Ehkä maailman helpoin aurinkovoide + arvonta!

keskiviikko kesäkuu 13 2018 48 comments

Suojaatko ihosi auringolta? Vielä muutama vuosi sitten en oikeastaan koskaan käyttänyt aurinkovoidetta Suomessa. Ihoni kun ei pala näillä leveysasteilla, en ajatellut edes tarvitsevani aurinkosuojaa. Ikä ja lapsi ovat tuoneet kuitenkin onneksi viisautta, joten nykyään suojaan aina. Niin palamiselta kuin ennenaikaiselta vanhenemiseltakin. Varmasti meistä jokainen tietää sen yhden vähän liikaa auringossa olleen ”mummon”, joka onkin todellisuudessa varmaan 20 vuotta nuorempi, miltä näyttää. En haluaisi kuitenkaan läträtä jatkuvasti kemikaaleja iholleni ja haluan myös suojata lapseni herkän ihon mahdollisimman hyvin haitallisilta säteiltä. Blogiyhteistyön myötä pääsin tutustumaan P20 -aurinkovoiteisiin, joita ei tarvitse suihkuttaa iholle kuin kerran ja suoja voi riittää koko päiväksi. Mistä on siis tarkemmin kyse? Kiinnostuin itse näistä kahdestakin syystä – mahdollisimman vähän aurinkovoidetta määrällisesti eikä monia levityskertoja sekä helppokäyttöisyys suihkepullon muodossa korkeillakin suojakertoimilla.

 

P20-aurinkosuoja on kehitetty hyvin aurinkoherkän ihon tarpeisiin. Suojakertoimia on saatavilla välillä 15-50. Apteekeista on lisäksi saatavilla erikseen aerosolipullossa olevat continuos spray -suihkeet, jotka ovat lapsille ihan ehdottomia. Ainakaan oma vilkas ja uimista rakastava poikani ei ole hetkeäkään paikoillaan jos ulkona on aurinkoista, joten aurinkosuoja on lisättävä salamannopeasti. Suojakerroin 50 ja kätevä spray ovat hänelle ihan ykkösvaihtoehto. Omaan ihooni sen sijaan levitän ihan mielelläni aurinkovoiteen käsinkin, sillä samassa saa vähän kosteutusta ja elvytystä pintaverenkierrolle. P20 antaa parhaimmillaan iholle jopa 10 tunnin suojan, joten jos ei oleile pitkiä aikoja vedessä ja kuivaa ihoa voimakkaasti pyyhkeellä, voi yhdellä ”rasvaus”kerralla saada suojattua ihon koko päiväksi. Tavallisesti aurinkovoiteet saattavat myös tukkia ihoa, joten kevyt mutta tehokas, vain kerran levitettävä aurinkosuoja on siitäkin käyttäjäystävällisempi vaihtoehto. P20 aurinkosuojan teho perustuu kemialliseen suojaan, eli se muuttaa haitalliset auringonsäteet lämmöksi ihon pinnalla.

Suomessa otin veneelle yhden continuous sprayn ja se onkin ollut ahkerassa käytössä. Muistattehan, että veden äärellä altistuu auringonsäteille paljon enemmän ja iho myös palaa herkemmin? Vesi ja vaaleat pinnat heijastavat auringonsäteitä takaisin iholle, joten suojauksesta on tärkeää huolehtia. Vaikka ei palaisikaan, auringonsäteet vanhentavat ihoa. Me lähdetään perjantai-iltana Espanjaan ja siellä odottavat myös nämä aurinkovoiteet ja -sprayt valmiina kaapissa. On ihanaa katsoa aina sitä lapsen riemua uima-altaalle tai rannalle lähtiessä. Siinä ei itsekään malta levittää paksuja, tahnamaisia aurinkovoiteita useampaan kertaan, joten etenkin nämä suihkeet ovat super käteviä siinä vaiheessa, kun lapsi on jo toinen jalka altaassa ja itse vielä valitsee bikinejä. Auringossa voi oleilla huoletta, kun tietää että iho on suojattu kunnolla, eikä voidetta tarvitse heti lisätä. Toki vaikka itselleni saattaisi riittääkin vain yksi kerta, lapsen suojaan kyllä päivän mittaan uudestaankin. He leikkivät ja uivat niin paljon vedessä, ettei yksi kerros välttämättä riitä suojaamaan täysin koko päiväksi.  Lasten ihon kanssa ei ainakaan kannata ottaa mitään ylimääräisiä riskejä. Toki suositellaan, että voimakkaimman säteilyn ajan, klo 11-15 oleilisi varjossa, mutta itse ainakin tunnustan olevani juuri sen ajan yleensä aina ulkona. Myös lasten kanssa. Ainakin tiedän suojaavani ihoni hyvin.

 

P20 aurinkosuojia myydään apteekeissa sekä Prismoissa, Citymarketeissa, Stockmannilla ja Sokoksissa. Hinnat ovat välillä 16,90€ – 25€ ja tuote kestää paljon pidempään käytössä kuin perinteinen aurinkosuoja, sillä levityskertoja tarvitaan niin paljon vähemmän. Samalla säästyy pakkausmateriaalejakin eikä iho saa jatkuvaa kemikaalikuormitusta, mutta suojautuu silti erittäin tehokkaasti auringolta. Kiinnostaisiko sinuakin testata P20-aurinkosuojaa? Kerro miten ja missä sä otat aurinkoa, ja kuinka suojaat ihosi? Tai uskallatko tunnustaa, että ihon suojaaminen on jäänyt ja nyt haluaisit aloittaa, ennen kuin on liian myöhäistä? Kaikkien postausta kommentoineiden kesken arvotaan noin 46 euron arvoinen P20-tuotepaketti. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä. Onnea kisaan ja aurinkoista loppuviikkoa!

Yhteistyössä:

P20 &

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


48 Responses to “Ehkä maailman helpoin aurinkovoide + arvonta!”

 1. PäiviS sanoo:

  Aurinkoa otan etelänlomilla, kesällä Suomessa saan aurinkoa puutarhatöissä ja ulkoillessa. Aurinkosuojaa käytän aina, yleensä jotakin apteekin tuotetta.
  Mukana arvonnassa

 2. sikkuralla sanoo:

  En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta vietän paljon aikaa ulkona. Käytän aurinkorasvaa.

 3. Marjo sanoo:

  Otan aurinkoa vahtiessa lapsia uimarannalla. Käytän aina aurinkovoidetta, koska palan helposti

 4. Teija sanoo:

  Auringossa tulee käytännössä oltua viikonloppuisin koko päivät ja suojaus tulisi tarpeeseen.

 5. Maaret sanoo:

  Suomessa harvemmin enää nykyisin otan aurinkoa, mutta pidempään ulkonaollessa suojaan kyllä ihon aurinkovoiteella. Etelänmatkoilla aurinkoa ottaessani käytän korkeita suojakertoimia. Hyvät aurinkovoiteet tulisivat tarpeeseen.

 6. Jenni sanoo:

  Auringossa tulee oltua Suomessa ja ulkomaan reissuilla. Suomessa ei ole tullut rasvattua, toisin kuin ulkomailla. 😔

 7. Katja sanoo:

  Harvemmin varsinaisesti otan aurinkoa, mutta toki kesäisin tulee oltua auringossa. Jos vielä aluksi muistankin laittaa aurinkovoidetta, en enää muista lisäillä…

 8. Maria sanoo:

  Suomessa tai ulkomailla ulkoillaan paljon, silloin tarvitaan kunnon suojat. En ole koskaan ollut se tyyppi joka makaa rannalla. Olisi kiva päästä kokeilemaan tätä kyseistä aurinkorasvaa seuraavalla lomalla. On tulossa ikimuistoinen 10v hääpäivämatka <3 Ettei se jäisi väärästä syystä ikimuistoiseksi.

 9. Roosa sanoo:

  Otan aurinkoa lomamatkoilla yleensä altaalla ja myös Suomessa silloin tällöin säiden suosiessa parvekkeella, maauimalassa tai puistossa. Käytän suihkutettavia aurinkorasvoja. Näitä haluan ehdottomasti testata, kun vain yksi levitys riittää.

 10. Jonnanna sanoo:

  Suomessa harvoin tulee otettua aurinkoa, aurinkoa tulee ulkona liikkuessa ja silloin suojaan vaatteilla ja aurinkorasvalla.
  Ulkomailla lomailessa kertoimet oltava suuremmat ja rasvaa lisättävä useammin, aurinkoa tulee myös otettua uima-altaalla/rannalla.
  Heinäkuussa olisi Barcelonaan matka ja spray aurinkosuihke olisi varmasti kätsy.

 11. Krista sanoo:

  Tunnustan, että liian usein muistan rasvata vain lapset ja oma suoja jää laittamatta. Tässä asiassa olen koittanut skarpata tänä kesänä, mutta aina löytyy parannettavaa!

 12. Suwi sanoo:

  En ota aurinkoa, pysyn mieluiten varjossa. Aurinko tarttuu ihoon kuitenkin kävelyillä ym ja käytän mahdollisimman edullista vaihtoehtoa, joka jättää ikävän tunteen iholle.

 13. idahhh sanoo:

  Tutustuin itse itseasiassa juuri noihin p20 -aurinkotuotteisiin viime talvena kun halusin mukaan Gambian auringon alle jonkun hyvän aurinkovoiteen (viime aurinkolomalla kun paloimme sen verran paahasti) ja mukaan lähti tuo p20 sk50 ja itse en palanut kertaakaaan :D suomessa on myönnettävä että hävettävän harvoin käytän suojavoiteita. Mutta ehkä näistä p20 joku pienempi suojakerroin sopisi siihen loistavasti!

 14. Hanna sanoo:

  Aivan mahtava voide jos suojaa koko päivän!
  Inhoan aurinkorasvan levitystä yli kaiken!
  Mukana arvonnassa!

 15. Saija sanoo:

  Yleensä otan aurinkoa vain rannalla muutaman kerran kesässä tai sitten vaihtoehtoisesti ulkona puuhastellessa, kun ruskettuu huomaamattakin. Ja uskallan myöntää, että aurinkorasvan käyttö on todella heikossa tuulessa… :D

 16. Laura sanoo:

  Ilman muuta haluaisin testate, kuulostaa hyvältä!

  Mitä enemmän ikää tulee, sitä herkemmin tulee laitettua aurinkorasvaa..vaikka ei aurinkoa ottamalla ottaisikaan. :)

 17. Kukka sanoo:

  Tuo sun postaus olisi voinut tulla mun suusta!

  Nykyään aurinkoa kohtuudella. Suojaus on vähän hakusessa, juuri etenkin nykyvoiteiden koostumusten ja kemikaalimäärien vuoksi.

  Nämä tuotteet mua kiinnostas tuon uuden heijasteominaisuuden takia.

 18. Eve sanoo:

  Otan aurinkoa aika harvoin, mutta ulkona tulee oleiltua paljon, joten aurinkosuojat ovat tosi tärkeitä. Olis mahtavaa päästä testaamaan :)

 19. Ellen sanoo:

  En ota varsinaisesti aurinkoa, mutta toki kesällä haluaa viettää aikaa ulkona ilman paksua vaatekerrosta. Ulkomailla käytän aina aurinkorasvaa ja Suomessa jos on erityisen aurinkoinen päivä ja tiedän viettäväni enemmän aikaa ulkona.

 20. Täti Violetti sanoo:

  Rakastan aurinkoa ja ihan kyllä otankin sitä. Suomessa en, häpeä tunnustaa, juurikaan käytä aurinkosuojia paitsi kasvoilla, mutta aurinkolomilla (kyllä, lomailen ihan keskittyen aurinkoon, mereen ja lämpöön) totta kai.

 21. Sini sanoo:

  Ulkomailla rakastan auringossa makaamista ja huolehdin ihon suojaamisesta huolella.
  Täytyy myöntää,että koska en ole ikinä palanut ja rusketun helposti niin Suomessa aurinkorasvan käyttö on jäänyt.
  Pitäis ryhdistäytyä tässä asiassa.

 22. Anna sanoo:

  otan silloin tällöin aurinkoa, mutta aina aurinkosuojan kanssa :-) muutenkin pyrin suihkimaan aurinkovoidetta (sprayta) iholle niinä päivinä, kun tiedän oleilevani enemmän auringossa muutenkin.

 23. Emilia Jämsä sanoo:

  Ihoni on niin vaalea ja palaa helposti etten mielelläni ota aurinkoa ja kesällä ulkona muuten ollessa on pakko käyttää korkeaa suojakerrointa, ulkomailla erityisesti en mene ulos ennen aurinkovoiteen levitystä!

 24. ri sanoo:

  En ole varsinainen auringonpalvoja mutta liikun paljon pyörällä ja tykkään uida ja ulkoilla, jolloin aurinkoa tulee luonnostaan ja kuin huomaamatta – tällöin suojaus on oltava kohdillaan. tykkään myös matkustaa aurinkoisiin maisemiin, joten haluan suojautua uv-valolta!

 25. Tanja sanoo:

  Piha ja puutarhatöissö tulee aurinkoa otettua kuin luonnostasn. Mikään auringossa löhöilijä en ole, paitsi talvella etelän lomalla:)

 26. Tuuli sanoo:

  Auringossa oon lähinnä omalla pihalla. Sekä ihan löhöillen että myös pihatöitä tehden. Välillä rasvaus unohtuu, mutta yritän parantaa tapani…

 27. Gitte sanoo:

  Myönnän olevani erittäin laiska rasvaaja. Juuri toissa päivänä näitä rasvoja katseeltiin kaupassa kun olin kuullut näistä hyvää. Vielä ei ostettu mutta olisi kiva kokeilla.

 28. Elina sanoo:

  En nykyään enää oikein uskalla varsinaisesti ottaa aurinkoa. Tähän vaikuttaa varmasti lähipiirissä ollut syöpätapaus. Kuitenkin ulkona tulee muuten oltua kesällä paljon ja aurinkovoiteelta kaipaisin juuri lisää helppoutta ja pitkäkestoisuutta.

 29. Ina sanoo:

  Pihalla tulee oleskeltua paljon ja ihoni palaa helposti. Aurinkosuojalle olisi täällä tarvetta! :)

 30. ViiviK sanoo:

  En oikeastaan ota aurinkoa, mutta helposti palavana ihmisenä aurinkosuoja on ihan vakio varuste! :)

 31. Kira sanoo:

  Otan aurinkoa nykyisin aika harvakseltaan, sillä ihoni on iän myötä tullut herkemmäksi ja palaa nykyisin helposti. Laitan nykyisin aurinkosuojaa Suomessakin, aiemmin sitä tuli tehtyä vain etelänlomilla. Nykyisin haluan käyttää suojia, jotka ovat riittävän tehokkaita, eivät tuki ihoa ja ovat helppo levittää yksin vaikeillekin alueille, kuten selkään. :)

 32. Juulia sanoo:

  En juurikaan varsinaisesti ota aurinkoa, mutta palan herkästi joten aina ulos lähtiessä on suojauduttava!

 33. klaara sanoo:

  En varsinaisesti ota aurinkoa mutta liikun paljon ulkona niin etelänmaissa kuin koti-Suomessakin, etenkin puutarhahommissa. Käytän aurinkosuojavoiteita aina kun aurinko paistaa ja etelässä jopa pilvisellä ilmalla. Ihoni on hyvin vaalea, joten suurikertoimisia on pakko käyttää keväällä ja alkukesällä.

 34. MarjaKoo sanoo:

  Aika varovaisesti otan aurinkoa, mutta etelässä se aurinkotuolissa makoilu kuuluu asiaan ja tuntuu niin hyvältä.

 35. Neea sanoo:

  Olen vähentänyt auringon ottoa, mutta ulkona tulee kuitenkin oleiltua ja ulkomailla otan rannalla aurinkoa. Suojaan ihoni aina vähintään 30 suojakertoimen rasvalla. ☺️

 36. Elsku sanoo:

  Useamminkin voisin aurinkorasvaa käyttää, ja täytyy myöntää, että varsinkin rasvan lisäilyä päivän mittaan tulen laiminlyöneeksi. Niinpä nämä kuulostavat oikein mainioilta tuotteilta.
  Mistä ihana bikiniyläosa on?

 37. Marja sanoo:

  Tällä hetkellä tuntuu, että aurinkoa tulee otettua lähinnä jalkapallokentän laidalla..:D t. nimimerkillä SoccerMama

 38. Henna73 sanoo:

  Yleensä olen auringossa jotain tehden ja suojaan ihoni

 39. Erika sanoo:

  Otan aurinkoa huomattavasti vähemmän kuin nuorempana. Ennemminkin se on sellaista passiivista auringonottoa kun teen muuta hommaa, esim. pihalla. Yritän myös suojautua voiteilla ja joskus vaatteillakin.

 40. Vilja sanoo:

  En ota aurinkoa, mutta ulkona oleilen paljon. Aurinkorasva on ehdottomasti tarpeen!

 41. Satu sanoo:

  Aurinkoa tulee otettua jos vapaa hetki arjessa ja lomalla ulkomailla tykkään kyllä todella paljon nautiskella auringon säteistä. Kertoimet valitsen alkaen sieltä 50 ja kesän lopulla voi harkita jo 10 tai 15, mutta aina pyrin muistamaan suojautumisen rasvalla ja hatulla. 😊

 42. tiiu sanoo:

  Omalla pihalla ja aurinkorasvaa käytän aina jos oleilen yhtään pitempään auringossa.

 43. piitu sanoo:

  En varsinaisesti ota aurinkoa vaan rusketun ihan vaan pihahommissa. Aurinkorasvaa käytän jos muistan.

 44. sarita sanoo:

  Yleensä omalla pihalla ja aina kun vaan aurinko paistaa. Rasvaan tunnollisemmin alkukesästä ja loppukesästä en ollenkaan kun olen jo sen verran ruskettunut.

 45. ansu88 sanoo:

  Aika usein unohdan rasvata ja niin kävi tänäkin vuonna alkukesästä. Otan välillä ihan tarkoituksellakin aurinkoa mutta rusketun myös liikkumalla paljon ulkona ja silloin juuri rasvaus pääsee unohtumaan.

 46. Liisa sanoo:

  Olen paljon ulkona ja teen kaksi etelänmatkaa vuodessa. Aurinkorasvaa käytän aina, ja sitä kuluu paljon.

 47. Heidi S sanoo:

  Entinen ja tuleva auringonpalvoja😄ikää 42 v,2v taapero ja nyt syysvauvan(viides lapsi)odottajana miettii kumpi parempi, aurinkorasva vai ylimääräiset kemikaalit iholla🤔En ole koskaan tykännyt laittaa aurinkorasvaa mutta nyt kiinnostuin😄

 48. Marika sanoo:

  Suojaan auringolta aina kasvoni, kesät talvet. Ja tietenkin kropan jos otan aurinkoa. Ulkomailla pidän auringosta suojautumista todella tärkeänä. Mukana arvonnassa.

Leave a reply

Your email address will not be published.