Mielen voima pystyy mihin tahansa, mutta miten harjoittaa sitä?

Ehkä mielenkiintoisin asia koko maailmassa on ihmisen mieli. Miksi ajattelemme tietyllä tavalla, tunteet ja niiden kokeminen, mielen vaikutus fyysiseen terveyteen.. Voisin lukea näistä asioista loputtoman paljon. Aiemmin en edes ajatellut omaa mieltäni saati sen terveyttä tai vahvuutta. Iän myötä sitä on taas viisastunut ja alkanut tarkastella omaa mieltä aivan eri tavalla. Vaikka olen pitänyt itseäni aina pikemminkin herkkänä ja vähän jopa taivaanrannanmaalarina, olen alkanut ymmärtää että mieleni on itseasiassa hyvinkin vahva.

Keskustelin minulle täysin tuntemattoman ihmisen kanssa hänen sokeririippuvuudestaan (kyllä, ajaudun usein mitä kummallisimpiin keskusteluihin tuntemattomien kanssa) ja totesin vain hänelle, että kyllähän siitä pääsee, kun on vaan pari viikkoa syömättä sokeria niin pahin koukku laantuu. Hän ei pysty olemaan kuulemma edes seuraavaan ateriaan asti. ”Mutta päätät vaan ettet syö” oli vastaukseni. Hänelle se ei vaan ollut vaihtoehto miltään kantilta tarkasteltuna. Palasin ajatuksissani taaksepäin, omaan sokeririippuvuusaikaani. Söin helposti levyllisen suklaata tai pussin Panttereita kerralla. Parasta, mitä kaupasta pystyi ostaa, olivat tietysti karkit. Elin vuosia sokerikoukussa, eikä mieleni osannut sieltä pois. Mutta pääsin siitä eroon. Ratkaisuna oli tietysti terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä riittävästi ruokaa (energiavaje tekee helposti älyttömän makeanhimon) mutta ennen kaikkea mieleni vahvistuminen, sillä se on avaintekijä onnistumisessa silloin, kun lopputulos vaatii pieniä koettelemuksia ja poistumista mukavuusalueelta. Pahimmasta sokerikoukusta muuten pääsee, kun on kaksi viikkoa ilman valkoista sokeria, mutta syö samalla luonnollisesti makeita juttuja kuten hedelmiä jne. On tärkeää tunnistaa milloin kyseessä on se huono, koukuttava valkoinen sokeri. No, tämä meni nyt vähän ohi varsinaisen aiheen.

Vahva mieli päättää jotain etukäteen ja keho toteuttaa sen. Siksi on tärkeää harjoittaa mielen lujuutta. Asettaa itselleen ensin pieniä tavoitteita ja päästä niihin. Mieli muistaa onnistumisen ja sen, että pääsit mielitekojesi ohi. Haaveiletko kenties olevasi vähän sosiaalisempia tai kaikin puolin lumoavampi tyyppi? Päätä, että nyt alat olla sellainen. Kuvittele itsesi tilanteisiin joissa haluaisit olla, sellaisena kuin haluaisit olla. Jos uskottelet itsellesi, että olet kaikille ihan tylsä näkymätön tavis, et voi koskaan muuttua vaikka muutos olisikin se, mistä pohjimmiltasi haaveilet. Mielikuvaharjoittelu auttaa pääsemään kohti unelmia, vaikka se kuulostaakin tylsältä. Ei turhaan sanota, if you can dream it, you can do it.

Vahva mieli kun on myös optimistinen. Pessimistisyys on keino suojella itseään pettymyksiltä. Niinä aikoina, kun itsekin olen ollut heikko, olen ollut myös kovin pessimistinen. Siksi on tärkeää tehdä omalta osin kaikki voitavansa elämänlaatunsa parantamiseksi. Mieltä eivät ainakaan vahvista kuluttavat ihmissuhteet, väärä työpaikka, epämiellyttävä asuinpaikka tai jatkuva stressi. Kuulostiko tutulta? Mieltä voi vahvistaa myös ajattelemalla säännöllisesti niitä hyviä asioita, joita elämässäsi on. Kiitollisuuspäiväkirja auttoi unohtamaan monet itsestäänselvyydet. Tähän postaukseen kokosin kuvia niistä asioista elämässäni, jotka vahvistavat mieltäni tavalla tai toisella ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


3 Comments
 • Maria
  Posted at 09:35h, 11 tammikuun Vastaa

  Moikka Mirva

  jälleen teksti, joka voisi olla niin mun kynällä kirjoitettu :)

  Kiitos tästä ♥

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:25h, 11 tammikuun Vastaa

   Voi kiitos Maria ❤️ Sun postaus oli eka jonka luin aamulla ja vitsi minkä sävyn se antoi päivään. Jos vaan oikein kovasti uskoo ja eikä luovuta niin voi tapahtua mitä vaan❤️

 • Jäikö elämäntapamuutos tekemättä? Uusi yritys nyt! - MirvaAnnaMarian
  Posted at 12:40h, 21 maaliskuun Vastaa

  […] Mielen voima pystyy mihin tahansa […]

Post A Comment