Päästä irti ikävistä ihmisistä

Tiedätkö hänet, kenen tapaamisen kanssa on aina jotain ongelmia? Aikataulut tuntuvat vaikeilta sovittaa yhteen, mikään hetki ei tunnu sopivalta. Ja kun viimein tapaatte, ajattelet että sinun tulisi olla jossain muualla ja kiirehdit jopa ruokakauppaan. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että saat tyypistä negatiivista energiaa. Sitten ovat he, jotka jatkuvasti valittavat, tiuskivat, eivät vastaa ja peruvat menoja viime hetkellä. He, jotka puhuvat vain itsestään, eivätkä koskaan kysy, mitä sinulle kuuluu. Jatkuva pahanpuhuminen, toisten haukkuminen ja suoranainen tekopyhyys kertovat väistämättä negatiivisesta energiasta. Toiset ihmissuhteet ovat aina olleet negatiivissävytteisiä, toiset, ne parhaimmatkin, voivat olosuhteiden myötä muuttua sellaisiksi.

Tälläisistä ihmissuhteista kannattaa hankkiutua eroon.

Vain sinä itse voit vaikuttaa siihen, ketä pidät ympärilläsi. Jos ihminen on kuin viisi hänen lähintä ihmistään, ainakin itselleni on äärimmäisen tärkeää että ne lähimmät ovat positiivisia tyyppejä. Negatiivisuus kun todella tarttuu ja positiivisimmankin tyypin mielialan on jopa tutkimuksissa todettu laskevan, kun ympärillä on huonoa energiaa. Ja miksi ylipäätään pitäisit ympärilläsi ihmisiä, joilla ei ole sinulle mitään annettavaa? Vaikka he olisivat sukulaisia tai lapsuudesta asti mukana olleita ystäviä, ei sinun ole pakko pitää heitä osana elämääsi jos se tuottaa pahaa mieltä.

Ansaitset ympärillesi heidät, jotka antavat itsestään positiivisuutta ja heidät, joille haluat vilpittömästi itsekin jakaa hyvää oloa.

Irti päästämisen ei tarvitse olla mitään dramaattista eikä siihen tarvitse liittyä riitoja. Esimerkiksi itse olen huomannut tiettyjen ihmissuhteiden vain pikkuhiljaa hiipuneen. Ystäväni ihmetteli, kuinka jaksan pitää erääseen tyyppiin säännöllisesti yhteyttä ja kysellä kuulumisia, sekä yrittää sopia treffejä. Hän kun ei koskaan tee sitä minulle. Jaksoin yrittää pitkään. En tiedä toinko itse hänelle huonoa fiilistä, lakkasiko hän pitämästä yhteyttä sen takia, vai eikö häntä muuten vain kiinnostanut. Ainakin itse yritin pitää ihmissuhdetta yllä, mutta tuloksetta. Kyselen muutenkin usein ystävieni kuulumisia, koska välitän ja haluan pitää heidät elämässäni. Joskus voikin olla kysymättä, ja katsoa ketkä heistä ottavat yhteyttä ja tekevät samoin. Ajan kanssa kannattaa myös miettiä, ketkä ihmiset sinä haluat pitää lähelläsi. Ja ketä on nyt lähelläsi, mutta et koe heitä läheisiksi.

Ihmissuhteista luopuminen voi olla hankalaa, mutta kun vapaudut kaikesta negatiivisesta energiasta, se positiivinenkin pääsee virtaamaan vapaammin. Kenenkään ei tarvitse kuunnella jatkuvaa valitusta siitä, kun kaikki on huonosti. Toki huolia tulee kuunnella ja läheisiä tulee tukea, mutta huonot vaiheet ovat vain vaiheita. Jos ne jatkuvasti ikuisesti, negatiivista tyyppiä tulisi ohjata ehkä vähän eri suuntaan elämässään. Asioista olisi hyvä pystyä puhumaan, ystävällisesti ja rakentavasti. Ei syyllistäen ja haukkuen, sillä eihän negatiivinen tyyppi ole välttämättä tajunnut itsekään olevansa niin ikävää seuraa oman pahan olonsa keskellä. Toiset eivät kuitenkaan muutu koskaan. Silloin heidät kannattaa vähitellen siirtää pois elämästäsi.

Ansaitset ympärillesi hyvää mieltä, hyvää oloa ja sinun näköisesi elämän. Kenenkään ei tarvitse kuluttaa energiaasi. Päinvastoin, hyvistä ihmissuhteista voit saada sitä lisää.

// Say goodbye to all negativity and fill your life with positive-minded people.

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
6 Comments
 • CougarWoman
  Posted at 15:14h, 19 elokuun Vastaa

  Minä täällä taas lampaanomaisesti nyökyttelemässä sun postaukselle! :D

 • mirvaannamaria
  Posted at 15:34h, 19 elokuun Vastaa

  En ihmettele yhtään että kaverilistalla on tyhjää tuollaisen jälkeen. En usko, että nämä tyypit ovat aina silkkaa ilkeyttään tuollaisia, mutta jossain kohtaa pitäisi katsoa peiliin ennen kuin on liian myöhäistä ja myöntää, että voisi ehkä tehdä jotain asenteelleen. Vaikka kuinka se elämä potkisi päähän, ei tarvitse potkia toisia ihmisiä takaisin :) 

 • rondawashere
  Posted at 20:45h, 21 elokuun Vastaa

  ”Toiset eivät kuitenkaan muutu koskaan. Silloin heidät kannattaa vähitellen siirtää pois elämästäsi.”

 • mirvaannamaria
  Posted at 22:51h, 21 elokuun Vastaa

  Voi kyllä, mikä siinä onkin?! Sit kun jotain ikävää tapahtuu niin kavereita ja näitä ”tosiystäviä” löytyy vaikka kuinka.. Aidot onneksi tunnistaa ja he pysyvätkin elämässä aina <3

 • Hannaaa
  Posted at 14:35h, 22 elokuun Vastaa

  Oletko itse heittänyt kavereita mäkeen?

 • mirvaannamaria
  Posted at 15:19h, 22 elokuun Vastaa

  En mitenkään dramaattisesti, mutta vähitellen luovuttanut ja lakannut itse pitämästä yhteyttä ja vastaamasta jolloin yksipuolinen ystävyyssuhde on sitten hiipunut. Olen kyllä aina viimeiseen asti se joka jaksaa yrittää mutta aina se ei riitä. Silloin on parempi päästää irti ja helpottaa samalla omaakin elämää :) 

Post A Comment