Takkiklassikko, joka sopii kaikille

 

 

Musta villakangastakki on klassikkojen klassikko. Sille on yhtä paljon käyttöä kuin nahkatakille (kyllä, Suomessa pukeudut oikeastaan puolet vuodesta talvitakkiin) ja se on paljon käytännöllisempi ja parempi sijoitus kuin esimerkiksi hyvin lyhyen aikaa palveleva trenssi. Mulla on ollut jo monta vuotta Burberryn villakangastakki, mutta koska se on duffelimallinen ja vähän lyhyt, kaipasin sen rinnalle pidempää ja yksinkertaisempaa mallia. Olisin ehkä halunnut vieläkin pidemmän, jotta olisin voinut käyttää takkia myös hieman pidempihelmaisten mekkojen kanssa juhliin lähtiessä, sillä inhoan sitä, kun mekon helma näkyy takin alta, mutta tämä takki istui niin hyvin ja oli niin nätti housujen kanssa, että halusin sen. Sitä paitsi luulen lopulta käyttäväni tätä polvipituista mallia kuitenkin enemmän. Filippa K:n villakangastakissa on napitus, mutta myös vyö, joka tuo takkiin kivasti vähän naisellisuutta, eikä se roiku päällä. Kuitenkin haluan takkiini aina napit, sillä pelkästään solmittavat takit ovat vähän hankalia. Aina auki, tuulee sisään, on rypyssä tai ei istu.

Musta villakangastakki sopii tyyliin kuin tyyliin. Sitä saa asustettua, siihen voi tuoda väriä tai voi pitäytyä kokomustassa lookissa, joka toimii tietysti aina. Malleja on niin paljon erilaisia, että jokaiselle löytyy joku. Koska villakangastakki ei mene koskaan pois muodista, se on myös vaatekappale johon kannattaa sijoittaa vähän enemmän rahaakin. Suosittelen valitsemaan takin, jossa on vähintään puolet villaa, silloin se lämmittää ja pysyy siistinä pidempään. Keinokuituiset ”villa”kangastakit kun nyppyyntyvät, niitä ei enää kammatakaan siistiksi. Villaa sen sijaan voi huoltaa ja se ihan oikeasti lämmittääkin.

Äiti sanoi jo yläasteella pakkaspäivinä, että ota villakangastakki, älä sitä lyhyttä toppatakkia. Ja niin äiti myös harjasi takin joka ikinen kerta puhtaaksi karvoista, ennen kuin lähdin ulos. Nyt kun mietin sitä, sehän oli ihan äsken. Vaikka siitä on VIISITOISTA vuotta. Muistin tuon eilenkin, kun teippiharjasin tätä takkia aamulla. Haha, en taida kyllä edelleenkään pitää itseäni aikuisena.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
2 Comments
 • Roosa
  Posted at 18:26h, 21 lokakuun Vastaa

  Olen itsekin etsinyt jo muutaman syksyn uutta villakangastakkia, joka olisi mielellään lähes pohjepituinen. Laadukas villakangastakki on ehdottomasti hyvä sijoitus, mutta entisenä takkimyyjänä mun on pakko sanoa, että teippiharjan sijaan käytä vaateharjaa villakankaan kanssa! Teippiharjasta voi irrota liimaa villakankaaseen, ja liiman kerrostuessa…Noh, villakangas muuttuu itse vähitellen teippiharjaksi, johon tarttuu vain enemmän ja enemmän nukkaa ja hiuksia. Pieni valinta joka voi tuoda takillesi paljon lisää käyttöikää!

  Kohta nähdään!

  xx Roosa

  • mirvaannamarian
   Posted at 18:42h, 21 lokakuun Vastaa

   No kato mä olin jo unohtanut sen harjan olemassaolon, löytyy ja otan sen heti käyttöön ;) Onneks mulla on oma ex-takkimyyjä, ostin muuten perjantaina Monclerin että kiitos vaan vinkistä :D <3

Post A Comment