Maailman onnellisin sisko ja muita ajatuksia tänään

 

Oon maailman onnellisin sisko, saan mun pikkuveljen takaisin Helsinkiin viiden vuoden tauon jälkeen ja vielä alle kilometrin päähän mun kodista. Kaiken lisäksi mukana muuttaa vielä maailman ihanimman pikkuveljen maailman ihanin tyttöystävä. Lastenhoitoa ja koiranhoitoa, lenkkikaverit ja iltakyläilyä – yasss! Perhe on mulle kaikki kaikessa, vielä kun äidin saisi tänne meidän hoodeille olisin aivan super super super onnellinen ♥

Miksi blogeissa toivotaan laukkuesittelyjä? Yksi toivotuimmista postauksista kautta aikojen on ollut laukkuesittely. Siis että esittelisin kaikki mun laukut. Tää on vähän hassua, miksi? Tai siis ketä kiinnostaa mitä laukkuja mulla on ja miten monta? Ennemmin esittelisin sitten vaikka kokonaisia asuja ja miten yhdistää laukku X näin ja näin. Mutta että esitellä kaikki laukut? Kuulostaa oudolta.

En siedä yhtään jatkuvaa valittamista ja kiukuttelua, jos joku on niin negatiivinen ihminen että kaikki on kokoajan huonosti tai valittaa sitten vain valittamisen ilosta, kannattaa tehdä itselleen jotain ennen kuin saa entistäkin ikävämmän maineen. Nykyään esimerkiksi lakkaan seuraamasta samantien kaikkien valittajien Instagram-tilejä. Jokaisessa päivässä on hyviä ja huonoja hetkiä, mutta jos kaikki on huonosti jatkuvasti, täytyy ehkä miettiä onko vika asenteessa? Valittajille suosittelen muuten usein kiitollisuuspäiväkirjaa. Se tuo elämään helposti vähän erilaista perspektiiviä ja turha kitinä jää vähemmälle.

Lapset ja koirat ovat parasta maailmassa. Toisinaan myös ärsyttävintä maailmassa (siis kaikenlainen kitinä ja räksyttäminen), haha. He tuovat päiviini sellaista oikeaa, vilpitöntä iloa. Siitä asti kun olen muuttanut pois kotoa mulla on ollut koiria, joten olen heti joutunut ottamaan vastuuta muistakin kuin itsestäni. Välillä se on ärsyttänyt, mutta se mitä vastuun kantaminen on itselleni ja persoonalleni tehnyt, on kullanarvoista. Ajattelin tätä tänään siksi, kun Micaelin päiväkodin kasvatuskeskustelussa puhuimme paljon vanhempien vaikutuksesta lapseen ja kun itse kuulin oikeastaan pelkkiä kehuja lapsestani ja omasta kasvatuksestani kun olen lähes aina kritisoinut itseäni äitinä niin paljon, tuli aivan sairaan hyvä mieli. Että mä olen sittenkin onnistunut. Vaikka olenkin päiväkodin lasten vanhemmista kaikkein nuorin ja niin erilainen kuin muut.

Aamut ja maanantait ovat parhaita. Se kliseinen new week, new opportunities.. Se on totta. Ja aikaisissa, rauhallisissa aamuissa on taikaa. Ennen olin iltakukkuja, inhosin aamuja ja sunnuntaita siksi, koska seuraava päivä oli vihaamani maanantai. Nyt se on suosikkipäiväni ja aamu on ehdottomasti päivän paras hetki. Vaikka tänään on väsyttänyt eikä juhlaviikonlopun jälkeen ole koskaan yhtä lailla skarppina kuin normaalisti, olen silti ollut fiiliksissä uudesta viikosta.

Pitäiskö suunnitella etukäteen? Siis tää ilmiö meal prepping.. Ajattelin ensin, että sitähän tekevät vain fitnesskisaajat, mutta nykyään meal preppausta on näkynyt niin ystävieni kuin perhebloggaajienkin somekanavissa. Olen itse todella järjestelmällinen, siisti ja omaan hyvän organisointikyvyn. Mutta suunnitelmallisuus.. Oh well. Oli kyse töistä tai viikon aterioista, suunnitelmallisuus ei todellakaan ole vahvuuteni. En todellakaan osaa päättää sunnuntaina, mitä haluan ensi viikolla syödä. Elämää kuitenkin varmasti helpottaisi paljon se, jos tekisi ruokia etukäteen valmiiksi tai kävisi edes kaupassa niin, ettei siellä tarvitsisi juosta joka ikinen päivä. Mutta aina tulee jotain, sairastuminen, kyläily tai se tietylle päivälle ajateltu ruoka ei vaan todellakaan maistu juuri silloin kun sen pitäisi. Suunnitteletteko te tällaisia juttuja etukäteen? Kaikki toimivan arjen life hackit saa jakaa nyt!

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian

 


4 Comments
 • Emmi Tuomisto
  Posted at 23:07h, 25 maaliskuun Vastaa

  Mulla on kokonainen blogi missä esitellään pelkästään mun laukkuja. Ja seuraan myös lukuisia blogeja ja vlogeja, jotka on pelkästään laukuista. Mitä outoa siinä on? Sinänsä ymmärrän tietysti, jos laukut ei kiinnosta niin paljon mutta ei kai tuo nyt mikään kovin kummallinen toive ole. Mua ei puolestaan kiinnosta yhtään, mitä kentälläkin on päällä ja mitä yhdistetty mihinkin. Vain se laukku esineenä kiinnostaa. :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 23:32h, 25 maaliskuun Vastaa

   Joo toisaalta näin kun esittää asian ja kyseessä on paljon spesifimpi juttu niin puhutaan ehkä vähän eri asiasta kuin että mä itse esittelisin mun laukkuja blogissa (en edes tiedä niiden nimiä tms), mut tää kuuluu ehkä kategoriaan kelloharrastus mitä mä en itse vaan oikein koskaan oo ymmärtänyt, mutta toisille se on suuri intohimo :) Toisethan ”harrastaa” lastenvaatteita jne.. Mä vaan juoksen ja treenaan :D

 • S
  Posted at 19:14h, 26 maaliskuun Vastaa

  aivan ihania kuvia! täydellinen värimaailma etenkin tuossa ekassa.
  ostan viikon ruoat yleensä kerralla, ja täydennän jos tarvitsee vaikka ostaa kurkkua tai ruisleipää. ostan sellaisia perustarvikkeita, joista saa muutamaakin eri ruokaa aikaiseksi. näin saa vaihdeltua päivän mukaan :) joskus teen isomman satsin kerralla ja syön siitä monella aterialla, joskus en. fiiliksen mukaan.

  • mirvaannamarian
   Posted at 07:40h, 29 maaliskuun Vastaa

   Kiitos 😊 Noin pitäiskin tehdä, nyt vaan täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhdistäytyä ton suunnitelmallisuuden kanssa!

Post A Comment