Kiitollisuuspäiväkirja ei ole ollenkaan niin tylsä miltä kuulostaa – näin se muutti omaa elämääni

 

Tein jonkin aikaa sitten päivitetyn VIA-luonnetestin ja sen mukaan vahvin ominaisuuteni on nimenomaan kiitollisuus. Että siinä kaikille teille, jotka somekanavieni perusteella miellätte mut kiittämättömäksi! Olen tällä hetkellä aivan valtavan kiitollinen monista asioista elämässäni ja pidän myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Minusta on sen myötä tullut paljon positiivisempi, innostuneempi ja energisempi tyyppi. Siis ihan sen takia, että listaan joka päivä ylös kiitollisuuden aiheita elämässäni. Kiitollisuuspäiväkirja ja sen pitäminen nousi pinnalle jo muutama vuosi sitten ja ainakin itse muistan aluksi ajatelleen sen olevan tarpeen vain niille peruskiittämättömille valittajatyypeille. En nähnyt itseäni ennen nukkumaan menoa sängyn vieressä kirjoittamassa päivän kiitollisuuden aiheita ylös, vaikka niitä ihan säännöllisesti päivän aikana ajattelenkin.

 

 

En kyllä näe edelleenkään. Nukkumaan mennessä suihkautan rauhoittavien yrttien tuoksua tyynylle ja nukahdan heti sänkyyn päästyäni, ei siinä vaiheessa jaksa enää kirjoittaa. Sen sijaan kirjaan kiitollisuuden aiheita ylös kalenteriini. Kun keskittyy siihen hyvään mitä jo on, elämä tuo eteen lisää hyvää. Ei ehkä tarvitsekaan jatkuvasti kaikkea uutta vaan juuri nyt on hyvä. Negatiiviset ajatukset ja turha valittaminen sekä jatkuva vaatiminen jäävät vähemmälle. Kiitollisuuspäiväkirjan myötä elämä tuntuu myös paljon merkityksellisemmältä. Siis vain sen takia, että olen alkanut listata ylös asioita, joista olen kiitollinen juuri nyt.

 

 

Kiitollisuuspäiväkirjaan voi kirjoittaa mitä tahansa. Hyvä hiuspäivä voi olla kiitollisuuden aihe siinä, missä elossa olevat isovanhemmatkin. Niitä listatessa ja vaikka myöhemmin listauksia lukiessa saavuttaa jopa vähän ihmeellisenkin hyvän olon. Eikä aina tarvitse edes kirjoittaa, samanlaisen hyvänolontunteen ja positiivisempia ajatuksia voi saavuttaa ihan vain miettimällä niitä asioita, jotka juuri nyt ovat oikein hyvin ja joita meinaa saman päivän aikana listata kiitollisuuspäiväkirjaan. Ideana ei kannata pitää pelkästään sitä, että vahvistaisit kiitollisuuttasi. Kun listaat ylös näitä hyviä asioita ja tarkastelet niitä myöhemmin, huomaat konkreettisemmin, mitkä asiat toistuvat usein. Ne ovat niitä, joita aivan erityisesti kannattaa pitää elämässä. Ehkä ne ovat myös vahvuuksiasi. Itselläni toistuvat kiitollisuuspäiväkirjassani eniten liikuntaan, hyvään oloon ja aikaisiin aamuihin liittyvät asiat, jos nyt en siis ota huomioon näitä tärkeimpiä asioita, perhettä ja terveyttä.

 

 

Vaikka kuinka ensin epäilinkin, mitenhän kiitollisuuspäiväkirjani kanssa käy, se on tuonut elämääni paljon hyvää. Hyviä ajatuksia ja positiivisia tunteita. Tänään olen ollut kiitollinen esimerkiksi hyvin sujuneesta aamusta, lapsen hauskoista vitseistä, poikkeuksellisen maukkaasta arkiruoasta ja uusista kynsistä. Päivänä, jolloin olen ollut flunssassa, joutunut sen takia skippaamaan treenin ja kahteen kertaan kaatanut saappaiden täydeltä loskaa maahan sillä sataa jo neljättä päivää putkeen ja luistelujäät sen kuin sulavat. Silti fiilis on paljon enemmän positiivinen kun keskityn tietoisesti niihin hyviin asioihin ♥ Mitkä jutut sulla on tänään hyvin?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


2 Comments
 • Aino
  Posted at 10:30h, 12 helmikuun Vastaa

  Kiitos kiinnostavasta blogistasi! Toivoisin postausta ystävyydestä näin ystävänpäiväviikolla tai myöhemmin, jos mahdollista.

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:57h, 12 helmikuun Vastaa

   Kiitos itsellesi kommentistasi ja ideastasi <3

   Klikkailehan ystävänpäivänä itsesi tänne uudestaan ;)

Post A Comment