Miten jaksan lähteä treenaamaan silloin, kun ei huvita?

Tiedätte varmasti tunteen, jumppa on varattu klo 18.30 ja kotiin tullessa on mielessä kaikkea muuta kuin salille lähteminen. Sohva houkuttelee, on nälkä, pitäisi käydä kaupassa, väsyttää ja on vähän sellainen olo, kuin olisi tulossa kipeäksi. Motivaatiota treeniin ei vaan toisinaan ole. Ja kun kerran jättää menemättä, jättää helposti toisenkin ja yhtäkkiä liikunta ei ole lainkaan säännöllistä. Tiedän tuon tunteen  ja tilanteen todella hyvin. Nykyään kuitenkin liikunta on osa jokapäiväistä elämääni ja tavalla tai toisella liikun ihan joka päivä. Se on asia, joka tuo minulle hyvän olon ja siksi haluan pitää siitä kiinni. En kuitenkaan aina jokaiselle lenkille, joogatunnille tai salille lähtiessä ole superinnoissani siitä, että pääsen liikkumaan, enkä voi välttämättä aina sanoa olevani erityisen motivoitunut. Mutta juuri silloin on tärkeintä, että lähtee. Kun on päättänyt, että nyt treenataan se viisi kertaa viikossa, on paljon helpompi lähteä salille vaikka ei niin huvittaisikaan. Ei sinne jumppatunnille aina tarvita vahvaa motivaatiota tai superenergistä fiilistä. Sen saa sitten sieltä, kun vain menee. Aina ei tosin treenikään kulje niin täydellisen hyvin, mutta pääasia että tekee, eikä vain lue lehteä kuntopyörän päällä.

Olen myös huomannut, että riittävä uni on edellytys sille, että fyysisesti jaksaa ylipäätään liikkua. Mutta kannattaa myös huomioida päiväaktiivisuuden vaikutus väsymykseen. Kun tein itse fyysistä seisomatyötä ja vielä pyöräilin töihin, olin iltapäivällä aivan poikki ja harvoin jaksoin tehdä rankkoja treenejä työpäivinä. Silloin pitää vähän hidastaa ja treenata kovemmin vaikkapa viikonloppuisin ja vapaapäivinä. Kropan kuunteleminen on todella tärkeää, mutta älä sekoita laiskuutta oikeaan väsymykseen. Kyllä sen erottaa, jos haluaa. Riittävä syöminen antaa myös energiaa liikkumistakin varten. Ainakin oma suoritukseni salilla on paljon huonompi silloin, kun en ole syönyt kunnolla ennen treeniä. Perusjuttuja, mutta unohtuvat helposti kokeneemmaltakin liikkujalta. Lähtökohtaisesti tärkeintä on kuitenkin oma päätös. Aluksi voi tuntua ihan kauhelta lähteä sohvalta nostelemaan painoja, mutta usko mua, siitä tulee äkkiä tapa ja se on pian paras tapa käyttää vapaa-aikaasi. Liikunta on muuttanut elämäni ja hyvinvointini täysin, enkä ole näiden ajatusten kanssa yksin. Ehkä tänä syksynä sinäkin löydät oman lajin?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
5 Comments
 • Siiri Kiviharju
  Posted at 00:12h, 15 elokuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus ja ihanat kuvat! Itse huomaan, kun skippaan treenejä niin se näkyy aika nopeasti kokonaisvaltaisena väsymyksenä. Itse en ole tehnyt salista pakkoa, jos sali ei huvita muutan sen, vaikka lenkkeilyksi ystävän kanssa. :) Mutta täytyy kyllä sanoa, että monesti parhaat fiilikset tulee treenistä, kun ei ole millään aluksi jaksanut lähteä salille, mutta lähtee kuitenkin! :D

  https://www.siirikiviharju.com

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:02h, 15 elokuun Vastaa

   Voi kiitos, nää on itseasiassa mun kohta 4 vuotta täyttävän pojan ottamia kuvia :D Just toi on hyvä tapa, että liikkuu edes jotenkin. Ei muakaan aina huvita esim. uida niin vaihdan sen johonkin kotitreeniin tai juoksemiseen jos siltä tuntuu. Pääasia että liikkuu!

 • Annika/pellavaa ja pastellia
  Posted at 14:17h, 15 elokuun Vastaa

  Hyvä postaus! Oon ihan samaa mieltä, että jos jää odottelemaan supermotivaatiota ja innostunutta fiilistä ennen jokaista treeniä, niitä treenejä ei välttämättä tulekaan. Tärkeintä on päätös siitä että lähtee, laiskotti kuin paljon tahansa. Itse tiedän kokemuksesta, että masennus vie fyysisiä voimia ja väsymys on jatkuvaa jolloin liikunta saattaa jäädä kokonaan. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että lähden salille tai pyöräilemään joka viikko ainakin pari kertaa oli olo mikä hyvänsä. Rutiinit on hyväksi ja masennukseen auttaa kun tekee asioita vaikkei huvittaisi. Tänään kävin aamulla salilla vetämässä hyvän kiertoharjoittelutreenin ja siitä tuli hyvä mieli :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:29h, 15 elokuun Vastaa

   Niin ihana kuulla että säkin oot löytänyt taas liikunnan ilon :) Ja just siitä omasta päätöksestähän se lähtee, rutiinien muodostuminen vie aikaa, mutta ne ovat kyllä edellytys pitkäaikaiselle hyvinvoinnille. Ja liikuntahan on tehokas lääke masennuksen hoidossa ja ennen kaikkea ennaltaehkäisyssä.

 • Tavoitteena parin kilon painonpudotus? Lue nämä jutut! - MirvaAnnaMarian
  Posted at 21:24h, 04 tammikuun Vastaa

  […] Miten jaksan lähteä treenaamaan silloinkin, kun ei huvita? […]

Post A Comment