Mikä ihmeen osteopatia? Hoito, joka muutti asentoni.

Viime keväänä kärsin huonosta ryhdistä. Selitin sen itselleni vain puhelimen jatkuvalla käytöllä ja kiristävillä lihaksilla. Toinen kummallinen vaivani oli kireä sisäreisi, joka haittasi usein niin joogaa, venyttelyä kuin ihan päivittäistä tekemistä vihoittelemalla aina silloin tällöin. Olin jo kertaalleen menossa näyttämään sitä liikuntavammoihin erikoistuneelle lääkärillekin, mutta jouduin perumaan ajan viime hetkellä. Sitten sain yhteydenoton Vitalitaksesta, Annelta. Hän pyysi minua kokeilemaan osteopatiaa. Anne on kolmannen vuoden osteopatiaopiskelija, pian valmis osteopaatti, ja huikean ammattitaitoinen jo nyt. Ennen kaikkea hän osaa kohdata asiakkaansa hyvin lämpimästi.

Tunnustan, etten oikeastaan tiennyt mitään osteopatiasta ennen tätä. Olin kyllä kuullut naprapaateista, osteopaateista ja kiropraktikoista. Mutta kuka tekee mitäkin? Tiesin monen vauvan saaneen apua moniin vaivoihin osteopatialla, tämän opin jo opiskeluaikoinani lasten sairaanhoidon kursseilla. Astelin Annen luokse siis aivan ummikkona, en tiennyt juuri lainkaan mistä on kyse. Aluksi Anne kartoitti terveydentilani, totesi omat ongelmakohtani ja tsekkasi ryhdin. Osteopatialla voidaan hoitaa niin laaja-alaisesti kehoa, että kokonaisvaltainen katsaus omaan hyvinvointiin on ennen hoidon aloittamista paikallaan. Anne kertoi, että moni hänen asiakkaistaan on ensimmäisellä kerralla ihmetellyt, kun hoito ei juurikaan ”tunnu missään” eli osteopaatti vain ikään kuin pitää käsiä paikoillaan kehon osien päällä.

Hoito alkoi jalkojen käsittelyllä. Jo ensi kosketuksesta lähtien tajusin, että kehossani tapahtuu jotain suurta. Anne piti vain käsiään nilkkojeni päällä ja sai koko kroppani rentoutumaan. Hän löysi kehostani ongelmakohtia, joiden olemassaolosta en tiennyt ollenkaan. Ajattelin aina toipuneeni esimerkiksi sektiosta hyvin, mutta neljän vuoden jälkeenkin haava-alue kiristeli ja vaikutti esimerkiksi lantioni asentoon. Ihmeellistä. Tunnin hoidon jälkeen kroppani oli paitsi rentoutunut, myös aivan eri asennossa. Menin ystäväni kanssa lounaalle ja kävelykin tuntui kummalliselta.

Noin viikon ajan hoidon jälkeen kärsin jonkin verran alaselkäkivuista, mutta Anne sanoi sen kuuluvan asiaan. Kroppa totuttelee uuteen asentoon. Kävin hoidossa kahdesti ja koko asentoni muuttui. Lantioni palasi sille kohdalle, missä se oli aiemmin ollut. Siis näen eron jopa silmällä, saati miltä se tuntuu. Oloni muuttui kokonaisvaltaisesti, ryhti parani kuin itsestään ja syynä siihen saattoi olla myös kiristävä sektioarpi. Olin rentoutuneempi kuin yhdenkään hieronnan jälkeen, keho tuntui ja näytti erilaiselta. Hämmästykseni oli niin suurta, että puhuin varmaan viikon läheisilleni osteopatian ihmeellisyydestä. Toisen hoitokerran jälkeen kroppa oli tasapainossa, mutta Anne suositteli käymään vaikka muutaman kerran vuodessa hoidossa, jotta tulosta voidaan ylläpitää. Osteopatia on siinä suhteessa myös edullista, sillä hoitokertoja ei tarvita kymmeniä, että tuloksia syntyy. Toki osa, esimerkiksi kroonistuneet vaivat, vaativat pitkäaikaista hoitamista. Nyt omasta hoidostani on jo pari-kolme kuukautta, mutta huomaan edelleen kuinka uintiasentoni on muuttunut lantion asennon myötä ja uinti tuntuu itseasiassa paljon helpommalta kuin ennen. Samoin juoksussa huomasin asennon muutoksen vaikutuksen juoksutekniikaan. Ihmeellistä!

Osteopatiasta voit lukea tarkemmin tämän linkin takaa. Vitalitaksen sivuilla on niin kattavasti kerrottu tästä hoitomuodosta, etten lähtenyt sitä itse mitenkään tiivistelemään. Koska se auttaa vaivaan kuin vaivaan ja sopii kaiken ikäisille vauvasta vanhuksiin, voin lämpimästi suositella teille jokaiselle visiittiä Annen luona Vitalitaksessa. Paitsi tehokas hoito, Anne itse on aivan ihana tyyppi, jota haluat vain halata hoitosi päätteeksi. Anne työskentelee Keravalla, mutta hänen luokseen pääsee nopeasti junalla. Lupaan, että kiität itseäsi hoitosi jälkeen.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


No Comments

Post A Comment