Lauantai-illan suuri huoli

”Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme.. ♥ Iltapäivällä kotiin tullessa vastassani oli neljän tunnin päiväunet nukkunut punaposkinen poika. Aivan tulikuuma, mutta vielä hän jaksoi vähän leikkiä. Vastahakoisen ja villin lapsen kuumetta on aika vaikea mitata, mutta reiluun 38 asti ehdin kuitenkin mitata. Micael on harvoin sairaana, yleensä hän kärsii vain päivän-parin flunssasta ja se on siinä. Vauvarokon ja viikon kestäneen vatsataudin lisäksi olemme päässeet todella vähällä. Olen nähnyt paljon sairaita lapsia, niitä ihan vakavasti sairaitakin. Mutta oman lapsen sairastuessa, eikä edes niin vakavasti, sitä huolta ei osaa edes kuvitella ellei sitä ole itse kokenut.

Kuulostaa nyt ehkä jonkun korvaan vähän turhan dramaattiselta. Mutta siinä vaiheessa, kun kuumeisen lapsen vointi heikkenee niin, ettei hän jaksa edes seistä vaan lysähtää lattialle ja normaalisti sairaanakin lähes ylivilkas taapero makaa paikallaan sylissäni reilusti yli tunnin nyyhkyttäen, on varmasti jokainen äiti vähän paniikissa. Korkean kuumeen aiheuttamat säpsähtelyt saivat minut odottamaan kauhulla kuumekouristuksia. No, juuri kun hän oli nukahtamassa siihen syliin, alkoikin säpsähtelyn lisäksi myös oksentaminen ja siinä me sitten oltiin kaikki kolme oksennuksen peitossa. Micael, minä ja sohva. Viileän suihkun jälkeen maistui onneksi lempiruoka uunikala sekä vesi ja kylmä maito. Lääke alkoi vaikuttamaan ja äsken sain pikkuisen unille. Hän ei ole kertaakaan pian kaksivuotisen elämänsä aikana nukkunut samassa sängyssä kanssani yhtä puolikasta yötä ja päiväunia lukuunottamatta. Ensi yöksi otan Micaelin viereeni ja valvon vaikka koko yön kuumeen taas noustessa. ”Uni paras lääke on, sitä nauttikaamme. Nalle-raukan kuntohon, aamuksi jo saamme.”

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
2 Comments
  • Vierailija
    Posted at 11:52h, 26 elokuun Vastaa

    Silti veit tonki huolen jälkeen lapsesi seuraavana päivänä korkeesaareen etkä antanut levätä ja parantua rauhassa?

  • mirvaannamaria
    Posted at 12:32h, 26 elokuun Vastaa

    Hän oli jo aamulla täysin terve ja vilkas oma itsensä ja illalla Korkeasaaressa ollessamme istui rattaissa eikä rasittanut itseään millään tavalla :) 

Post A Comment