Tavoitteet vuodelle 2019 ja kuinka aion niihin päästä

Kaikki kirjoittavat kovasti uudenvuoden lupauksia ja tavoitteita tulevalle vuodelle. Niitä on kiva lukea ja niistä saa inspiraatiota omiinkin tavoitteisiin ja suunnitelmiin, mutta ainakin minusta on aina erityisen kiva kuulla kuinka niihin tavoitteisiin aiotaan päästä. Niistä saa motivaatiota ja itsekin tulee mietittyä, ovatko omat lupaukset ja tavoitteet realistisia kun keinot niiden saavuttamiseen on mietittävä etukäteen. Ehkä niin tulee myös toimittua helpommin omien tavoitteiden eteen, monet kun jäävät lopulta ajatuksen asteelle ja toteuttamatta vuoden tuodessa niitä yllättäviä esteitä eteen. Saa nähdä, mitä vuoden lopussa ajattelen näistä. Mitä toteutui, mitä ei. Kuitenkin juuri nyt, lupaan itselleni, että vuonna 2019 mä aion..

Treenata kovaa Siis eri lailla kuin aiemmin. Olen ollut sellainen hyvän olon liikkuja, mutta olen myös huomannut että itselleni sopii sittenkin ennemmin tyyli, että laatu korvaa määrän ja kun treenataan kunnolla, ei tarvitse liikkua edes ihan niin usein. Sillä lepopäiviä jos jotain mä tarvitsen. Miten? Vaatii vielä suunnitelman.

Tehdä rahaa Suhteeni rahaan on muuttanut muotoaan elämässäni muutaman viimeisen vuoden aikana aivan täysin. Rahaa ei tarvitse kuin sen x-määrän jonka jälkeen onnellisuus ei lisäänny kyllä ollenkaan, voi käydä jopa päinvastoin. Sen sijaan haluan turvata myös omalta osaltani lapseni tulevaisuuden ja koska mieheni on esimerkiksi sijoittamisessa hyvin kunnianhimoinen ja määrätietoinen, haluan olla sitä myös itse omalta osaltani. Miten? Ostin jo elämäni ensimmäiset sijoituskohteet ja tarkoitukseni on hankkia niitä myöhemmin lisää. Yritän tehdä tänä vuonna vain fiksuja ostoksia ja kuluttaa kaikin puolin järkevästi tänä vuonna.

Tehdä paremmin, mutta vähemmän Eli vähentää paljon kaikkea turhaa tekemistä ja keskittyä oikeasti merkityksellisiin töihin, harrastuksiin ja vaikkapa kotitöihin. Nykyään ihaillaan liikaa sitä, kuinka ihmisillä on monta rautaa tulessa. Ennemmin keskityn täysillä yhteen asiaan kerrallaan.

Motivaation ja inspiraation säilyttäminen Olen ollut koko alkuvuoden todella inspiroitunut kehittymään ja menemään elämässäni eteenpäin. Tämän kun saisi säilytettyä ikuisesti! Olen myös supermotivoitunut niin treenaamisen kuin työnteon suhteenkin. Haluan pitää tästä kiinni. Miten? Tekemällä paljon juuri niitä asioita joista nautin ja pitämällä kiitollisuuspäiväkirjaa. Minimoimalla negatiiviset asiat ja ihmiset elämässäni sekä panostamalla hyvinvointiini. Mukavuusalueelta poistuminen tuo haasteita ja onnistumisen tunteita, jotka taas luovat inspiraatiota ja motivaatiota entistä enemmän.

Lisää ulkoilua Hullaannuin Lapissa taas raittiiseen ulkoilmaan ja sen piristävään (ja kaunistavaan) vaikutukseen. Lupasin tänä vuonna ulkoilla paljon enemmän ja nyt tammikuussa se on ainakin ihanasti toteutunut kun ollaan ulkoiltu koko perhe niin puistoilun, pulkkamäen, luistelun kuin lenkkeilyn muodossa. Kesällä tulee onneksi ulkoiltua veneellä. Miten? Ottamalla mukaan koko perheen ja sopimalla ulkoiluista etukäteen. Hankkimalla kunnon varusteet jokaiselle säälle ja keksimällä uusia liikuntatapoja. Maco osti juuri uuden veneen joten kesällä tulee ainakin oltua entistäkin enemmän ulkona! Koirat jaksavat kävellä pitkiäkin matkoja, joten hyötyliikuntaa säällä kuin säällä.

Enemmän joogaa Tähän haluan panostaa kunnolla. Jooga piti minut järjissäni syksyn sairaskuukausina ja se, jos mikä avaa tukkoisen kehon. Jooga on itselleni myös paras mahdollinen tapa venytellä. Se rentouttaa, mutta samalla virkistää ja rauhoittaa mieltä. Haluan tänä vuonna ehdottomasti joogata enemmän. Miten? Haluan ostaa joogakortin salille johonkin tässä lähellä. Jos tiedät hyviä joogasaleja keskustan alueella, mieluiten vielä lähempänä Ullanlinnaa/Eiraa/Punavuorta, vinkkaa mulle sellainen. Hot tunnit ovat välttämättömyys.

Hoitaa ihoani paremmin Tähän olen alkanut panostaa jo nyt. Hyvinvoiva iho huomataan ja se saa näyttämään terveeltä ja energiseltä. Miten? Säännölliset puhdistukset ja hemmotteluhoidot ammattilaisella sekä huolellinen kotihoito ovat kaiken a ja o. Olen löytänyt onneksi itselleni hyvin sopivat rutiinit ja hoitotuotteet, joten huolellinen ihonhoito alkaa löytää paikkansa elämässäni. Tänä vuonna lupaan itselleni etten mene enää i-ki-nä meikit naamassa nukkumaan, en vaikka olisin millaisessa hutikassa.

Olla paljon enemmän ZEN Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta mun on pakko. Ylirasituksesta ja muista terveyspulmista selvinneenä tiedän, etten enää koskaan halua siihen helvettiin. On pakko osata rentoutua ja olla stressaamatta. On lopetettava suorittaminen. On oltava siis ihan zen kiireisessäkin arjessa kaiken stressin keskellä. Miten? Helpommin sanottu kuin tehty, mutta mulle paras motivaatio pitää kiinni tästä rentoudesta ja yrittää olla huoleton, on ajatella millaista elämäni oli viime syksynä (ja paljon ennen sitä mutta en tajunnut sen johtuvan rasituksesta). Ei enää ikinä.

Mitä sä lupasit tänä vuonna ja miten aiot pitää omat lupauksesi?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria

 


No Comments

Post A Comment