Ongelmia Tallinnassa

 

Vaikka aluksi vastustelinkin viikonloppureissuun lähtöä, totesin tänään aamukahvilla Tallinnan yllä, että onneksi lähdettiin. Ystäväperheemme oli mukana omalla veneellään ja viikonlopun mittaisen visiitin aikana pääsimme nauttimaan niin veneilystä täysin pläkällä kelillä, toinen toistaan paremmista ravintoloista ja kahviloista, treenaamaan ja rentoutumaan spassa sekä nukkumaan hotellilakanoissakin. Halusin tosiaan salille ja muu perhe kylpylään, joten otettiin  hotellihuone toiseksi yöksi. Koiratkin pääsivät nauttimaan hotellielämästä, kyllä mua vähän nauratti kun mietittiin, mitä ruokaa huonepalvelusta voisi heille tilata.. Tänään lähdimme hyvissä ajoin ajamaan kohti Helsinkiä, onneksi.

Meillähän oli jo perjantaina pieniä teknisiä ongelmia veneessä, jonka vuoksi reissu meinasi jäädä kokonaan tekemättä. Päästiin kuitenkin matkaan, mutta tänään melko pian lähdön jälkeen Tallinnan matalan kohdalla veneeseen tuli toinen vika, joka oli siis täysin riippumaton tästä perjantaisesta. Ironista, että tuo vene on toiminut niin moitteettomasti, me ollaan tehty sillä kesällä kolmen viikon mittainen reissu ja ensimmäisen varsinaisen vikansa merellä se kohtasi kolme viikkoa sitten täysin samassa paikassa kuin tänään! Varsinainen Bermudan kolmio. Siinä aallokossa paikallaan keinuessa kävi mielessä kaikki mahdolliset kauhuskenaariot palavasta veneestä, koirista uimassa keskellä Suomenlahtea, lapsen pelastusliivien kiinnityksistä ja oikeastaan kaikesta mahdollisesta, mikä voisi mennä pieleen. Meillä oli vain yksi toimiva puhelinkin, jonka akku ei ollut sekään ihan täynnä. Onneksi tuo mies on sen verran fiksu noiden koneiden kanssa, että päästiin jatkamaan matkaa – tosin vain yhdellä moottorilla. Tunnin matka venyi lopulta noin 3,5 tuntiin. Onni oli aikainen lähtö, juuri satamassa syöty lounas, kylpylässä touhuamisesta väsynyt lapsi ja veneessä sikeästi nukkuvat koirat. Tulipahan luettua kirjaa keskellä Suomenlahtea sivukaupalla ja katsottua formulatkin siinä kaikessa rauhassa ajellessa.

Onneksi tämä tapahtui vasta nyt, olisi nimittäin ollut aika kurjaa, jos sama vika olisi ilmennyt vaikkapa heinäkuussa matkalla Hankoon. Kesäreissut on nyt reissattu ja tulevalla viikolla ollaan kuitenkin lähdössä pois Suomesta, joten sinänsä onni onnettomuudessa vaikka nuo eivät yleensä olekaan mitään ihan edullisia juttuja korjata. Nyt kuitenkin ollaan turvallisesti kotona ja valmiina aloittamaan uusi kuu ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


1 Comment
  • A
    Posted at 23:23h, 02 syyskuun Vastaa

    Hei, nyt tulis vinkit hyvistä Tallinnan kahviloista ja ravintoloista enemmän kuin tarpeeseen! Viikon päästä edessä reissu Tallinnaan ja edellisestä kerrasta on jo jonkun aikaa joten mielelläni kuulisin suosituksia… Kiitos!:)

Post A Comment