Jouluvalmisteluja yhdessä

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssa

Muistelen joka vuosi lämmöllä lapsuuden jouluja. Aikuistumisen huonoja puolia ovat olleetkin nimenomaan joulut, ne eivät ole aina tuntuneet samoilta kuin lapsena ja monena vuonna olen joutunut oikein etsimällä etsimään sitä joulutunnelmaa. Stressi siitä, kun ei tunnukaan joululta, on vienyt joulumieltä entisestään. Oman lapsen syntymän jälkeen joulu alkoi taas tuntua vähän enemmän joululta ja viime vuonna Micaelin ollessa kolmevuotias, ensimmäisen kerran aloimme yhdessä oikein odottaa joulua hyvissä ajoin. Nyt pojan ollessa nelivuotias, joulun odotus on noussut omassa mielessänikin sinne lapsuusvuosien tasolle ja lapsen riemu yhteisistä jouluvalmisteluista oikein sulattaa sydämen. Micael on kesästä asti kysellyt milloin saa juoda glögiä ja kuunnella joululauluja ja yhdessä sovittiin, että marraskuun ensimmäinen päivä. Siitä alkoi meidän joulunalusaika. Marraskuu on vuoden synkin kuukausi, mutta jouluvalmistelut tekevät siitä lopulta yhden vuoden parhaimmista. Vielä ei ole liian kiire, vaan voi keskittyä nauttimaan lähestyvän joulukuun tunnelmasta.

Joulusiivousta en ole tehnyt enää vuosiin, sillä haluan pitää kodin mahdollisimman siistinä ympäri vuoden. Kuitenkin joulusiivous on perinne, jonka haluan säilyttää, mutta kuitenkin muokata itseni näköiseksi. Micaelin kanssa yhdessä pyyhittiin pöytiä ja tasoja jouluvaloja varten, kaivettiin vihdoin esiin talvitakit, putsattiin niistä ja -neuleista nukat nukkaimurilla sekä pakattiin kesäiset kukat ja maljakot joulun ajaksi kaappiin. Tilattiin matoille pesut ja putsattiin edelllisvuoden valoja ja kynttilöitä pölyistä. Edellisenä iltana leivottiin piparkakkutalo ja piparin tuoksuisessa kodissa oli niin tunnelmallista kuunnella joululauluja ja siivota yhdessä kotia. Siivouksessa meillä oli apuna Tokmannin Iisi -siivoustuotteet, joista yleispuhdistusaine on mun lemppari. Yhdellä puhdistusaineella saa siivottua kodin kaikki pinnat, sillä se ei jätä jälkiä lasipintoihin, joita meidän kodissa on paljon. Olen aiemminkin ostanut paljon noita Iisin siivousjuttuja, sillä äidin entisen kodin lähellä oli Tokmanni ja kävin siellä aina kosmetiikka- ja siivousostoksilla äidin luona kyläillessä. Micael on äitinsä kaltainen innokas siivooja, mutta toistaiseksi vielä lahjakkaampi kuitenkin siinä sotkemisessa, vaikka innoissaan joulusiivousta tekikin.

Ensimmäiset jouluvalot laitoin jo hyvissä ajoin lokakuussa. Nuo Tokmannin Kotikulta -pallovalot ovat niin neutraaleja, että niitä voi pitää ihan hyvin syksystä kevääseen saakka. Nyt kuun vaihtuessa toin kuitenkin jo selkeästi jouluisia koristeita ja lisää valoja kotiin. Näitä oli niin hauskaa laittaa yhdessä paikoilleen, vaikka lahjapakettivalot (myös Tokmannin Kotikulta -mallistoa) eivät meinanneetkaan päätyä ensin ihan sinne mihin suunniteltiin.. Odotan jo joulukuusen laittoa, nuo ovatkin täydelliset valot kuusen alle, sillä oikeita paketteja ei voi neljävuotiaan kiusaksi kuusen alle laittaa. Tokmannin jouluvalovalikoimassa on myös paljon paristoilla toimivia valoja, jotka ovat meille ihan ykkösvaihtoehtoja, koska tykkään siitä että on paljon valoja, mutta esimerkiksi eteisessä meillä ei ole yhtään pistorasiaa (?!), joten paristoilla toimivat valot ottavat nyt vieraat vastaan ja luovat joulun tunnelmaa hämärään eteiseen. Tykkään pitää valoja myös pöydillä, joten tällaiset valot ovat ainoa vaihtoehto sohvapöydälle, joka on sijoitettu keskelle lattiaa.

Tänä vuonna laitan kuusen kyllä aikaisin, sillä joulun olemme Lapissa ja palaamme sieltä vasta vuodenvaihteen jälkeen. Sitä paitsi kun jouluvalmistelut aloittaa ajoissa, selviää pimeästä marraskuustakin paljon paremmalla mielellä. Lapsen jouluilo ja malttamaton joulun odotus tarttuvat aikuisiinkin ja ensimmäistä kertaa sitten oman lapsuuteni on tuntunut ihan oikeasti joululta, jo nyt! Molemmissa lapsuudenkodeissani laitettiin aina paljon ruokaa ja leivottiin. Äiti tekee edelleen maailman kauneimmat piparkakut, mutta tänä vuonna yllätin itseni ja teimme jopa piparkakkutalon jo viime viikonloppuna. Hymyilin vain itsekseni, kuinka elämä onkaan mennyt siihen pisteeseen, että paistamme lauantai-iltana yhdessä joulupipareita, koko perhe ♥

Oletteko te aloittaneet jo jouluvalmisteluja? Jos joulukoristeet ja -valot ovat vielä hankkimatta tai kaipaat entisiin päivitystä, käy kurkkaamassa Tokmannin kattava valikoima. Tuotteita saa tilattua kätevästi myös verkkokaupasta jos ei ehdi ostoksille, mutta Helsingissä ainakin myymälöitä on niin hyvillä sijainneilla keskustassa ja lähialueilla, että käyn usein Tokmannilla kun kotiin tai toimistolle tarvitsee esimerkiksi juuri noita siivoustarvikkeita. Tai jouluvaloja, niitä ei koskaan ole liikaa ;)

Ja hei ekstrana ihan supervinkki talven varalle, Tokmannilta olen ostanut maailman parhaimmat fleecevuorelliset sukkikset jo vuosia sitten, hamstrasin niitä taas viime visiitillä. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin erinomainen!

           Yhteistyössä: Tokmanni &


12 Comments
 • Tuuli
  Posted at 09:45h, 09 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä Tokmannin sukkiksista, tarkoitat varmaan niitä Thermosukkahousuja? Ihan parhaita. Eikä mene rikki millään.

  Toi pinkki pölyrätti mikä näkyy kuvassa pöydällä, on mun toinen suosikki. Just sopivan kokoinen mun mielestä. Taisin löytää ne pari vuotta sitten ja sen jälkeen en oo muita käyttäny. Kestää hyvin konepesun.

  Muuten oon vähän pettyny ainakin meidän Tokmanniin :-( Tarjoustuotteet on AINA loppu, henkilökuntaa ei näy ja sitten kun joskus jonkun sattuu löytämään, niin palvelua ei oikein saa. Harmi, ennen kävin todella usein Tokmannilla, nykyään vain kun on ”pakko”.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:45h, 10 marraskuun Vastaa

   Just ne thermosukkikset, aivan superhyvät! :D

   Ja onpa harmi jos sulla on huonoja kokemuksia, ootko antanut palautetta? :( Jos he reagoisivat siihen ja saisit hyvän ostoskokemuksesi takaisin.

 • ida ihana
  Posted at 10:41h, 09 marraskuun Vastaa

  Ihanaa joulufiilistelyä!:) Lasten joulussa on jotakin taianomaista, ja se taika rakennetaan yhdessä odotuksessa ja valmisteluilla parhaiten :)<3

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:44h, 10 marraskuun Vastaa

   No just näin, on niin ihana seurata miten näinkin pieni jo odottaa joulua, vaikka ymmärtää että siihen on vielä pidempikin aika kuin muutama yö.. <3 Ajoissa on hyvä aloittaa!

 • Nelli
  Posted at 14:27h, 09 marraskuun Vastaa

  Niin ihana tunnelma näissä kuvissa! <3

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:43h, 10 marraskuun Vastaa

   Kiitos Nelli <3

 • PiPa
  Posted at 20:25h, 09 marraskuun Vastaa

  Teillä asuu ihana valloittava tonttu😍hän saa hykerryttävän hyvänmielen❤️
  Tokamannilla en ole koskaan käynyt, joten en heidän tuotteistaan tiedä mitään. Hmm….pitääpä miettiä käyntiä joskus.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:43h, 10 marraskuun Vastaa

   Hän on kyllä hurmaava pikkutonttu :D <3 Käy kuule ihmeessä, kerrankin jossain on edullista shoppailla!

 • Sini
  Posted at 21:16h, 09 marraskuun Vastaa

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:42h, 10 marraskuun Vastaa

   Voi kiitos <3 Rakastan tätä joulunalusajan tunnelmaa, kun ei oo vielä niin kauheeta kiirettä ja saa vain fiilistellä rauhassa.. Ja vähitellen koristella kotia!

 • Have an Ice Day
  Posted at 00:47h, 10 marraskuun Vastaa

  Siis niin upeita kuvia, upeat värit, ihan kuin jostain muoti- tai sisustuslehdestä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:42h, 10 marraskuun Vastaa

   Voi kiitos, ihan häkellyin kommentistasi :’) <3

Post A Comment