillikatoksella syömisen yhteydessä! Onpa todella kauniit!

 • Rose
  Posted at 10:30h, 02 kesäkuun Vastaa

  Kertikset ovat ihan ehdottomat piknikille!

 • Tinja
  Posted at 13:32h, 02 kesäkuun Vastaa

  Käyttäisin piknikillä.

 • anna s.
  Posted at 13:36h, 02 kesäkuun Vastaa

  Kesäaikaan piknikillä ja muuten tulee käytettyä juhlissa ja lastenkutsuilla :)

 • Tuuli
  Posted at 23:27h, 03 kesäkuun Vastaa

  Melko yksipuolisia vastauksia ;-) ja samaa mieltä olen minäkin eli piknikillä käyttäisin.

 • Johanna
  Posted at 15:15h, 04 kesäkuun Vastaa

  Turvautuisin kertiksiin grillatessa. Aina ei vaan jaksa sitä rasvaisten astioiden määrää grillauksen jäljiltä…

 • Sara
  Posted at 00:34h, 05 kesäkuun Vastaa

  Kesäjuhlissa käyttäisin! :)

 • Elina
  Posted at 14:42h, 07 kesäkuun Vastaa

  Mökillä käyttäisin kertakäyttöastioita, jottei tarvitsisi kantaa niin paljon vettä tiskaamista varten.

Post A Comment