Hyvästi Aperol Spritz, kesän raikkain drinkki on tässä!

Aiemmin suorastaan rakastin Aperol Spritzia, niin aurinkoisina kesäiltoina kuin after skissäkin. Se oli sarjassamme makuja, johon en koskaan uskonut kyllästyväni (kuten mustat pantterikarkit), mutta vaikken siitä koskaan mitään överiannostusta saanutkaan, joku alkoi tökkiä. Aperolista tuli yhtäkkiä jotenkin tosi tunkkaisen makuinen. Korvaavaa kesädrinkkiä ei tarvinnut kauaa etsiä. Join jotain vähän tämän tapaista jo keväällä, kun piipahdettiin miehen kanssa terassilla. Koska en enää tarkasti muista mitä siinä oli, tein vähän samantapaista kotona ja ai että, tästä tuli melkein vielä parempaa. Joten jos aperol tökkii, testaa tämä raikas proseccopohjainen juoma ja ylläty. Tästä voi tehdä isommankin satsin, joten se sopii vaikka juhannusjuhlien raikkaaksi booliksi!

Proseccoa

Elderflower-juomaa (mikä tämä on suomeksi? Seljankukkako?)

Pellegrinoa 

 Voi käyttää hyvin myös tavallista kivennäisvettä.

Tarjoile jään, limen ja mintunlehtien kanssa viinilasista.

Aurinkoista ja kuplivan iloista viikonloppua ihanat!

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
4 Comments
 • K
  Posted at 20:29h, 09 kesäkuun Vastaa

  Drinkin nimi on hugo ja se on niiiiiiiiiiiin hyvää! Harmi vaan että aika harvassa paikassa on tuota seljankukkamehua tarjolla. Kotitarpeeksi sitä saa Ikeasta ;)

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:00h, 12 kesäkuun Vastaa

   Ai! Mä oon ostanut tota taas jo useamman niistä ruokakaupoista missä itse käyn, mulla on siis näköjään käynyt tuuri. Täytyykin kokeilla myös sitä Ikean versiota :)

 • -kata-
  Posted at 20:57h, 09 kesäkuun Vastaa

  Drinkki on Hugo ja on ollut vuosia suosittu kesädrinkki keski-euroopassa Aperolin rinnalla. Itse olen tykännyt Hugosta enemmän, siitä saa helposti myös holittoman version esim. alkumaljaksi.

  Seljankukkasiirappia myydään kaikissa marketeissa keski-euroopassa, suomessa seljankukkamehutiivistettä löytyy mehuhyllystä lasipullossa(Brunneby).

  Alkossahan oli n. 3 vuotta sitten jopa myynnissä valmista Hugoa yhden kesän ajan, harmi, ettei sen jälkeen ole enää ollut (olen kyllä kysellyt) :)

  Lime ei muuten kuulu aitoon Hugoon, on ilmeisesti joku suomimuunnos. Mutta ihanaa, että vihdoin suomestakin saa hugoa muutenkin kuin itse tehden!

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:02h, 12 kesäkuun Vastaa

   Mä käytin näihin tota kuvassa näkyvää, seljankukka”limua” ja toimi ihan super hyvin sekin! Sitä oon juonut jo monta vuotta ihan sellaisenaan. Sen kanssa ei edes välttämättä tarvitsisi kivennäisvettä sekaan :)

   Valmis sekoitus vois olla myös tosi helppo, täytyy varmaan itsekin toivoa, josko ottaisivat Alkoon sen takas kun tarpeeksi moni kyselee!

Post A Comment