3 vinkkiä parempaan uuteen viikkoon

Maanantai on tietysti paras päivä uusille aluille. Kun koko viikon aloittaa hyvällä asenteella, siitä tulee väkisinkin hyvä. Ainakin parempi kuin jos aloitat sen masentelemalla sitä maanantaita. Hyvä energia ja fiilis kantaa pitkälle ja pian ollaankin jo mieltä nostattavissa viikonlopputunnelmissa. Uusi viikko kannattaa siis aloittaa hyvin, mutta se vaatii vähän ennakointia. Listasinkin kolme vinkkiä parempaan viikkoon. Kun aloitat valmistelut tänään, tuleva viikko on varmasti kiva!

Siivoa ja järjestele sunnuntaina. Siivosin aiemmin kodin kunnolla aina torstaisin, ikään kuin viikonloppua varten. Viikonloppuna olin kuitenkin aina enemmän kotona, jolloin siivottavaakin luonnollisesti tuli aivan eri tavalla kuin arkipäivinä. Maanantaina tilanne muistutti lähinnä kaaosta. Viikonloppua varten voi tehdä pikasiivouksen, mutta kun sunnuntaina siivoaa kunnolla, on ihanaa aloittaa uusi viikko puhtaassa kodissa ja siistissä ympäristössä. Siivouksen myötä ajatuksetkin selkenevät ja kodin siisteyden haluaa säilyttää koko viikon ajan. Siistissä kodissa vallitsee hyvä feng shui ja siellä on helppo olla. Kiireiset arkiaamutkin ovat helpompia, kun tavarat on järjestelty sunnuntaina valmiiksi. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota kylpyhuoneen, keittiön ja vaatekaapin järjestykseen. Niitä paikkoja, jossa kaaokset ahdistavat aamuisin.

Treenaa heti maanantaina. Oli liikuntamuoto sitten mitä tahansa, kun aloitat viikon maanantaina liikkuen, tsemppiä on paljon helpompi pitää yllä koko loppuviikko. Treenirytmi jää helpommin päälle ja saat energiaa liikunnasta uuteen viikkoon. Voi tuntua siltä, että eikö se nyt ole ihan sama minä päivänä sitä liikkuu, mutta uskon että maanantaisin liikkuvat liikkuvat koko viikon ajan enemmän. Ainakin omien kokemusteni mukaan. Ja jos maanantai yhtään masentaa tai ärsyttää, liikunta piristää aina. Jos muuten ei ole aikaa, tee vaikka illalla reipas kävelylenkki. Tulevan viikon liikunnat kannattaa laittaa myös kalenteriin, jos yhtään tuntuu siltä että on muka liian kiireinen. Kun suunnittelet jo sunnuntai-iltana viikon treenit, on niistä paljon helpompi pitää kiinni. Kokeile vaikka huviksesi tänään ja ensi viikolla. Yllätyt.

Käy maanantaina ruokakaupassa ja suunnittelet ruoat arkipäiville. Maanantaisin ei tee läheskään niin paljon mieli herkutella kuin viikonloppuna. Varsinkin juhlitun viikonlopun jälkeen kroppa kaipaa puhdistusta ja kevyttä ja terveellistä ruokaa. Osta maanantaina jääkaapin täydeltä erityisesti kasviksia ja hedelmiä sekä suunnitele viikon ruoat etukäteen. Vaikket ostaisi kaikkea kerralla, voit hakea viikolla listasta sitten lisää tarvittavia. Mitä harvemmin käyt kaupassa, sitä vähemmän ostat mitään turhaa. Olen huomannut, että tulee syötyä paljon monipuolisemmin kun suunnittelee viikon ruoat ennakkoon. Tylsää? Ainakin taloudellisempaa ja usein paljon terveellisempää. Välttyy myös nälkäkiukulta ja tyhjältä jääkaapilta töistä tullessa, kun kotona on safkat valmiina. Itse ainakin suorastaa vihaan ruokakaupassa käymistä, joten käyn siellä mahdollisimman harvoin.

// 3 tips for a easier week! 1. clean up your home on sunday 2. start your training week on monday 3. fill your fridge with healthy food on monday

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
3 Comments
 • Saranda
  Posted at 11:23h, 22 elokuun Vastaa

  Noudatan nuo kaikki (+ paitsi että siivoan torstaisin ja sunnuntaisin :-D) ja kyllä toimii!! En voisi kuvitellakaan enää arkea jossa jotkut noista jäisi pois. Niin olennaisia asioita osa omassa arjen onnessa. :)

 • mirvaannamaria
  Posted at 11:39h, 22 elokuun Vastaa

  Hei jes, nää siis ihan oikeasti toimii! Mä siivoan kans melkeinpä jokapäivä mut sunnuntaisin aina se oikein perusteellinen siivous :) 

 • laura Heinikki
  Posted at 14:23h, 22 elokuun Vastaa

  Ihanan inspiroiva blogi, jossa hyvä energia <3 Big like!

Post A Comment