Superfoodit – mitä mieltä olen niistä?

Sain lukijaltani postaustoiveen superfoodeista. Jo aivan liian kauan aikaa sitten, mutta unohdin julkaista tämän! Anteeksi <3 Mitä itse käytän ja miten niitä käytän, jos käytän? Superfoodit tulivat jäädäkseen muutama vuosi sitten ja nykyään niitä saa ihan jo lähikaupankin hyllyltä. Mitä superfood sitten on? Superfoodiksi luokitellaan tavallista ravintorikkaampi luonnonmukaisesti tuotettu tai luonnosta kerätty raaka-aine. Superfoodit sisältävät runsaasti esimerkiksi vitamiineja, antioksidantteja, aminohappoja ja mineraaleja. Ne ovat puhtaita raaka-aineita ilman lisä- tai säilöntäaineita. Nykyään moni syö superfoodeja ihan huomaamattaan, kun ei edes ajattele niissä olevan mitään sen ”superimpaa” kuin tavallisissakaan ruoka-aineissa. Esimerkiksi kookosöljy luokitellaan superfoodiksi, mitä en oikeastaan itsekään tule koskaan ajatelleeksi. Jos nyt pitäydytään kuitenkin näissä superfood-hyllyiltä löytyvissä tuotteissa, niistä itselläni on käytössä seuraavia juttuja.. Tähän väliin haluan muuten sanoa, että superfoodeja  kannattaa käyttää vähän kausittain ja vuorotellen. Ei niin, että syö kaikkia yhtä aikaa monta vuotta putkeen. Elimistö adaptoituu kaikelle jo lyhyessäkin ajassa ja kohta niistä ei ehkä olekaan enää apua. Miellän itse superfoodit lähinnä vain poikkeuksellisen ravintorikkaiksi ruoka-aineiksi, joten en varsinaisesti käytä niistä mitään sellaisenaan ainakaan kovin pitkään. En siis todellakaan nauti näitä kaikkia päivittäin, vaan saatan esimerkiksi kausittain käyttää yhden purkin ashwagandhaa ja seuraavassa kuussa ostaa vaikka paketin reishijuomaa. Yleensä unohdan muutaman päivän jälkeen, mutta sitten taas vähän stressaavampana iltana kaivan ashwagandhan kaapista ja teen siitä ilta”teen”. Vähän kaikkea silloin tällöin, sen olen kokenut itselleni parhaimmaksi tavaksi. Muun muassa seuraavia..

Maca tasapainottaa hormonitoimintaa. Tuttavani tuli raskaaksi kun aloitti macan säännöllisen käytön, kun aiemmin heillä oli ollut lapsettomuusongelmia. Emme voi tietenkään tietää, oliko se macan ansiota, mutta tämä ei ole ainut tällainen tarina. Maca toimii hyvin esimerkiksi naisilla, joilla on alentunut estrogeenin tuotanto tai häiriintynyt estrogeeni-progesteronitaso esimerkiksi stressin takia. Ja on sen sanottu kohentavan myös mielialaakin, sekä piristävän. Sitä suositellaan usein käytettäväksi esimerkiksi e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Taisin itsekin käyttää sitä juuri silloin vähän pidemmän pätkän. Maca on mun mielestä ihan kauhean HYVÄN makuista, joten voisin syödä sitä ihan jo senkin takia. Yleensä kukaan ei tykkää siitä, joten markkinoille on tullut macaa myös kapseleina.

Chia-siemenet no nämä ovat mulla päivittäisessä käytössä. Vatsa rakastaa chiaa ja niistä saa superhyviä tuorepuuroja ja sopivat ne mainiosti myös lämpimän kaurapuuron sekaan. Otan chiasiemenet mukaan aina matkustaessani ja teen niistä itselleni välipaloja jääkaappiin tai minibaariin.

Kookosöljy laitan tätä aina ruokalusikallisen puuroon. Hyvää ja toimii myös iholla! Kookosöljyä olen käyttänyt jo monta vuotta.

Spirulina puhdistaa kehoa ja poistaa ”myrkkyjä” eli toimii hyvänä detoxina. Se myös piristää, eli älä käytä illalla! Mulla on käytössä viherjauhe, jossa on spirulinaa ja chlorellaa yhdessä. Koska ne maistuvat aivan hirveälle (akvaariovedelle), parempi kaksi pahaa yhdessä kuin erikseen. Chlorella sitoo myrkyt, spirulina poistaa ne. Sisältää hurjat määrät lehtivihreää, virkistää ja näistä saa myös paljon rautaa! Jos et tiedä mitä oireita helvetillinen raudanpuute aiheuttaa, lue tämä.

Chlorella ks. ylläoleva kohta

MSM mulla on MSM:n käyttö jäänyt viimeaikoina vähemmälle (sain siitä(kin) vatsaoireita), mutta vitsi mikä hyödyllinen jauhe se onkaan! Monet tuttavani, jotka kärsivät erilaisista niveloireista, ovat saaneet sillä suuren avun kipuihin, mutta MSM vahvistaa myös silmin nähden hiuksia ja kynsiä. Ihon kuntoonkin sen on sanottu vaikuttavan positiivisesti. Syy muuten miksi kirjoitan näin yleistäen näistä superfoodeista, on se, etten voi sanoa itse 100% varmasti että onko esimerkiksi juuri MSM tehnyt ihostani raikkaamman näköisen, vai onko syy ylipäätään terveellisissä elämäntavoissa tai vaikka jossain tietyssä kosmetiikkatuotteessa.

Ashwagandha lievittää stressiä ja rauhoittaa vaihtelevia mielialoja. Sen juomisesta tulee jo itsessään jotenkin rauhallinen olo. Sekoitan ashwagandhaa toisinaan iltaisin kiehuvaan veteen ja lisään joukkoon muutaman palan inkivääriä. Toimii siis täydellisenä rentouttajana ennen nukkumaanmenoa.

Reishi ihmesienijuoma, joka saa yleensä ensimmäisten käyttökertojen jälkeen näkemään todella sekavia unia. Kirjoitin joskus ajat sitten reishijuomasta ihan oman postauksen, voit lukea sen täältä. Hullun tehokas tuote ainakin tuo reishi”tee”, kannattaa aloittaa käyttö varovasti. Parantaa unta, rauhoittaa mieltä ja rentouttaa pitkällä tähtäimellä. En olekaan aikoihin käyttänyt reishiä, joten taidan kipaista jo viikonloppuna Ruohonjuuresta paketillisen tätä..

Mitä superfoodeja te käytätte?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
No Comments

Post A Comment