Kesä 2015 kuvina

Kesä 2015 alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu. Tässä kuitenkin kuvasaldoa siitä, mitä kuluneesta kesästä jäi käteen. Muutama huikea reissu ja elokuun aurinko pelastivat muuten melko masentavankin ajanjakson. Säällä on kyllä uskomaton vaikutus mielialaan. Toivotaan, että nämä loppukesän lämpimät päivät jatkuvat vielä pitkälle syyskuuhun. Mutta nyt paluu hetkeksi aikaa tämän kesän tunnelmiin..

Toukokuussa vietimme ystäväni, 100 yötä kesään -blogin Emman, polttareita isolla porukalla Helsingissä. Se olikin ensimmäinen viikonloppu kun tuntui oikeasti kesältä ja pääsimme nauttimaan auringosta, ulkona syömisestä ja veneilystä. Polttareiden järjestäminen on muuten melkoista puuhaa, varsinkin kun kaikki kaasot asuvat eri paikkakunnilla, mutta juhlat olivat kuitenkin oikein onnistuneet ja hauskat muistot säilyvät varmasti aina. (Ja minulla on kaikesta polttaristressistä huolimatta edelleen ystäviä, jes.) Kuvat ovat kodistamme brunssikattaukselta ja venereissultamme saaristosta.

Toukokuun loppupuolella aloitin varsinaisen kesälomani ja lensimme mieheni kanssa New Yorkiin. Matka tuli todella tarpeeseen, rakastan NYCia ja tulen taatusti palaamaan näihin maisemiin pian. Työn alla onkin NYC -postaus ja omat suosikkini tästä maailman upeimmasta kaupungista. Reissu oli kaikin puolin ihana ja mahtava aloitus kesälle. Palasimme kotiin kesäkuun puolella, ja pian lähdimme taas matkaan..

Kesäkuusta suurin osa menikin ulkomailla ja juhannuksen vietimme ystäväporukalla Espanjan asunnollamme. Suomen kylmät säät saivat useammankin ystävän tulemaan näihin aurinkoisiin maisemiin, ja matka oli mitä onnistunein. (Itseasiassa kun muistelen tarkemmin, niin monta kommellusta oli matkan varrella, ettei voida ehkä sittenkään puhua varsin onnistuneesta lomasta. Hauskaa oli kuitenkin.) Kuvat ovat muun muassa asunnoltamme, Rondasta, Puerto Banuksesta sekä Marbellan Ocean Clubilta, jossa vietimme aivan mielettömän hauskan juhannuslauantain. Palattuamme koleaan Helsinkiin, oli seuraava reissu veneellä Hangon regattaan, josta kuvia ei olekaan kuin puhelimessa, kun en kameraa viitsinyt ottaa mukaan. Regatta on perinteisesti yksi kesän hauskimpia viikonloppuja, kuten nytkin ja tänä vuonna ajankohdaksi osuikin heinäkuun ainoa helteinen viikonloppu.

Muutoin niin kylmää ja masentavaa heinäkuuta piristi kuitenkin jo aiemmin mainitun ihanan ystäväni häät kauniissa maalaismiljöössä. Sain siis kunnian toimia kaasona, itseasiassa ensimmäistä kertaa elämässäni. Harvemmin tulee häissä itkettyä, mutta tilaisuus oli jotenkin niin kaunis, että kyyneleet valuivat jo ennen kuin morsian ehti edes alttarille. Emman blogissa on upeita kuvia hääjuhlasta. Muutoin heinäkuu menikin sitten sairastellessa, kaksi viikkoa kestänyt flunssa ja harmaat säät saivat kyllä mielen aika matalaksi, kun tuntui että kesä oli nyt sitten siinä.

Onneksi elokuu toi kuitenkin auringon ja helteet mukanaan. Päivät ovat kuluneet suurimmaksi osaksi ulkona jos olemme olleet kotona. Koiratkin nauttivat auringosta, kuten kuvasta näkyy. Chihuahuat ovat kyllä ihmeellisiä ”aurinkokoiria”. Elokuussa tuli myös treenattua paljon ja syötyä terveellisesti. Kotimaiset marjat ovat suurin herkku mitä tiedän (suklaan jälkeen..) ja niitä on nyt onneksi säilötty pakastimeenkin. Pääsin hyvin taas säännöllisen liikunnan makuun, mutta tämänviikkoinen flunssa katkasi sen ikävästi. Olo alkaa kuitenkin helpottua, joten voi olla että viikonloppuna pääsee taas liikkumaankin, toivottavasti.

Sellainen kesä, odotan jo seuraavaa. Täällä Helsingissä on ainakin nyt todella harmaa ja sateinen päivä, tuntuukin ihan syksyltä. Täytyy alkaa miettiä syysvaatteita ja lähteä sinne ostoksillekin, onneksi on muutamia reissuja tiedossa, niin syksy ei ole ehkä ihan niin ankeaa aikaa. Toiset pitävät pimenevistä illoista ja kynttilöistä, minusta ne ovat kivoja tasan sen ensimmäisen kerran. Jos sinulla on hyviä vinkkejä jokavuotisen pimeysmasennuksen ehkäisyyn, kerro heti. Omiani tulen jakamaan varmasti täällä. Toivottavasti kuitenkin syksy olisi kauniin kuulas ja aurinkoinen!

Nyt taidan aloittaa leipomisen pienen rakkaani 1-vuotissyntymäpäiviä varten. Hommaa riittää, mutta onneksi ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Aamun olenkin saanut jo kulumaan tentin, työjuttujen ja vielä bloginkin parissa. Pieni mies on sen verran innostunut uudesta kaivinkoneestaan, ettei vaadi näköjään äidin huomiota, heh. Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!


1 Comment
  • Jodelie
    Posted at 11:31h, 28 elokuun Vastaa

    Tittidii, sinut on haastettu! :)

Post A Comment