Tyydytkö sinäkin ihan hyvään?

Ihan hyvä parisuhde? Ihan kiva työ? Ihan kiva kesäloma? Kuulostaako tutulta? Ihan hyvä on kuitenkin mielestäni aika surullinenkin vastaus esimerkiksi kysymykseen millaista duunia teet tai millaisessa parisuhteessa elät. Ihan hyvä tuntuu siltä, että nyt ollaan ikäänkuin alistuttu kohtaloon, tämä on ihan kivaa mutta parempaakin voisi olla. Miksei kuitenkaan ole? Kyse voi olla rohkeuden puutteesta tai siitä, ettemme tiedä miten tavoitella parempaa. Emme välttämättä edes tiedä vastausta siihen, mikä olisi parempaa. Sitä ihan mahtavaa.

Eihän kaikki ole tietenkään aina ruusuilla tanssimista ja täydellisyyttä hipovaa onnentunnetta, mutta jatkuvaan ihan kivaan tyytyminen voi pahimmillaan jopa estää näiden tunteiden näyttäytymisen elämässämme. Muutenkin tuntuu suorastaan kamalalta, että johonkin pitäisi tyytyä.

Olen itse sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppi ja elämäni on yleensä joko superkivaa tai vaihtoehtoisesti ihan perseestä. On toki niitä ihan kivoja päiviäkin, ne ovat osa elämää. Mutta missään vaiheessa en tunne, että olisin vain tyytynyt johonkin. Ja voihan myös tasainen arki voi olla ihan mielettömän ihanaa ja olen ainakin itse oikein onnellinen rutiinien täyttämistä työpäivistäkin. Kuin myös niistä aamuun asti juhlituista kesäöistä. Ihan hyvän ja ihan kivan kokeminen onkin täysin riippuvaista yksilöstä.

Me teemme itse omasta elämästämme sellaista kuin se on. Huomautan nyt kuitenkin, että on tietenkin olemassa asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa – kun joku nyt kuitenkin hyökkää tästä minua vastaan jos en tätä itsestäänselvyyttä tuo esille. Mutta on myös kovin paljon sellaista, mihin voimme vaikuttaa. Valitsemme itse ystävämme ja puolisomme. He vaikuttavat elämäämme varmasti eniten. Samoin valitsemme yleensä itse myös työpaikkamme. Kaikilla aloilla se ei ole tietysti mahdollista, mutta aina voi yrittää vaihtaa ihan kivasta duunista ihan mahtavaan duuniin. En jaksa uskoa, että ihan kivaan työpaikkaan herää aamuisin mielellään kovinkaan pitkään ja ihan hyvään työhön ei ole yleensä kiva palata loman jälkeen. Ja mitä jos se ihan hyvä elämänkumppani olisikin maailman paras ja tekisi sinut onnelliseksi joka ikinen päivä?

Kannustankin jokaista teitä miettimään mikä omassa elämässänne on sitä ihan hyvää ja tekemään edes pieniä muutoksia sen eteen, että siitä osa-alueesta voisi tulla sitä ihan mahtavaa. Meillä kun on vain tämä yksi elämä ja sen kestosta emme koskaan tiedä. Elä täysillä ja nauti tästä, just nyt.

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
12 Comments
 • Hanna K
  Posted at 10:58h, 28 heinäkuun Vastaa

  Vaikka arki voi olla monesti sitä (töitä, treenaamista, ruoanlaittoa), koen sen olevan myös usein . Kun on hauska työpaikka, mieluisat treenit ja itselleen sopiva ruokavalio, on elämä ihanaa! Ja niiden arjen pienten hetkien väliin mahtuu sylikaupalla spessumpia hetkiä kuten kahvittelua kavereiden kanssa, kaupunki- ja luontoretkiä kullan kanssa, mökki-iltoja perheen kanssa, matkoja ulkomaille.

 • Mia K.
  Posted at 11:07h, 28 heinäkuun Vastaa

  Siis, 

 • mirvaannamaria
  Posted at 12:44h, 28 heinäkuun Vastaa

  Just näin, oon ihan samaa mieltä tosta ihanasta perusarjesta :) Ystäväsi oli niin oikeassa, nyt joku muu saa sun paikan siellä ja toivottavasti on tyyppi, joka OIKEASTI haluaa just sinne. Sä keksit ja löydät jotain paljon parempaa just sulle!

 • Hanna K
  Posted at 16:42h, 28 heinäkuun Vastaa

  Nimenomaan! On kaikkien kannalta järkevintä, että paikan saa tyyppi, joka koko sydämestään sinne haluaa ♥ Ja kyllä mulla onkin jo monenlaisia unelmia tähtäimessä, nyt vain niitä kohti… ;–)

 • laura.k.a
  Posted at 08:13h, 29 heinäkuun Vastaa

  Täysin samaa mieltä tosta perusarjesta ja vaikka välillä arki onkin sitä yhtä ja samaa päivästä toiseen, niin itselle se ainakin luo myös jonkunlaista turvallisuuden tunnetta ja sitä kautta on myös usein ihan parasta!

 • Hanna K
  Posted at 13:26h, 29 heinäkuun Vastaa

  Aivan, totta tuokin! Ihana kuulla, että toinen opiskelupaikka toi sulle paljon iloa elämään ♥ Itselleni kävi itse asiassa täsmälleen samoin vuosia sitten! Olin aina olettanut opiskelevani yliopistossa, mutta päädyinkin ammattikorkeakouluun ja valmistuin medianomiksi viime kesänä.

 • Taru Mari
  Posted at 12:16h, 28 heinäkuun Vastaa

  Just näin ja taas kerran kauniit kuvat. :)

 • mirvaannamaria
  Posted at 12:45h, 28 heinäkuun Vastaa

  Kiitos Taru! <3

 • ainomathilda
  Posted at 16:27h, 28 heinäkuun Vastaa

  Pakko sanoa, että niin surullisena seuraan tilanteita kun näen ihmisen tyytyvän tilanteeseensa vaikka tiedän, että tyyppi tahtois lähtee maailmalle tai erota poika- tai tyttöystävästään ynnä muuta! Hirveen moni puolustautuu ”sitten kun”-puheilla ja jättää siks asioita tekemättä tuntemattoman pelossa ja harmittelee valintojaan myöhemmin…

 • mirvaannamaria
  Posted at 21:44h, 28 heinäkuun Vastaa

  No niinpä!! Aikaa hukataan ihan turhaan siinä ihan hyvässä. Melkein toivoisi että olisi ennemmin sitten sitä ihan paskaa, niin tajuaisi sentään lähteä ja olis siihen erittäin hyvä syy :( 

 • ainomathilda
  Posted at 10:40h, 29 heinäkuun Vastaa

  Sitäpä, aikaa vaa ei oo riittämättömiin! Must on ollu jännä huomata miten paljon mulla on sinkkukavereita Etelä-Afrikassa mis täl hetkel palloilen, ja kaikki on must tosi rehellisii ja totee vaa et turhaahan se ois jonkun kans olla vaan sen seurustelun vuoks. Must moni kaverikin suomessa pysyttelee tottumukses yhessä sen high-school loverinsa kanssa vaikkei oo onnellinen. Siitähän se on lopulta kiinni, että oikeesti on tyytyväinen ja onnellinen laiffistaan!

 • Vierailija
  Posted at 19:40h, 29 heinäkuun Vastaa

  Samalla kun on rohkeutta uskaltaa tehdä muutoksia ja tavoitella onnellistavaa työpaikkaa / puolisoa jne, on luullakseni myös suurta viisautta ja rohkeutta osata erottaa, milloin tyytymättömyys johtuu olosuhteista… ja milloin ei johdu.

Post A Comment