Samppanjaa, sillikset & arvonta!

Nyt on kuulkaa maailmankirjat sekaisin. En olisi koskaan uskonut edes maistavani silliä! Yhteistyössä Abban kanssa sain kuitenkin järjestää sillikset, joten pakkohan se oli itsekin osallistua syömiseen. Niin, mitkä ihmeen sillikset? No ihanan rento chillailuhetki hyvän ruoan ja juoman parissa hyvässä seurassa tietenkin. Hyvään ruokaan voit laskea mukaan myös sillit. Sillit ovat sitäpaitsi nykyään trendikästä syötävää ja yhä useamman dagen efter -herkkujen listalla. Äitini tuli pari viikkoa sitten meille viikonlopuksi ja koska itsekin karkasin terassireissulle silliksiä edeltävänä iltana, jouduin pyörtämään kaikki puheeni ja toteamaan, että sillit maistuivat pienessä dagen efterissäkin yllättävän hyvältä. Tykkäsin yhdestä sillistä jopa niin paljon, että ostin sitä uudelleen. Sillit jakavat mielipiteitä, tuntuukin, että joko niistä tykätään ihan hulluna tai ei lainkaan. Luulin kuuluvani tähän viimeiseen joukkoon ja olen aina vältellytkin sillejä kalapöydissä, mutta nyt aloin onneksi ymmärtää tätä monen suurta herkkua.

Me toteutettiin äidin kanssa tällaiset samppanjasillikset. Samppis maistuu paljon paremmalta kesällä viinilasista jäiden kanssa ja sillitkin ovat paljon herkullisempia hyvässä mausteliemessä. Teimme brunssia, johon kuului niin perinteisiä brunssiruokia kuin niitä sillejäkin. Ehkä näistäkin tulee vielä brunssipöytien klassikkoja? Äidin kanssa ruokaa laittaessa on parasta tietty aina hyvä lopputulos (tämä on ihan äidin ansiota), mutta myös visuaalisuus. Äiti on todella visuaalinen ja saa jopa silliannoksistakin kovin kauniita. Vähän mietin, sopiiko samppanjaa kaataa viinilasiin ja heittää jäitä sekaan kuten proseccon kanssa, mutta hei – tervetuloa kesä ja hei hei virallinen etiketti.

Meidän samppanjasillikset aloitettiin aurinkoisissa tunnelmissa terassilla ja pian saimme lisää vieraita kun ystäväni tuli perheensä kanssa visiitille. Abban silliherkut maistuivat heillekin ja katoimme äidin kanssa kesäisen sillispöydän pihalle, johon mahduimme sitten porukalla syömään. Näitä kiireettömiä, tunteja kestäviä chillailuhetkiä osaa arvostaa entistä enemmän, kun on aiemmin tehnyt vuorotyötä, eikä vapaita viikonloppuja ollut joka viikko.

Jos et tunnustaudu sillinystäväksi, mutta haluaisit (ylittää itsesi ja) kokeilla, suosittelen aloittamaan tästä Abban rapumarinoitua silliherkkua. Se on pehmeä ja miedon makuinen, ei lainkaan sillinen, haha. Rapumarinoitu silliherkku oli siis hyvää, mutta vieläkin enemmän tykkäsin Abban kesäversiosta, Inkivääri-limesillistä. Siis täydellinen dagen efter -silli! Tätä tekee oikeasti mieli syödä lisää ja lisää. Ginsilli maistui sekin, tosin vähän rankemmassa dagen efterissä voi tuoda mieleen liiankin hyvin edellisiltana nautitut gt:t.. Mutta sanotaanko, että peittää ainakin sen perinteisen sillin maun.

Tykkäätkö sä silleistä ja jos kyllä, niin millaiset sillikset itse järjestäisit? Kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken arvotaan Abba Sillikset-tuotekassi sekä 20 euron lahjakortti K-ryhmän ruokakauppoihin. Osallistumisaikaa on viikko postauksen julkaisupäivästä eli 13.6.2018 iltaan asti. Jos haluat tuplata mahdollisuutesi, osallistu kilpailuun myös mun Instagramin puolella @mirvannamaria, molemmissa kanavissa arvotaan erikseen voittajat. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä.

Yhteistyössä:

Abba &


35 Comments
 • Krisse
  Posted at 19:47h, 06 kesäkuun Vastaa

  En ole suuri sillin ystävä, mutta ystäväpiiri käsittääkseni tykkää. Eli juhlaisen kesäisen seisovan pöydän yhteyteen tämä olisi sopiva vaihtoehto. Helpottaisi varmaankin emännän hommia! Yritän lisäksi oppia tykkäämään uusista mauista, joten kaikkea uutta pitää aina kokeilla! Hyvää kesää!

 • Irmeli
  Posted at 20:39h, 06 kesäkuun Vastaa

  Tykkään sillistä uusien perunoiden kanssa. :P Ja järjestäisin perheelleni maittavan illanvieton kesäisen päivän päätteeksi. :)

 • Jelena
  Posted at 21:23h, 06 kesäkuun Vastaa

  Sillit eivät ole ikinä ollut minun makuuni, mutta vanhempani kyllä tykkäävät!:) Kaikki illanistujaiset ovat kyllä parhaita hyvän ruuan ja ihanien ihmisten kera.<3

 • Kukka
  Posted at 21:45h, 06 kesäkuun Vastaa

  En oo koskaan ollut silli-fani, mutta en oo kyllä inhonutkaan. En oo niin paljon maistellut, että ois mitään erikoista mielipidettä. Tuo rapusilli kyllä houkuttaa!

  Mun sillijuhliin sisältyisi vieraiden itse kokoamat sillivoileivät, rennon yhdessä olon kera!

  Kiinnitin sun kuvissa huomiota erityisesti visuaalisuuteen, ennen kuin kirjoitit äitisi esteettisestä silmästä!

  Tosi kauniit juhlat!

 • PiaK
  Posted at 21:54h, 06 kesäkuun Vastaa

  Ihania uutuuksia, ystäville pitäisin näin kesällä sillikset. Herkullista ja helppoa.

 • Suv1
  Posted at 22:44h, 06 kesäkuun Vastaa

  Tykkään silleistä ja haluaisin ehdottomasti maistella silliä ja sampanjaa omilla silliksilläni, kuulostaa niin eksoottiselle :D
  Noista uutuuksista kiinnostaa smetana ja yrtti-ruohosipuli, Gin-silli voisi olla ehkä vähän liikaa mun makuhermoilleni, mutta ehdottomasti maistaisin sitäkin :)

 • Jonnamarja
  Posted at 23:11h, 06 kesäkuun Vastaa

  Puutarha sillikset kavereille ja myös lapsille :)

 • Donja
  Posted at 23:47h, 06 kesäkuun Vastaa

  Tykkään sillistä ja se kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Nyt kesällä tarjoaisin ison kattilallisen uusia perunoita ja erilaisia sillejä ja muuta tilpehööriä.

 • Kaura
  Posted at 00:41h, 07 kesäkuun Vastaa

  Pidän kyllä silleistä, Matjessilli ja tillisilli ovat parhaita, ja eniten makuuni. Järjestäisin sillikset vähän samaan tyyliin, kuin sinullakin :) Esim. Kuohuvaa, saaristolaisleipää, vihersalaatti ja erilaisia sillejä. :)

 • Rida
  Posted at 10:32h, 07 kesäkuun Vastaa

  Nämähän sopisivat enemmän kuin hyvin juhannuskekkereiden noutopöytään uusien perunoiden ym pariksi

 • klaara
  Posted at 12:16h, 07 kesäkuun Vastaa

  Olen suuri sillin ystävä ja aina valmis kokeilemaan uutuuksia. Teen myös itse rasvasillistä erilaisilla mausteilla tarjottavaa. Sinulla näytti olevan ihana sillispöytä, josta otin vähän vinkkejä juhannustarjoiluun.

 • Pellavasydämen Mervi
  Posted at 16:25h, 07 kesäkuun Vastaa

  Välillä tekee kovasti mieli suolaista ja silli on siihen hyvä apu. Harvoin löydän oikein mieluista silliä, olisikohan näistä. Ihan kahdestaan puolison kanssa herkuttelisimme.

 • marika kuittinen
  Posted at 19:26h, 07 kesäkuun Vastaa

  Ehdottomasti tykkään! Rapusillit ja sekaan creme Freshiä ja täytä palttoonapit/ruissipsit ja koristele tillillä.Toimii!

  Ja tietty uusien perunoiden tai kananmunan puolikkaisen kanssa.

 • Eve
  Posted at 21:53h, 07 kesäkuun Vastaa

  Uusien perunoiden kanssa sillit ovat parhaita! :) Sopisi juhannusjuhliin ystävien ja kuohuviinin kera! :)

 • Tinja
  Posted at 02:08h, 08 kesäkuun Vastaa

  Tykkään sillistä, tällä hetkellä tekisi mieli eniten jonkinlaista sillitahnaa ruislastujen tai -sipsien päällä :)

 • Tupu
  Posted at 10:40h, 08 kesäkuun Vastaa

  Sillit sopii parhaiten uusien perunoiden kanssa! Hyvältä kuulostavia uutuuksia!

 • manna
  Posted at 11:23h, 08 kesäkuun Vastaa

  Uudet perunat ja silli on joka alkukesän klassikko :)

 • Maijai
  Posted at 15:52h, 08 kesäkuun Vastaa

  MMm maistuu kesälle… ;)

 • MarjaKoo
  Posted at 21:56h, 08 kesäkuun Vastaa

  Uudet sillit huhuilevat kavereikseen sillejä. Uutuuksia on aina kiva kokeilla.

 • ViiviK
  Posted at 00:35h, 09 kesäkuun Vastaa

  Todellakin tykkään sillistä! Toki itselle silli on enempi joulupöydän kuin kesän herkku

 • Ida
  Posted at 06:14h, 09 kesäkuun Vastaa

  Silli ja uudet perunat! Haluaisin maistaa jtn uutta makuyhdistelmää :)

 • Ella
  Posted at 16:03h, 09 kesäkuun Vastaa

  En ole ikinä maistanut, mutta olisi kiva maistaa ! :)

 • sikkuralla
  Posted at 17:59h, 09 kesäkuun Vastaa

  Tykkään etenkin uusien perunoiden kanssa. Voisin järjestää pienimuotoiset juhlat perheen kesken.

 • Tuulispää
  Posted at 20:12h, 09 kesäkuun Vastaa

  Silli kuuluu vappupöytään, mutta parhaalta se maistuu alkukesästä uusien perunoiden kanssa. Toki silliä löytyy myös joulupöydästämme!

 • Pia
  Posted at 11:09h, 10 kesäkuun Vastaa

  Oi nam, silli ja uudet perunat on kesän ehdoton ykkönen.

 • Heidi
  Posted at 19:05h, 10 kesäkuun Vastaa

  En ole koskaan itse ostanut silliä, mutta silloin tällöin maistellut kun jossain on ollut tarjolla. Ei mikään suurin herkku, mutta kyllä se hyvien lisukkeiden kanssa menee.

  Sillikset järjestäisin juhannuksena mökillä, sillä tiedän seuraamme tulevan aitoja sillin ystäviä! Laittaisin hienosti koristeltuja pieniä suupaloja esille.

 • Xeveliina
  Posted at 20:22h, 10 kesäkuun Vastaa

  Meillä erityisesti mies rakastaa erilaisia sillejä, joten voisin pitää hänelle ikiomat sillikset! :D

 • Ullis88
  Posted at 21:12h, 10 kesäkuun Vastaa

  Rapumarinoitu silliherkku kuulostaa jännältä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Muutenkin jänniä makuja tuotesarjassa.. saa nähdä jos perinteikäs, kesäinen sillimaustaminen saa pysyvästi jäädä näiden tieltä!

 • Nina
  Posted at 00:02h, 11 kesäkuun Vastaa

  Uusien perunoiden kanssa on silli parasta =). Mukaan kivaan arvontaan!

 • Elise H.
  Posted at 03:20h, 11 kesäkuun Vastaa

  Olen aina pitänyt silleistä, mutta nuo ovat minulle uusia makuja, joita olisi kiinnostavaa maistaa. Laittaisin uudet perunat keittymään, pöytään näitä uuden makuisia sillejä, ruisleipää ja jotain salaattia. Sitten vain perheen kanssa maistelemaan! Meillä on teinillekin silli aina maistunut, joten saataisiin varmaan mukavat koko perheen sillikset aikaiseksi :)

 • Teija
  Posted at 09:43h, 11 kesäkuun Vastaa

  Uusien perunoiden kera tarjoilisin.

 • SannaMi
  Posted at 17:39h, 12 kesäkuun Vastaa

  Uusien perunoiden kanssa

 • Johanna
  Posted at 13:21h, 13 kesäkuun Vastaa

  Kyllä tykkään ja parhaita uusien vihannesten kanssa, itse tykkään höyryttää esim. porkkanat. Lisäksi rapeata salaattia jossa grillattua juustoa ja tuoretta leipää, naaam!

 • Saara
  Posted at 19:05h, 13 kesäkuun Vastaa

  En ole koskaan maistanut, mutta kiinnostaisi maistaa :) Itse järkkäisin rennot kesäsillikset parhaiden ystävien, grilliruuan ja tietenkin sillien maistajaisten parissa.

 • Salli
  Posted at 19:43h, 13 kesäkuun Vastaa

  Meillä tykätään kovasti eri silleistä.ja varsinkin näin kesällä erityisesti maistuvat uusien perunoiden kanssa.

Post A Comment