Ihmisten itsekkyydestä

Lensin eilen lapseni kanssa Espanjasta Suomeen. Jälleen kerran lentoyhtiö oli bookannut meille paikat eri riveiltä. On käsittämätöntä, että lapsi laitetaan käytävän toiselle puolelle ja vanhemmat toiselle. Paikat ovat vierekkäiset kyllä, mutta eihän tuossa ole mitään järkeä. Tämän vielä ymmärrän, lentoyhtiöillä järjestelmä on varmasti automatisoitu jolloin tämänkaltainen ”virhe” on mahdollista. Vaikka tämä olikin jo toinen kerta.

Mutta sitä en ymmärrä, että kahden aikuisen vieressä istuva kolmas täysin ulkopuolinen aikuinen ei suostu vaihtamaan paikkaansa, että pikkulapsen kanssa matkustava perhe pääsisi samalle riville. ”Kun on niin paljon tavaraa mukana.. Kun on tämä ikkunapaikka (vaikka hänelle tarjottiin ikkunapaikkaa exit-riviltä)… Kun olen nyt jo ehtinyt istua tähän..” Ihan oikeesti, haista vittu.

Tilanne ratkesi onneksi, kun lentokoneessa oli tyhjiä paikkoja ja todella ystävällinen lentoemäntä järjesti meille oman rivin. Tämä itsekäs rouva sai istua ikkunapaikallaan tavaramääränsä kanssa ihan yksin. Uskon karmaan, se vielä kostaa kylmät teot kylmille ihmisille. Tapaus sai ajattelemaan ihmisten itsekkyyttä. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun joku kynsin hampain haluaa pitää kiinni lentokoneen istumapaikastaan. Hei ihan totta, yksin matkustava aikuinen voi varmaan ihan hyvin siirtyä? Ainakin itse siirtyisin aina. Maksetut paikat ovat asia erikseen, mutta vastaavassa tilanteessa siirtyisin silloinkin itse.

Ihminen osaa olla käsittämättömän itsekäs. Tämä oli vain yksi esimerkki, mutta päivittäin törmää mitä hullumpiin tekoihin. Etuillaan jonossa, aliarvioidaan muita ja muiden osaamista, pahimmillaan alistetaan henkisesti toinen ihminen aivan alas. Tietty määrä itsekkyyttä on vain hyvästä. Puolensa täytyy aina pitää ja kaikkeen ei tarvitse suostua. Mutta jokaisen meistä tulisi olla hieman epäitsekäs. Tajuta ne tilanteet, kun joku muu tarvitsee jotain enemmän kuin sinä itse.

Epäitsekkyys kaunistaa. Se kertoo lämpimästä, empaattisesta ja ajattelevasta henkilöstä. Epäitsekkäillä teoilla saa itselleen hyvän mielen. Annan usein paikkani jonossa hänelle, joka näyttää kiireisemmältä kuin minä. Saan siitä paljon paremman mielen, kuin siitä että olisin itse ulkona kaupasta viisi minuuttia aiemmin. Ja todennäköisesti kyse on vain noin kolmestakymmenestä sekunnista.

Epäitsekkäitä ihmisiä käytetään kuitenkin paljon hyväksi. Etenkin kulujen jakamisessa porukassa. En voi sietää sitä, että kun kerran maksan koko laskun ystävällisyyttäni kun muilla ei ollut käteistä mukana, jatkossa oletetaan minun tekevän aina niin. En pidä lainkaan ajatuksesta, että jään jollekin velkaa. Haluan maksaa velkani pois aina heti ja kiitän ystävällisyydestä häntä, joka on lainannut tai maksanut vaikka sen laskun. Epäitsekäs kun ei tarkoita mitään äititeresaa, joka antaa kaikkensa muille. Itsekkyyttä ja itsekeskeisyyttä ei myöskään pidä sekoittaa toisiinsa. Itsekeskeinen ihminen voi olla myös epäitsekäs. Hänen maailmansa vain pyörii hänen itsensä ympärillä ja hän tekee epäitsekkäitä tekoja jos pitää niitä itse tärkeinä. Mutta itsekäs, hän välittää vain omasta parhaastaan.

Pienet teot kertovat itsekkyydestä. Ja epäitsekkyydestä. Toivon, että sinä joka luet tätä kuulut jälkimmäiseen joukkoon. Jos koet itsesi itsekkääksi, siitä voi opetella eroon. Olin itsekin aiemmin paljon itsekkäämpi, mutta sillä saralla olen kehittänyt itseäni. Muutos on siinäkin suhteessa mahdollista ja sen vaikutukset elämänlaatuun ovat huomattavat. Elämä on paljon helpompaa, kun saa iloa siitä, että tuottaa sitä muille.

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


44 Comments
 • Vierailija
  Posted at 15:37h, 13 syyskuun Vastaa

  Mut riippuuko itsekkyyskin katsantokannasta? Ehkä rouvalla oli jokin oikea syy, vaikka sairaus, ettei halunnut liikkua ylimääräistä tai kertoa siitä suoraan. Epätodennäköistä toki, mutta jos nyt yrittää keksiä jotain ”positiivistä” :-D

 • mirvaannamaria
  Posted at 15:59h, 13 syyskuun Vastaa

  Ei kyllä sen ilmeestä näki että teki ihan silkkaa itsekkyyttään. Mä haluan aina uskoa ihmisistä hyvää ja oon tosi sinisilmäinen, mutta toisten omahyväisyys vaan paistaa läpi ja pahasti :( 

 • Itsekkyys ja ajattelemattomuus
  Posted at 16:09h, 13 syyskuun Vastaa

  Onko tullut mieleen että jotkut varaa lentokentällä tai netin kautta just sen haluamansa paikan hyvissä ajoin etukäteen, ja sitten saattaa harmittaa kun sinne viime hetkellä paukkaa joku vailla huolen häivää ja alkaa vaatia sitä varattua paikkaa itselleen kun MULLA ON TÄÄ LAPSI MINÄ MINUN LAPSI MINUN OIKEUS?

 • mirvaannamaria
  Posted at 16:19h, 13 syyskuun Vastaa

  Kyllä, mutta hänellä ei ollut maksettua paikkaa :)

 • paulahelena
  Posted at 16:39h, 13 syyskuun Vastaa

  Meidän perhe ois vastaavassa tilanteessa laittanu varmaan toisen aikuisen toiselle puolelle käytävää ja lapsen toisen aikuisen viereen. Sehän ois vaan toiselle aikuiselle vähän tervetullutta lepoa, puolvälissä matkaa vois sit vaihtaa :) Vaikka toki kivempi olla koko perheen kanssa samalla rivillä (ehkä myös muille matkustajille, esim. sille rouvalle, jonka viereen lapsi ois ehkä istutettu ;)).

 • mirvaannamaria
  Posted at 17:07h, 13 syyskuun Vastaa

  Siis toki olisin itsekin näin toiminut, jos omaa riviä ei olisi löytynyt. Micael on vaan niin vilkas ja keskellä päivää lentäessä aivan mahdottoman energinen niin siksi lähinnä kanssamatkustajia ajatellen olisi kovin kiva päästä kolmihenkisenä perheenä samalle riville että saa istutettua pikku tuholaisen ikkunapaikalle ja pidettyä hänet siinä koko matkan. Muutenhan mua ei haittais yhtään pieni välimatka, saisi hetken breikin siitä jatkuvasta viihdyttämisestä :) Mutta tosiaan ajattelen tässä aina niitä muita matkustajia!

 • Vierailija
  Posted at 16:46h, 13 syyskuun Vastaa

  Itse olisin varmaan ratkaissut tilanteen niin että toinen vanhemmista olisi istunut lapsen kanssa vierekkäin ja toinen käytävän puolella, vaikka tietysti mukavampi olisikin olla koko perheen kanssa samalla rivillä.

 • mirvaannamaria
  Posted at 17:09h, 13 syyskuun Vastaa

  Tuossa ylempänä vastasinkin samanlaiseen kommenttiin, toki olisin itsekin näin tehnyt jos emme olisi omaa riviä saaneet :)

 • Vierailija
  Posted at 17:08h, 13 syyskuun Vastaa

  Mäkään en ymmärrä miksi lähtökohtaisesti ajattelitte että lapsi olisi se joka istuu aikuisista erillään…ja vanhemmat ilman muuta vierekkäin?! Tuskin sitä mikään kieltää että perheen sisällä vaihdatte paikkoja. Ehkä epäitsekkäintä tuossa tilanteessa olisi ollut antaa rouvan pitää paikkansa ja nostaa oma perse penkistä, ja olla hetki erossa toisesta aikuisesta.

 • mirvaannamaria
  Posted at 17:33h, 13 syyskuun Vastaa

  Voit lukea vastaukseni tähän ylempää kommenttiketjusta :) Ei minulla ole mitään vaikeuksia pysyä erossa toisesta aikuisesta, päinvastoin. Ensisijaisesti ajattelen kanssamatkustajia. Jos lapsi on vanhempiensa kanssa samalla rivillä, on paljon helpompi pitää hänet tyytyväisenä. Jokainen vilkkaan 2-vuotiaan lapsen kanssa päiväsaikaan lentänyt ymmärtää. Ja se joka ei ymmärrä, on oikein tervetullut lapseni kanssa samaan koneeseen ;) 

 • mirvaannamaria
  Posted at 17:35h, 13 syyskuun Vastaa

  Niin siis jos lapsi on MOLEMPIEN vanhempiensa kanssa samalla rivillä, viihdyttäminen ja muiden häiriön minimointi on paljon helpompaa, lisäys edelliseen siis :)

 • Vierailija
  Posted at 21:00h, 13 syyskuun Vastaa

  Kahden lapsen äitinä tiedän mitä lasten kanssa matkustaminen on, mutta olen selviytynyt siitä jopa yksinkin joskus!

 • mirvaannamaria
  Posted at 23:08h, 13 syyskuun Vastaa

  Nostan sulle hattua! Yhden lapsenkin kanssa yksin matkustaminen on todella hankalaa kaiken sen tavaramäärän kanssa, sit kun yrität viihdyttää, nukuttaa, viedä vessaan, mennä itse vessaan.. Ja kantaa ne kamat :D Mun ei ole onneksi tarvinnut kuin yksi päivälento ja yksi yölento matkustaa yksin lapsen kanssa, en olisi voinut kuvitellakaan yhtään pidempiä lentoja silloin! 

 • Suvi K.
  Posted at 19:22h, 13 syyskuun Vastaa

  Olen samaa mieltä, että epäitsekkyys pikkujutuissa, jotka eivät oikeastaan ole itseltä pois, kannattaa. Sillä saa aikaan kaikille paremman mielen. Suomessa tuntuu, että ihmisillä on liian kova hinku pitää kiinni ”omista oikeuksistaan”. Vaikka joku juttu, kuten tietty istumapaikka tai vuoronumero, sääntöjen mukaan olisi minun, se ei estä maalaisjärjen käyttämistä silloin, jos joku muu todella tarvitsee sitä vielä enemmän.

 • mirvaannamaria
  Posted at 23:04h, 13 syyskuun Vastaa

  Aivan! <3

 • annepa
  Posted at 19:46h, 13 syyskuun Vastaa

  Oi, tämä kolahti: ”En voi sietää sitä, että kun kerran maksan koko laskun ystävällisyyttäni kun muilla ei ollut käteistä mukana, jatkossa oletetaan minun tekevän aina niin.”
  Jos oletetaan vaikka, että teen hyvää hyvyyttäni toiselle palveluksen. Ja teen sen toisenkin kerran. Ja kolmannen. Koska nyt satun tykkäämään siitä aktiviteetista ja minulla on aikaa tehdä se palvelus. Niin sitten kun en voikaan tehdä sitä samaa palvelusta neljättä kertaa, koska minulle onkin sovittu jotain muuta menoa sille ajalle kun tämä toinen ihminen on ajatellut saavansa TAAS sen palveluksen, niin tämä toinen ihminen suuttuu! Koska täähän oli sovittu juttu! Ainahan sinä ennenkin! Miten voit pettää minut tuolla tavalla?

 • mirvaannamaria
  Posted at 23:04h, 13 syyskuun Vastaa

  Jep, sama täällä. Ystävällisen eleen merkitys häviää kokonaan ja kiittämättömyys valtaa mielen. Surullista :( 

 • Lentopelkoinen
  Posted at 08:36h, 14 syyskuun Vastaa

  Ottamatta nyt kantaa tähän kyseisen rouvan itsekkyyteen, kannattaa ottaa huomioon että joillain voi tosiaan olla erittäin hyvä syy pitää tietty paikka koneessa. Esimerkiksi itse pelkään lentämistä todella, todella paljon ja mulla on vaan tietyt paikat koneessa, joissa pystyn istumaan. Jos joku, vaikka pienten lasten vanhempi, vanhus jne. tulisi kysymään paikan vaihtoa, sanoisin ei. Koska en todennäköisesti pystyisi olemaan sillä toisella paikalla ilman hirveätä itkua ja paniikkia.

 • mirvaannamaria
  Posted at 09:40h, 14 syyskuun Vastaa

  Ymmärrän tämänkin hyvin, mutta tapa miten asian (tässä tapauksessa kieltäytymisen) esittää, kertoo yleensä aika hyvin onko ihmisellä oikeasti hyvä syy pitää paikkansa. Vittumaisesti hymyillen, vain pientä käsilaukkua sylissään pitävä tavaroiden määrään vetoava henkilö ei ollut selvästikään lentopelkoinen tai liikuntakyvytön. Itse olisin vastaavassa tilanteessa tarjonnut paikkaani kysymättäkin. Mielestäni ei ole itsekästä pyytää paikkaa vilkkaalle lapselle, minimoidakseen muiden matkustajien häiriön. Tätä eivät tunnu nyt ymmärtävän muut paitsi samanikäisten energisten lasten kanssa matkustaneet vanhemmat.

 • Hannaaa
  Posted at 08:49h, 14 syyskuun Vastaa

  Mun suosikki itsekkyydestä on tämä: apteekissa on yksi kassa auki ja kymmenen jonossa. Kun toinen kassa avataan, jostain pelmahtaa koko kymmenpäisen jonon ohi joku sille vasta auenneelle kassalle ensimmäiseksi asiakkaaksi. Luuleeko nämä ihmiset tosiaan, että me muut 10 ollaan vaan niin tyhmiä, että ollaan siinä jonotettu huviksemme yhdelle kassalle?

 • mirvaannamaria
  Posted at 09:42h, 14 syyskuun Vastaa

  Ihan perus suomalainen tapa hei! :D 

 • CC
  Posted at 10:30h, 15 syyskuun Vastaa

  Kun olin vaihdossa Portugalissa, niin siellä oli reilu meininki: kassatäti sanoi aina uuden kassan avatessaan, että seuraava jonossa olija voi tulla uudelle kassalle. Ei ollu samanlainen meninki kuin Suomessa…

 • Vierailija
  Posted at 10:17h, 14 syyskuun Vastaa

  Minä en nyt ymmärrä. Jos ne vierekkäiset paikat on tärkeää saada kaikille kolmelle, miksi ette varaa paikkoja jo samalla kun ostatte lentoliput? Varmaan kaikki lentoyhtiöt tarjoavat sen mahdollisuuden, lisämaksu siitä tietenkin saattaa mennä.

 • mirvaannamaria
  Posted at 10:42h, 14 syyskuun Vastaa

  No se oli ihan mun oma moka, lennolla oli niin paljon vapaita paikkoja niin ajattelin ettei tarvitse. Erikoista, että tyhjiä rivejä koneessa kyllä oli, mutta meidät sijoitettiin siten. Varaan normaalisti aina paikat etukäteen jos kone on yhtään enemmän täynnä. Enkä tee sitä itsekkyyttäni, että haluaisin istua perheeni vieressä. Mielelläni ottaisin omaa aikaa ihan itsekseni eri puolilla konetta. Teen sen siksi, että minimoisin muiden matkustajien haitat, tiedän kuinka rasittavia pikkulapset voivat lennoilla olla kun tylsistyvät istumiseen. 

 • Vierailija
  Posted at 10:41h, 14 syyskuun Vastaa

  Lapsi kai aina kuitenkin pyritään sijoittamaan ainakin yhden vanhemman kanssa, vaikkei koko porukka pääsisikään vierekkäin? Minusta tämä on ihan win-win-tilanne, itse tarjoaisin ystävällisesti meidän porukan erillistä paikkaa, koska lapsemme on niin vilkas, jos rouva haluaisi pitää oman paikkansa, tietää, että se paikka menee hänelle lapsen aiheuttaman mahdollisen häiriön edelle. Itse voimme sitten esim vessareissujen yhteydessä vaihtaa lapsen kanssa istujaa ja toinen saa levätä tai vaikka lukea. Kerran löytyi naapuririviltä puolituttu herra, joka tarjoutui lukemaan tyttärellemme, ja tyttö viihtyi vaikka kuinka kauan hänen sylissään. Kallistun itsekin kyllä tälle kannalle, että jos itse oikeasti haluaa tai tarvitsee tietyn paikan, se on syytä varata etukäteen.

 • mirvaannamaria
  Posted at 10:48h, 14 syyskuun Vastaa

  Kyllä. Tosin kerran on lapsi sijoitettu tyyliin riville 26, kun itse olin rivillä 2 ja matkustettiin kahdestaan. Esitin asian tietenkin niin, että rouva voisi halutessaan vaihtaa paikkaa että hänen lentonsa olisi mukavampi koska lapsi olisi tietenkin tullut hänen viereensä, käytäväpaikalta olisi karannut alta aikayksikön juoksentelemaan eikä kaksivuotiasta voi laittaa yksin istumaan. Ajattelin tässä kohtaa vain muita matkustajia. Eri asia on varmasti matkustaa rauhallisen lapsen kanssa, pienen vauvan tai vaihtoehtoisesti isomman lapsen kanssa, tai yölennoilla. 

 • Vierailija
  Posted at 12:47h, 14 syyskuun Vastaa

  ”Tämä ei vie pois sitä faktaa, että ihmiset ovat liian itsekkäitä, mikä oli oikeasti tämän postauksen pointti.”

 • mirvaannamaria
  Posted at 11:00h, 15 syyskuun Vastaa

  Nyt sinä ymmärsit pointin väärin, en missään tapauksessa tarkoittanut että muut olisivat tässä lentokonetapauksessa olleet itsekkäitä. Vain tämä rouva joka ei paikkaansa vaihtanut. Ylipäätään elämässä on tullut vastaan todella paljon itsekkäitä ihmisiä, jotka käyttävät epäitsekkäitä ihmisiä hyväkseen. Ei hänellä ollut velvollisuutta, mutta epäitsekäs ihminen olisi mitä luultavammin vaihtanut paikkansa. Uskon myös, että epäitsekäs ihminen ymmärtää tekstin pointin joka on paljon muuta kuin yksi lentokoneen istumapaikkaesimerkki.

 • Vierailija
  Posted at 11:00h, 14 syyskuun Vastaa

  Minusta asia on niin päin, ettei epäitsekkyyttä pidä odottaa keneltäkään, voi kohteliaasti pyytää asioita, mutta elämä on helpompaa niin päin, että ilahtuu, kun joku tarjoaa paikkaansa jonosta raskaana olevalle tai pienen lapsen kanssa liikkuvalle, muttei pidä sitä itsestäänselvyytenä. Mielestäni kirjoituksen esimerkit edustivat juuri näitä lähes päinvastaisia näkökulmia. On myös turha käyttää aikaa tuntemattomien ihmisten motiivien pohdintaan, itse tunnistan, että tuo tuntuu kurjalta, en tee itse samoin jatkossa. Yksi rouva vaahtosi minulle kerran bussissa koko bussimatkan siitä, kuinka lastenvaunujemme ”sarvet” ovat väärään suuntaan, ja viemme liikaa tilaa (olimme ihan normaalisti), lapsiperheet ja nuoriso ovat aina tiellä ja esim seisoskelevat Kampin kauppakeskuksen ovien edessä muista piittaamatta. Näin tämän hyvänä esimerkkinä siitä, että elämästään voi tehdä todella ikävää kuvittelemalla muille kaikenlaisia pahoja motiiveja, kun itse en ole edes tämän rouvan paasauksen jälkeen kyennyt paikantamaan näitä seisoskelevia nuoria päivittäisestä alueella liikkumisesta huolimatta.

 • mirvaannamaria
  Posted at 11:13h, 14 syyskuun Vastaa

  Tuo on tietynlaista pessimismiä, jota pyrin välttämään. Olisin kyllä ilahtunut, jos rouva olisi tarjoutunut itse vaihtamaan paikkaansa. Mutta koska itse olisin tehnyt niin ihan automaattisesti, oletin myös, että hän ystävällisesti suostuisi myös vaihtamaan paikkaansa kun ystävällisesti siitä kysyin. 

 • HennaV
  Posted at 11:37h, 14 syyskuun Vastaa

  Meille on kanssa käynyt näin. Lapsi oli onneksi niin iso, että tehtiin sitten niin, että oli lapsi ja yksi aikuinen. Emme ole onneksi joutuneet matkustamaan pienen lapsen kanssa lentokoneessa, mutta nykyään varmaan varaisin paikat etukäteen. Ja jos yksin matkustaisin, niin en näkisi ongelmaa vaihtaa paikkaa, jos en olisi juuri siitä paikasta (esim. Exit-rivillä lisäjalkatilalla) maksanut.

 • mirvaannamaria
  Posted at 11:57h, 14 syyskuun Vastaa

  Samoin! Ja jatkossa täytyy kyllä AINA varata paikat etukäteen. Tosin nekään ei aina ole ihan satavarmat, kerran niitäkin muutettiin juuri ennen lähtöä. Yleensä paikkavaraus kuuluu ostamani lipputyypin hintaan mutta tällä kertaa superedulliseen 80 euron lentoon ei sellaista tullut. Olisi pitänyt vaan ostaa se erikseen :) 

 • iiku
  Posted at 12:46h, 14 syyskuun Vastaa

  Sinä itse haistattelet tässä kirjoituksessa toiselle ihmiselle ja samalla syytät tätä toista itsekkyydestä? Joo-o, justiinsa.

 • Vierailija
  Posted at 12:58h, 14 syyskuun Vastaa

  Sinun pitää nyt vain ymmärtää, että ”moni lapsiperhe tuntuu olevan kovin paljon huomaavaisempaa ja ajattelevaisempaa väkeä”. Selkeästi tämä vittumaisesti hymyilevä nainen ei ollut lapsiperhe, joten hän ei tietenkään voinut olla huomaavainen eikä ajattelevainen.

 • mirvaannamaria
  Posted at 13:35h, 14 syyskuun Vastaa

  En tarkoittanut tässä sitä, vaan aiemman kommentoijan tarinaa bussissa lapsiperheitä haukkuneesta rouvasta. Kannattaa lukea ajatuksella loppuun asti :)

 • Vierailija
  Posted at 18:10h, 14 syyskuun Vastaa

  Hei, ei kukaan luullut sinun tarkoittaneen tässä sitä. Juuri tuosta aiemmasta kommentistasi tämän lainasin. Mutta kiitos alentuvasta hymistelystä, ”kannattaa lukea ajatuksella loppuun asti”. Ihanaa päivää sinulle, pus! :) :) :)

 • mirvaannamaria
  Posted at 13:34h, 14 syyskuun Vastaa

  Liikuntavaikeudet näkyvät kyllä liikkuessa. Lentopelkoinen ei myöskään tuskin voisi ottaa niin rennosti kuin hän lentokoneessa ollessaan. Nousun aikana selata lehtiä, näyttää aivan huolettomalta. Olen itsekin ollut lentopelkoinen ja jo lieväkin lentopelko on kyllä havaittavissa ihmisen eleistä.

 • Elina U.
  Posted at 04:42h, 15 syyskuun Vastaa

  Luin näitä kommentteja todella hämmentyneenä. Yleensä en jaksa sanoa mitään tällaiseen, mutta nyt tuli olo, että tässä haluttiin nyt ymmärtää kirjoittajan pointti jostain syystä tahallaan väärin? Minä pidän ainakin itsestäänselvänä sitä, että vastaavassa tilanteessa tulee tarjoutua vaihtamaan paikkaa, jotta perhe pääsisi matkustamaan yhdessä (ihan kaikkien yleisen viihtyvyyden nimissä!), samaan tapaan kuin bussissa annetaan paikka vanhukselle tai raskaana olevalle ja rattaiden kanssa kulkevalle avataan ovi. Ihan perus kohteliaisuudestahan ja toisten ihmisten huomioimisestahan tässä on kyse. Minäkin olisin loukkaantunut vastaavasta käytöksestä (ja niin varmasti melkein kuka tahansa), varsinkin kun mitään näkyvää todellista estettä tuolle paikkojen vaihdolle ei ollut.

 • mirvaannamaria
  Posted at 11:06h, 15 syyskuun Vastaa

  Ihanaa että sä huomasit saman, ja ihanaa että kommentoit siitä tänne. Mun usko ihmisten hyvyyteen ja epäitsekkyyteen kokee todellakin aina tälläisten jälkeen kolauksen. En olisi ikinä postausta kirjoittaessani ajatellut, että tähän paikka-asiaan takerrutaan näin ja kun yleisesti puhun ihmisten keskuudessa huomaamastani itsekkyydestä, asia käännetäänkin niin että minä itse olen itsekäs kun ajattelin vain muiden viihtyvyyttä lentomatkalla. 

 • Lentopelkoinen
  Posted at 15:50h, 22 syyskuun Vastaa

  Nillitän vielä tuosta lentopelosta. Itse tosiaan olen psyykannut itseni tosi rauhalliseksi (ulospäin) lennon ajaksi, uskon että moni ei päälle päin arvaisi sitä, miten paljon pelkään. Eli kaikki eivät tosiaankaan käyttäydy saman kaavan mukaan. Edes lentopelkoiset.

 • Anna-Kaisa88
  Posted at 21:01h, 18 syyskuun Vastaa

  Uskomattomia kommentteja!
  Monista todellakin paistaa läpi miten asia nyt haluttiin ymmärtää väärin… Paikkaa olisin minäkin tarjonnut, kuin myös tarjoan paikkani bussissa ym. JOS näen esim. vanhuksen/raskaana olevan tulevan kyytiin tai istun muussakin paikassa missä tilaa ei ole. (terveyskeskus/sairaalan odotusaula…)
  Johan tollaset kuuluu hyviin käytöstapoihinkin…
  Ja kyllä minä perheellisenä haluaisin matkustaa ja istua oman perheeni kanssa lähekkäin, en näe siinä mitään väärää?
  Mielestäni kyseinen rouva toimi todella itsekkäästi ja kyllä sellanen läpi paistaa, vaikka täällä nyt yritetään käytöstä perustella toisin ja spekuloida muita syitä.

 • mirvaannamaria
  Posted at 22:16h, 18 syyskuun Vastaa

  Kiva, että oot samaa mieltä ja ymmärsit pointin aivan oikein :) Mulle on myös opetettu, että ne todellakin kuuluvat hyviin käytöstapoihin. Ja kaiken lisäksi kun itse olisin halunnut sille samalle riville vain ja ainoastaan sen takia, että muiden matkustajien lento olisi paljon mukavampaa ja helpompaa :) 

 • Vierailija
  Posted at 21:16h, 19 syyskuun Vastaa

  Musta kirjoituksen lisäksi korneinta tästä postauksesta tekee nää kuvat, jotka… no, on itsekkyyden, egoismin ja oman esittelyn mallikappaleita, tekstiin mitenkään, siis _mitenkään_ liittymättömiä. Tällaiseen haistattelupostaukseen on siis ihan ok lisätä kuvia omasta perseestään? :D Ja nyt vastaat tähän että kuvitat aina postauksiasi tällaisilla kuvilla, tällaisia kuvia otat aina, yada yada yaa. Huolestuisin todella paljon itsestäni, jos tällaiset kuvat olisivat niitä, joita suurimmaksi osaksi otan.

 • mirvaannamaria
  Posted at 21:44h, 19 syyskuun Vastaa

  Kerrohan mulle, minkälaiset kuvat liittyisivät tähän tekstiin? :) 

Post A Comment