Kesän myrkyt pois kehosta – juo näitä!

En sinänsä usko mihinkään varsinaisiin puhdistuskuureihin enkä detoxeihin, mutta tiedän toisinaan olon olevan sellainen, että sitä kaipaa pientä puhdistusta ja boostia kuona-aineiden poistoon. Paras tapa poistaa ylimääräistä nestettä on tietysti juoda ylimääräistä nestettä. Saattaa kuulostaa juuri päinvastaiselta ja moni sortuukin tähän harhaan jättäen juomatta vähäisenkin päivän aikana nautitun veden. Varsinkin helteillä sitä lähtee vielä helposti lasilliselle tai useammalle ja olo on hyvin syödyn ja juodun kesän jälkeen tukala ja turvonnut. Vaikka olenkin yrittänyt liikkua kesälläkin aina mahdollisuuksien mukaan, juhlat, kuumuus ja stressi ovat tehneet olosta melko pöhöttyneen. Siksi halusin jakaa teillekin mun suosikkijuomat hyvään oloon.

Vatsan saa takaisin tasapainoon maitohappobakteereilla. Olen itse suosinut näitä viime aikoina nimenomaan juotavassa muodossa, eli joko Fermix- tai Boris-maitohappobakteerijuomaa tai Molkosania veteen sekoitettuna. Käytän maitohappobakteereja lähes aina, ympäri vuoden, sillä ne pitävät herkän vatsani kunnossa niin kotona kuin reissussakin.

Kuona-aineiden poistumista voi nopeuttaa spirulinalla ja vastaavasti kropan myrkkyjä taas sitoo hyvin chlorella. Näitä sisältävän viherjauheen sekoitan huoneenlämpöisen veden joukkoon ja juon sellaisenaan. Tämä akvaariovedeltä näyttävä ja haiseva juoma voi tuntua aikamoiselta hifistelyltä, mutta huomasin sen virkistävän vaikutuksen (sekä tehon krapulan ehkäisyssä) niin hyvin, että siedän sen makuakin ihan kohtuullisesti. Joukkoon voi puristaa myös sitruunaa, niin etova levän maku peittyy vähän paremmin. Sitruunan ja ruokasoodan sanotaan myös parantavan elimistön happo-emästasapainoa. Joku uskoo tähän, joku ei, tiede ei ole sitä kai todistanut, mutta mä sain kropan tasapainoon niillä silloin, kun antibioottikuurien takia se petti pahasti.

Vastustuskykyä voi lisätä mun suosikilla, ”flunssajuomalla”, joka siis parantaa vastustuskykyä niin flunssaa, kuin muitakin pöpöjä vastaan. Tähänkin toiset uskovat ja toiset eivät, mutta uskon ettei näitä suotta määrätä joskus jopa lääkäreidenkin toimesta. Vastustuskykyä boostaava shotti (tai voi toki tehdä myös isoon lasiin) sisältää siis inkivääriä, sitruunaa, hunajaa, kurkumaa, cayennepippuria ja omenaviinietikkaa. Maistuu hurjalta, mutta olo on sen jälkeen aivan mahtava. Kokeile ja totea sama ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
3 Comments
 • Eeri
  Posted at 10:52h, 09 elokuun Vastaa

  Heippa :)

  Kysymykseni ei mitenkään liity postaukseen, mutta onko tuo sitruspuserrin mielestäsi käytännöllinen? Verrattuna sähköllä toimivaan kuvittelen, että ainakin helpommin pestävissä.. Ja tietenkin kaunis, joten voi myös jättää pöydälle ”lojumaan” :D

  Kiva blogi sinulla, vaikka en yleensä kommentoikaa mitään, niin tykkään lueskella :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:55h, 09 elokuun Vastaa

   Siis tää on paras mahdollinen sitruspuristin mitä oon ikinä kokeillut! :D Meillä on Espanjassa sähköinen, mutta tosiaan hankala pestä. Tän sen kuin huuhtaisee nopeasti hanan alla ja voi laittaa taas pöydälle esille, ostin veneelle samanlaisen ja ovat kyllä ihan jatkuvassa päivittäisessä käytössä. Suuri suositus, vaikka monet luulevatkin näiden olevan vain kauniita sisustuselementtejä.

   • Eeri
    Posted at 11:20h, 09 elokuun Vastaa

    Kiitos nopeasta ja etenkin kivasta vastauksesta. Puristin lähti samantien tilaukseen!

    Mukavaa loppukesää, toivotaan vielä kauniita kesäpäiviä ja veneilyilmoja :)

Post A Comment